Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi Kurşunlu Külliyesi, minik satranç ustalarını ağırlıyor

Eskişehir’in Odunpazarı Belediyesi 5. Geleneksel Kurşunlu Çocuk Satranç Şenliği, düzenlenen törenle başladı. 200'ün üzerinde sporcunun derece için yarışacağı satranç şenliği, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 12:27
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 12:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Eskişehir’in Odunpazarı Belediyesi 5. Geleneksel Kurşunlu Çocuk Satranç Şenliği, düzenlenen törenle başladı. 200'ün üzerinde sporcunun derece için yarışacağı satranç şenliği, Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, Odunpazarı Kaymakamı Selim Parlar ve İl Milli Eğitim Müdürü Arif Dede'nin ilk hamlesiyle başladı.

Açılışta konuşan Başkan Sakallı, Kurşunlu Çocuk Satranç Turnuvasının artık satranç alanında Türkiye'nin marka organizasyonları arasında yer aldığını söyledi. Turnuvaya gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Sakallı, “Satranç 4 bin yıllık geçmişi olan bir zeka ve düşünce oyunudur. Bu şenliği düzenlemekteki amacımız, hem bu sporun önemine dikkat çekmek, hem de çocuklarımızı ve gençlerimizi böyle faydalı bir zeka oyununa özendirmektir." dedi.

Zeka sporu olan satrancın Eskişehir'de gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışmalara ağırlık verdiklerini belirten Başkan Sakallı, satrancı bilmeyen, satrançla tanışmamış öğrenci kalmamasını hedeflediklerini kaydetti. Konuşmaların ardından, 5. Geleneksel Kurşunlu Çocuk Satranç Turnuvasına start verildi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.