Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

TFF’nin Kararı Gençleri Şok Etti

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), ’Okul sporlarında 13 yaş üzeri kulüp lisansı olanlar futbol oynayamaz’ kararını değerlendiren Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, “Spor yapmak gençlerimizin Anayasal hakkıdır,...

Haber Giriş Tarihi: 07.10.2015 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 07.10.2015 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF), ’Okul sporlarında 13 yaş üzeri kulüp lisansı olanlar futbol oynayamaz’ kararını değerlendiren Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala, “Spor yapmak gençlerimizin Anayasal hakkıdır, engellenemez” dedi.
TFF’nin, ’Okul sporlarında 13 yaş üzeri kulüp lisansı olanlar futbol oynayamaz’ kararı, Anayasa’ya aykırı bulundu. Kararla ilgili olarak Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Ayhan Pala açıklamalarda bulundu.
“GENÇLERİMİZİN SPOR YAPMASI ANAYASAL BİR HAKTIR”
“Spor yapmak gençlerimizin Anayasal hakkıdır. TFF’nin almış olduğu karar bana göre yanlıştır” diyen Türkiye Okul Sporları Federasyonu Başkanı Pala, şöyle devam etti:
“Anayasa’nın 58. ve 59. maddesinde ’devlet başarılı sporcuyu korur’ diyor. 18 yaşına kadar spor ve eğitimi bir arada götüren bütün öğrenciler, devletin güvencesi altındadır. Biz eğitimciler çocuklarımızı, spor ve eğitimle toplumla barışık, sosyal bireyler olarak yetiştiriyoruz. Lise çağında kulüplerin altyapısında futbol oynayan çocukların, okul takımlarında oynatılmama kararı Anayasa’ya aykırıdır. Kaldı ki Uluslararası Okul Sporları Federasyonu’nun (ISF) kararlarında da böyle bir kural yoktur. Bu karar ile sadece çocuklarımızın spor yapma hakkını ellerinden alıyoruz. Kaldı ki bu kararı alanların hepsinin okul geçmişlerinde futbol vardır. TFF bu karardan bir an önce vazgeçmelidir. Dünyada bunun gibi bir örnek yoktur. Okul takımı forması giymek, her sporcunun ve gençliğin hayalidir ve engellenemez” ifadesini kullandı.
“ROMA’DA OYNAYAN SALİH UÇAN’IN DA DÜNYA ÜÇÜNCÜLÜĞÜ VAR”
Salih Uçan’ın da İzmir Çıpa Lisesi’nde okurken dünya üçüncüsü olduğunu hatırlatan Pala, “Kadıköy Ticaret Meslek Lisesi, Fenerbahçe altyapısı, Trabzon lisesi ve Erdoğdu liseleri de Trabzonspor altyapılarında oynayan öğrencilerimizle dünya şampiyonu olmuşlardı. TFF’nin bana göre almış olduğu bu karar okul ve kulüp işbirliğini olumsuz etkileyecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.
KALKAN: “KARAR GELİNCE HUKUKÇULARIMIZLA GÖRÜŞECEĞİZ”
Spor Faaliyetleri Daire Başkanı Ömer Kalkan ise, “Resmi yazı henüz bize ulaşmadı. Karar bizlere ulaştığında, hukukçularımızla görüşüp gereken açıklamayı yapacağız’’ şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.