Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terör olayları Antalya’daki dünya karması maçına engel olamadı

Eto’o Vakfı Menajeri Sandra De Happi, Antalya’da düzenlenecek olan ve dünya yıldızı futbolcuların katılacağı özel maçın terör olaylarından etkilenmediğini ve davetli tüm futbolcuların endişe duymadan geleceğini söyledi.Antalyaspor’un...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2016 12:52
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2016 12:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eto’o Vakfı Menajeri Sandra De Happi, Antalya’da düzenlenecek olan ve dünya yıldızı futbolcuların katılacağı özel maçın terör olaylarından etkilenmediğini ve davetli tüm futbolcuların endişe duymadan geleceğini söyledi.
Antalyaspor’un Kamerunlu yıldız oyuncusu Samuel Eto’o’nun adını taşıyan vakfı 10’uncu yıl için özel bir etkinlik düzenledi. Aralarında Messi, Neymar, Suarez, Maradona, Eden Hazard, Totti, Michael Essien, Xavi, JayJay Okocha, Pierre Emerick Aubameyang, Iniesta ve Arda Turan’ın da olduğu dünyanın en ünlü futbolcuları Antalya Arena’da sahaya çıkacak. Eto’o Charity All Star ve Türk yıldızların oluşturacağı Turkish Star takımları arasındaki karşılaşma 16 Temmuz günü Antalya Arena’da 80’den fazla ülkede naklen yayınlanacak.
Gelirin tamamı Afrika’da yaşayan çocukların eğitimi ve insani yardımlara harcanacağı bildirilen özel maçla ilgili Eto’o Team Managemant ekibi Antalya’nın Serik ilçesi Regnum Carya Golf Resort’ta bir toplantı düzenledi.
Maddi beklenti yüksek
Menajer Sandra De Happi, Eto’nun burada çok sevildiğini ve bu nedenle maçı Antalya’da düzenlediklerini belirtti. Binlerce taraftarın Antalya’da olmasını beklediklerini ve yardım maçının amacıyla ilgili bilgi veren Happi, “2006 yılında kurulan vakıf maçlarıyla ilgili 10’uncu yılını kutluyoruz. Afrika’ya desteğe ihtiyacımız var. Bununla ilgili gelecek onlara şimdiden minnettarız. Afrika’daki yardıma muhtaç çocuklar için beklentimiz üst düzeyde. Biliyoruz ki gelecek herkesin desteğiyle birlikte en yüksek miktar elde edilecek” dedi.
“Terör olayları futbolcuları etkilemedi”
Sandra De Happi, Türkiye’de meydana gelen terör olayları ile ilgili dünya yıldızlarının bir endişe içinde olup olmadığıyla ilgili konuya da açıklık getirdi. Davet edilen dünya yıldızlarının tamamının geleceğini belirten Happi şöyle konuştu:
“Açıklanan isimlerden kesinlikle iptal olmayacak. 16 Temmuz’da bu organizasyon devam edecektir. Açıkladığımız futbolcular gelecek. Terör olaylarıyla ilgili gelmek istemeyen futbolcular da olmadı. Bu konuyla ilgili Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in bize verdiği garanti bizim için önemliydi ve bizim için her şeydi. Bu maçın reklamını dünya üzerinde yapıyoruz. Türkiye’nin zorlu bir süreçten geçtiğini biliyoruz, üzgünüz. Bunlar maalesef kontrol edilemiyor ve her yerde olabilecek üzücü olaylar. Vakıf olarak bizim beklentimiz çok fazla insanın bu maçı izlemesi ve yayınlamasını bekliyoruz” diye konuştu.
“Eto’o’nun Morais’le ilgili bir sorun yok, bunlar dedikodudur”
Eto’o’nun yeni sezonda Antalyaspor’da olup olmayacağı ve Antalyaspor Teknik Direktörü Jose Morais ile Eto’o’nun arasında bir sorun olduğu söylemlerine ise Menajer Wilfried De Happi, “Eto’nun 2 sene daha kontratı var. Kendisi güzel işler yaptı sezonda. Yeni sezona hazırlanıyor. Antalyaspor seçime gitti ve yeni yönetimi var. Eto’nun da kendisine göre planları var. Eto’o 2 yıl daha Antalyaspor’un futbolcusudur. Kesinlikle hoca ve Eto’o arasında bir sorun yoktur. Bunlar dedikodudur ve öyle kalacaktır. Birlikte iyi işlere imza attılar ve aralarında herhangi bir iletişim eksikliği olmadı, olmayacaktır da. Morais’ de yardım maçına davetlidir” dedi.
Ayrıca Menajer Wilfried De Happi, temel amaçlarının etkinlikten zevk almak olduğunu belirterek, “Beklentimiz 80’den fazla ülkede yayınlanmasıdır. Bu etkinliğin Türkiye’ye ve Antalya’ya büyük bir reklam katkısı sağlayacaktır” dedi.
Elde edilen gelir Afrika’ya harcanacak
Menajer Patrick Mbiele Happi ise özel maçtan elde edilen gelirin Afrika’ya harcanacağını belirterek, “Türk kardeşlerimizle, arkadaşlarımızla ve dostlarımızla kucaklaşmamız bizim için önemlidir. Herkesi bu maça bekliyoruz. Hayır maçıyla ilgili; Afrika’daki çocukların eğitimi ve insani yardımlar ile spor branşlarını yönelik yardım adı altında geliştirmeyi düşünüyoruz. Bunların dışında bir de Afrika’da bir hastane kurmayı düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.
Ayrıca hayır maçına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da davet edildiğini belirten Mbiele Happi, Erdoğan’ın yanı sıra hükümet ve şehrin ileri gelenlerinin davet edildiğini ve gelmeleri halinde onur duyacaklarını belirtti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.