Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Terim: "Fransa’ya En İyi Şekilde Gideceğiz"

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, En iyi şekilde Fransa’ya giderek, Euro 2016’da başarılı sonuçlar almak istediklerini söyledi.A Milli Futbol Takımı yarın Avusturya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 21:52
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, En iyi şekilde Fransa’ya giderek, Euro 2016’da başarılı sonuçlar almak istediklerini söyledi.
A Milli Futbol Takımı yarın Avusturya ile hazırlık maçında karşı karşıya gelecek. Mücadele öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Terim, Avusturya maçının yanı sıra Euro 2016 hedefleri ve milli takım hakkında da konuştu.
Takım olmanın önemini vurgulayan Terim, "Takım olmak çok önemli. Bir takım olamazsanız, hiçbir başarı olmaz. Takım olmayanların kazanma şansı yoktur. Yaptıklarınız çok zor olur, yıkılanlar çabuk yıkılır. O yüzden, herkesin bunu hissetmesi gerekir. Başka türlü olmaz. Sizi bir arada tutmayan şeyler çok uzun ömürlü olmaz. Bizde de ufak tefek problemler oluyor tabi. Ama bu sevgi çemberi içerisinde bunlar kayboluyor. Aç olmalı insan. Yeteri kadar duyulacak başarılarım var benim. Ama en aç benim. Kafamda bir iki tane eksik var, hala onlarla uğraşıyorum. O yüzden Mehmet Topal da Arda da Hakan da aç olacak, yeni çocuklar da aç olacak. Herkes aç olacak. Bu çok net. Başarı başka türlü gelmez. Bunu bir avantaj olarak kullanacağız ve şartlar ne olursa olsun iyi hazırlanacağız. Yarın da yeni yeni bize katılan isimler olacak. Fiziki, mental ve tenik taktik olarak da en iyi şekilde Fransa’ya gideceğiz" açıklamasını yaptı.
"TÜRK MİLLİ TAKIMI’NIN FRANSA’DA OLMASI BAŞLI BAŞINA BİR BAŞARI ÖYKÜSÜDÜR"
EURO 2016 hedeflerini anlatan başarılı teknik adam, "Geçmiş başarılar hepimiz için çok önemli. Gerek istatistik, gerek sohbetlerde bunları kullanabiliriz. Ama gerçek hayat böyle değil. Bunlarla övünmeliyiz ama daha iyisini nasıl yapabiliriz, bunun da çalışması içerisinde olmalıyız. Anca bu şekilde rekorlar kırılabilir, başarılar kazanılabilir. Yoksa anlatmaya kalkarsak baya bir başarı öyküsünü anlatabiliriz ama bu bizi bir yere götürmez. Umuyorum, en az 2008 kadar başarılı oluruz hatta üzerine koyarız. Zaten 3. olduğumuz üzere, hesap çok açık. Ümit ederim böyle olur. Ülkem adına, futbolumuz adına çok iyi olur. Türk Milli Takımı’nın Fransa’da olması başlı başına bir başarı öyküsüdür. Bu platformda olmak bizim için çok önemliydi" şeklinde konuştu.
"TÜRKİYE LİGİ’NDEKİ OYUN TARZLARINI DEĞİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"
İki yönlü oyunculara ihtiyaç olduğunu aktaran Terim, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Orta sahada oyunun her iki tarafını da oynayabilen oyunculara ihtiyacımız var. Sadece top bizdeyken değil, top rakipteyken de ideal oynayabilen isimleri arıyorum. Mücadelesi çok yüksek, aynı zamanda teknik becerileri de çok yüksek arkadaşlarımız var elimizde. Onların bir kısmının felsefesini ve Türkiye Ligi’ndeki oyun tarzlarını değiştirmeye çalışıyoruz. Uluslararası seviyede de kabul görecek bir orta saha olması lazım. Oyunun her tarafını iyi oynamak zorunda. Omuz omuza, hava topu, az pas hatası, birçok unsurun olması lazım. Bizde aşağı yukarı her takımda hücuma dönük, atağa daha çok gidebilen orta saha oyuncuları çok fazla. Ama gitmeyi, gelmeyi, orayı çok kat etmeyi, gerektiği zaman defans da yapabilen orta saha istiyorum. Bazı arkadaşlarımız bunu çok iyi yapmaya başladılar. Bunları daha da fazlalaştıracağız."
Milli takımı isteyen oyuncunun çok çalışması gerektiğini belirten deneyimli teknik adam, "Herkes oynasın, daha çok efor sarf etsin, kendisine burayı hedef belirlesin. Binlerce arkadaşı izliyoruz. Bir fazla bulursak, tercih edebiliriz. Ama şu an 20+3’ü belirlemedim. 13-15’i tamam. 1 dakikanın, 1 saniyenin insanı aylarca sakat bıraktığı bir sporda başımıza neler gelecek bilmiyoruz. Son 24 saate kadar herkes için bu şans açık. Hiç çağırmadığım bir oyuncuyu çağırıp beraber gidebiliriz. Yeter ki inanayım, güveneyim ona. Yaş hiç önemli değil. Okuyorum ben de sizin yazdıklarınızı. Herkese açık bu kapı. O gün seçtiğim kişilerle ilgili de tartışmalar olacaktır. Fikir zenginliği ülkemizin en önemli kazançlarından biri. Ama sonuçta en adil kararı vermeye çalışacağım" dedi.
"KORKMUYORUZ, BURADAN SONRASI DAHA KOLAY"
Hırvatistan ve İspanya’nın maçlarını izlemeye giden Terim, değerlendirmesinin sorulması üzerine, "Önce Hırvatistan, sonra da İspanya’yı seyrettim. Bizim için de iyi oldu. Tamamen Hırvatistan’ın hakimiyetinde geçen bir 45 dakika. Ardından Macaristan’ın neredeyse sahasından çıkarmadığı bir Hırvat maçı izledik. Hırvatistan’ı herkesin anlayacağı dilden tarif edecek olursak, orta sahası Real Madrid ve Barcelona, ilerisi de Juventus ve Inter. Yani bu 6’lı böyle. Tanıdığımız bir takım. Genellikle her türlü yarışmada bir arada olduğumuz bir ülke. Kardeş bir ülke. Dikkat edilmesi gereken çok önemli bir takım. İspanya’da takımın %50’si hazırlık maçında oynadı. İspanya’nın iyi oynamadığı, Romanya’nın daha iyi oynadığı doğrudur. İspanya, İspanya’dır. Dünya şampiyonluğu ve Avrupa şampiyonluğu var, yakın zamanda. Sıradan olmanın bir faydası yok. Mümkünse sıra dışı olmamız lazım. Ben de oyuncularımdan bunu bekliyorum. Orada olmak güzel. 20 gün orada kalacağız. Bunu Temmuz ayına sarkıtmakta yarar var. Bunun için de eğer bu gruptan çıkarsak, oynayacağız, korkmuyoruz, buradan sonrası daha kolay. ’Ben bu gruptan çıktım’ güvencesi bizi çok başka yere götürebilir. Anlayışımız da böyle olacak" şeklinde cevap verdi.
"FRANSA’NIN EN ÖNEMLİ GRUBU BİZİM GRUP"
İspanya’ya karşı korkmadan mücadele edeceklerini söyleyen Fatih Terim, "Daha önce İspanya’ya karşı hiç korkmadan oynadık. Yenilmekten korkmuyoruz. Felsefemizi ve oyun anlayışımızı da değiştirmiyoruz. Kendimize ait bir şablonumuz ve anlayışımız var. Çek Cumhuriyeti de iyi bir takım. Fransa’nın en önemli grubu bizim grup. Diğer turlar, bizim için çok daha eğlenceli olacak. Gerçeği kabul edelim ama vazgeçmeyelim. Hırvatistan’ın takımına baktığımız zaman insanın aklına çok başka şeyler geliyor. Biz de yürüyoruz, ayak seslerimiz de duyuluyor" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.