Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tekirdağspor Kayyum’dan Son Anda Kurtuldu

Spor Toto 3. Ligde mücadele eden Tekirdağspor, daha önce yapılan kongrelerde yönetimde çoğunluk sağlanamadığı ve kimsenin talip olmadığından dolayı, üçüncü defa yapılan kongrede de aday çıkmayınca, mevcut Başkan Mustafa Aydoğdu’nun...

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2016 11:33
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2016 11:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tekirdağspor Kayyum’dan Son Anda Kurtuldu
Spor Toto 3. Ligde mücadele eden Tekirdağspor, daha önce yapılan kongrelerde yönetimde çoğunluk sağlanamadığı ve kimsenin talip olmadığından dolayı, üçüncü defa yapılan kongrede de aday çıkmayınca, mevcut Başkan Mustafa Aydoğdu’nun son anda liste çıkarıp aday olmasıyla kayyum atanmaktan son anda kurtuldu.
20 Mayıs 2016 tarihinde yapılan olağan kongre ile Spor Toto 3. Ligi’ni 44 puanla 8 sırada tamamlayan Tekirdağspor yönetimine talip çıkmadığından dolayı kayyuma gitme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Eski Yönetim Kurulu takımı kayyuma götürmemek için devam kararı almış ve aldığı yeni bir kararla daha güçlü bir yönetimin oluşması için 8 Haziran 2016 tarihinde yeniden olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Yapılan ilk toplantıda çoğunluk sağlanamadığı ve yeni aday çıkmadığından, takıma kayyum atanmaması için, olağanüstü kongre bir sonraki tarihe ertelenmişti.
Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odasında yapılan 3. Olağanüstü Genel Kurul’a siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileriyle beraber çok sayıda Tekirdağspor taraftarı katıldı. Tekirdağspor’un mevcut Başkanı Mustafa Aydoğdu, takıma kayyum atanmaması için yapılan kongrede yine yeni aday çıkmayınca, son anda tek aday olarak liste gösterdi.
“TAKIMI KAYYUMA BIRAKMAK EN BÜYÜK HIYANETTİR”
Olağanüstü kongrede konuşan Tekirdağspor’un Başkanı Mustafa Aydoğdu, Tekirdağsporun şu anda can çekiştiğini ifade ederek, bir an önce bunun için çözüm bulunması gerektiğini öne sürdü. Aydoğdu, “Burada biz ölüyoruz. Samimi söylüyorum ölüyoruz. Tekirdağspor şu an can çekişiyor. Sevgili Tekirdağspor severler buraya gelir, nasıl çözüm bulunur. 160 -170 tane üyemiz var. Ama koskoca bir şehir, ekonomik yönden güçlü bir şehir buna rağmen bakıyorum, Tekirdağspor 3’üncü Ligde de kayyuma gitme durumu var. Takımı kayyuma bırakmak en büyük hıyanettir. Hiç kimse takımı kayyuma bırakmaz. Geçen yıl, ilk yarı bittiğinde 8 tane futbolcu alacaklarını alamadıkları için gittiler. 39 sene sonra bu takımı şampiyon yaptık. Bu sende bu takımı ligde bıraktık. Biz ilk yarının sonunda o yemeği yapmış olmasaydık şu an bu durumda bile olamazdık. O yemekte de bize desteği, sayın valimiz, Milletvekilimiz Mustafa Yel ve Ahmet Akçay grubu verdi. Bizim yemeğimize gelen bazı insanlar bile olmadı. Bu Tekirdağspor hiç kimsenin şahsi bir takımı değildir. Ne Mustafa Yel’in ne CHP’nin ne de AK Parti’nin takımıdır. Bu takım herkesin takımıdır kardeşim. Burada artık il bütünlüğü olması lazım. Bakıyorum diğer illerde adam belde takımı olmasına rağmen, verdikleri destekten dolayı 2’nci ligde oynuyor. Biz neden değerlerimize sahip çıkamıyoruz. Bugün ben burada, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın, Valilikten birinin en azından birisinin burada olmasını beklerdim. Kimi arıyorsak gerekeni yapacağız diyorlar ama ne gerekirse yapacağız lafının arkasına sığınıp da hiç kimse ateşten gömleği giymez” dedi.
“TAKIMI KAYYUMA BIRAKAN NAMERTTİR”
Takımı destekleyecek alt yapılarının olmadığını vurgulayan Aydoğdu, Tekirdağspor’un kayyuma kalacak takım olmadığını söyledi. Aydoğdu, “Bu sene transfer yapamasaydık ortada kalacaktık. Sezon bittiği sırada futbolcular alacaklarını istediler. Geçen sene bize sponsor olan Yaşar Kaptan Çebi, 1 milyon 700 Bin TL yardım etmiş, Buna rağmen gittik Yaşar Kaptan Çebi’yle konuştuk, Süleymanapaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da telefonla aradı görüştü. Bize 300 bin TL’yi verdiler. Biz de futbolcularla oturduk. İbralaştık. İbralaşmasaydık, bu takım transfer yapamayacaktı. Bizim 50 bin TL’ye yakın futbolculara borcumuz var. Çoğu da bizi icraya verdi. Çünkü takım tehlikeye girdi ve bir belirsizlik var. Ben diyorum ki, ya yönetime sahip çıkın ya da genç dinamik gençlerimizin güçleri varsa takımı satın alsınlar. Bazıları geldi. Biz bu takımı satın alacağız dediler. Ne iş yapıyorsunuz dedik. ’Ben İstanbul’dayım işte 5 milyon param var. Bu takımı alacağım’ diyor. Neden işte İstanbul’dan takım almıyorsun diyorum. ’E Tekirdağspor kayyuma kalıyormuş da ondan’ diyor. Ben dedim ki Tekirdağspor kayyuma kalacak takım değil. Bir yemek yaparız 3 trilyon para toplanır. Bu takımı biz kayyuma bırakacağımıza, takımı alırız daha iyi. Takımı kayyuma bırakan namerttir. Biz bu takımı buraya nasıl getirdiğimizi iyi biliriz. Ateşten gömleği biz çok giydik. Burada Tekirdağspor var. Tekirdağspor denildiği zaman herkes durur” şeklinde konuştu.
Kongrede yeni aday çıkmadığından dolayı, hazırladığı listeyi divan üyelerine sunan Aydoğdu, "Yine aynen tekrarlamaktansa, şu anda böyle bir liste hazırladım. Ama çok daha güçlü, Tekirdağspor’u hedefe taşıyacak bir yönetim çıkarsa, Biz olağanüstü kongreye gitmeye hazırız. Ama inandırıcı olmalıdır. Burada kimsenin Tekirdağspor üzerinde oynamaya hakkı yok. Genel kurul üyeleri buna izin vermez. Bunu da açıktan söylüyorum" diyerek konuşmalarını sonlandırdı.
Tekirdağspor’a kayyum atanmaması için, seçimle belirlenen divan üyelerine sunulan Aydoğdu’nun listesi, oy çokluğuyla kabul edildi. Yapılan bu son kongre ile Tekirdağspor, kayyum atanmaktan son anda kurtulmuş oldu.
YÖNETİM KURULU ASİL ÜYELERİ
Tekirdağspor’a yeniden Başkan olan Mustafa Aydoğdu’nun listesi ise şöyle sıralandı:
“Mustafa Aydoğdu, Volkan Nallar, Benan Utku, Ersan Özcan, İsmet Teberoğlu, Salih Tekin, Vecdi Yalnızoğlu, Ercan Kısa, Cüneyt Pullukcu, Şahin Umur, Sadi Şen, Sadık Baş, Eyüp Ataman, Şerfi Dırak, Batur Kulaksızoğlu.”
Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri ise, Çenk Erensoy, Cavit Kıldıran, Aykut Ayyıldız, Etem Arıtepe, Zafer İnandılar, Osman Serez, Şenol Ceylan, Vedat Kaçar, Cengiz Gençdal, Turgut Cinpiri, Murat Konuş, Burhan Çınar, Fatih Bozkurt, Kamil Özer ve Cumhur Saygı’den oluştu.
Denetleme Kurulu Üyeliklerine Ramazan Arıkök, Lütfü Çebi, Zafer Ögatlar, Denetleme Kurulu yedek Üyelere ise Kemal Topuzlar, Kurtuluş Can ve Salih Bilü seçildi.
A.S.K.F Asil Delegeleri ise, Orhan Çebi, Enes Kaplan ve Tarık Eski seçilirken, yedek delegeler listesinde ise, Kamil Özer, Salih Zeki Albayrak ve Tuncay Küçük Yorulmaz yer aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.