Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terim-Turan gerilimine Ulusoy da dahil oldu!

A Milli Takım'da yaşanan Fatih Terim-Arda Turan gerginliğine Futbol Federasyonu'nun eski başkanı Haluk Ulusoy'dan çarpıcı bir yorum geldi. "Arda'ya yapılan ayıp" diyerek milli futbolcuya destek çıkan Ulusoy, "Türk Milli Takımı kişilerin egolarıyla, kaprisleriyle yönetilmez, yönetilemez! Suçlu aranıyorsa, özür dileyecek biri varsa bu Futbol Federasyonu Başkanı, yönetimi ve milli takım teknik heyetidir" ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.09.2016 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.09.2016 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Terim-Turan gerilimine Ulusoy da dahil oldu!
Türk futbol kamuoyu Terim-Arda krizinin sonucunu merak ederken, Fatih Terim’i hem de Arda Turan’ı çok iyi tanıyan Haluk Ulusoy’dan konuyu değerlendirmesi istendi.

İşte Ulusoy’un ortalığı karıştıracak açıklamaları...

'YÖNETİM HAZIR DEĞİLDİ'
“Fransa’daki Avrupa Şampiyonası’nda yaşanan sürecin kesinlikle yaşanmaması gerekirdi. Federasyon ve milli takımda sevgi, saygı, birlik, beraberlik, vefa ve liyakatın olması gerektiğini düşünüyorum. Bunların olmadığı yerde başarının gelmesi imkansızdır.

Maalesef uzun yıllardır takip ediyorum, Türk futbolu iyi yönetilmiyor, yönetilemiyor. Daha doğrusu Türk Futbol Federasyonu’nu kimin yönettiği belli değil... yıllardır Türk futbolu o kadar kötü yönetliyor ki, bugünkü yaşananlar bunun yansımasıdır. "

"Son katıldığımız turnuvaya futbolcu kardeşlerimizin üstün gayreti ve biraz da şansla ulaştık. Zaten bu şampiyonada başarı beklemek hayal olurdu. Finallere maalesef ne Türkiye Futbol Federasyonu, ne yönetimi, ne de teknik kadro iyi hazırlanmış. Turnuvaya iyi hazırlanmamış milli takımımızda faturayı 3-5 futbolcuya kesmek son derece yanlış ve yakışıksız hale gelmiştir...”

'ARDA'YA YAPILAN AYIP'
“Ve maalesef bu 3-5 futbolcu içerisinde en ağır suçların bir tek futbolcunun üstüne yıkılmak istenmesi, ki bu isim Arda Turan, son derece üzüntü verici bir durumdur. Bu büyük bir yanlıştır ve art niyetliliktir! O Arda ki, Türk futbolunun, Türk Milli Takımı’nın ve oynadığı tüm kulüplerin uzun yıllar gururudur.

Üst düzey futboluyla da ülkesini gururlandırmaya devam etmektedir. Bir maç kötü oynadı diye Arda’yı yerden yere vurmak vefasızlık ve insafsızlıktır. Arda, futbolculuğuyla, karakteriyle ve en önemlisi vatanseverliğiyle Türk futbolunun son yıllarda yetiştirdiği en önemli sporcudur. Benim, çocukluğundan beri tanıdığım, kariyeri boyunca her dönem yakından izlediğim Arda maddiyata, paraya pula hiç önem vermez. Manevi duyguları hep ön planda tutmuş bir kişiliktir.”

"FATİH TERİM'İ ANLAMIYORUM"
“Türk Milli Takımı kişilerin egolarıyla, kaprisleryle yönetilmez, yönetilemez! Türk Milli Takım formasını giymek, milli maçlarda ülkeyi temsil etmek bir futbolcunun onur ve gurur meselesidir. Milli formayı giyecek kardeşlerimizin en üst düzey ve formda olmaları gerekir. Bu sezon başında dünyanın en iyi takımında forma giyen ve yaptığı asistler, attığı gollerle sezona müthiş başlayıp Türkiye’nin gururu olan Arda’yı milli takıma dahil etmeyen Fatih Terim’i anlamakta güçlük çekiyorum. Tıpkı Türk futbol kamuoyunun bu kararı benimsemediği gibi. Ne Arda ne de milli formayı giyen diğer kardeşlerimiz para için sahaya çıkmaz, onlar kanlarının son damlası akana kadar Ay-Yıldızı temsil etmek için mücadele ederler.

TFF VE TERİM ÖZÜR DİLESİN"
“Benim inancım şudur ki, denildiği gibi futbolcu kardeşlerim Türk halkından özür dileyecek bir şey yapmamışlardır. Suçlu aranıyorsa, özür dileyecek biri varsa bu Futbol Federasyonu Başkanı, yönetimi ve milli takım teknik heyetidir. Çünkü geçmişi en iyi bilen ve yaşayan biri olarak söylüyorum, süreci hiç ama hiç iyi yönetemediler!”

"GÖKSEL GÜMÜŞDAĞ'A HELAL OLSUN"
“Gün birlik, beraberlik ve sevgi günüdür. Türk futbolunun, bizlere milli gururu yaşatan futbolcu kardeşlerimize sahip çıkma günüdür. Federasyon yönetimi ve teknik kadro umarım geçmişten ders çıkartmışlardır. Burada özellikle teşekkür etmek istediğim Kulüpler Birliği Vakfı şahsında Sayın Göksel Gümüşdağ olacaktır. Başkan Gümüşdağ bu süreçte haklının yanında yer alarak mükemmel bir duruş sergilemiştir. Futbolcusuna dahi sahip çıkamayan kişiler ne acıdır ki, maalesef bugün Türk futbolunu yönetmektedir, tek kelimeyle yazıklar olsun!”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.