Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tanrıverdi: "Vekillerimiz Başka Aday Çıkartıp Benim Gitmemi İstediler”

Adı Yeni Malatyaspor Kulübü’yle Anılan, Malatyaspor’un Eski Kulüp Başkanı Hikmet Tanrıverdi, Facebookta Bir Kullanıcıyla Girdiği Polemikte, Görev Yaptığı Süreyle Alakalı Geniş Değerlendirmelerde Bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2016 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Tanrıverdi: "Vekillerimiz Başka Aday Çıkartıp Benim Gitmemi İstediler”
Adı Yeni Malatyaspor Kulübü’yle anılan, Malatyaspor’un eski kulüp başkanı Hikmet Tanrıverdi, facebookta bir kullanıcıyla girdiği polemikte, görev yaptığı süreyle alakalı geniş değerlendirmelerde bulundu.
Bazı sosyal medya kullanıcıları tarafından sert eleştirilerle itham edilen ve “Yiğit düştüğü yerden kalkar” sözünün henüz tutulmadığı hatırlatılan Tanrıverdi, takımı 9,5 milyon TL borçlu vaziyette aldığını söyledi.
Haziran ayı içerisinde yapılması planlanan Yeni Malatyaspor kongresi öncesinde ismi Yeni Malatyaspor başkanlığı için geçen Malatyaspor eski başkanı Hikmet Tanrıverdi, sosyal medyada önemli açıklamalarda bulundu. Bir futbolseverle polemiğe giren Tanrıverdi, Malatyaspor’u borçlandırması ve yüz üstü bırakıp gitmesi şeklinde yöneltilen eleştirilere cevap verdi.
“BAŞKANLIĞI BIRAKTIM, HER SEFERİNDE ZORLA TEKRAR ALDIRDILAR”
Kulübü aldığında Türkiye’nin ekonomik kriz yaşadığını belirten Tanrıverdi, “Ben kulübü aldığımda 2001 krizi vardı ve 9,5 milyon TL borçlu vaziyette aldım. 0 puanla düşecek takımı cebimden 2,5 milyon dolar o kriz zamanında ortaya koydum ve takımı ligde bıraktım. Ertesi sene de UEFA’ ya gittik. O güne kadar mafya diye bakılan başkanlıkları beyefendi bir başkanlık haline getirdim. 5 sene Süper Lig’de oynattım. Başkanlığı bıraktım, her seferinde zorla tekrar aldırdılar. Son sene dışarıda başkaları, içeride bizim İrlandalılar takım düşsün diye uğraştı. Takım düştükten sonra devam ederken belediye başkanı ve vekillerimiz başka adayı çıkartıp benim gitmemi istediler. Bunların hepsini o dönemde yaşayanlara sorabilirsiniz” diye yazdı.
“ELİNİ SALLAYARAK LİGE ÇIKACAK TAKIMI ÇIKARTAMADILAR”
Kulübü 7,5 milyon borçla bıraktığını belirten Tanrıverdi, “Bunun yaklaşık 4 milyonu benim alacağımdı. 2 milyon doları sildikten sonra kalan borç 4 milyon civarındaydı. Bıraktığım takım Bilal(Kısa) dahil olmak üzere 5-6 milyonluk takımdı. Sadece o sezonda 3-4 oyuncudan 3,5 milyon transfer parası aldılar. O sezonda 18 milyon para harcadılar. Bizim 1. Lig’ de bütçemiz 12 milyondu. Elini sallayarak lige çıkacak takımı çıkartamadılar. Daha sonra da silinmiş kayıtlarla şikayet edip hala Yargıtay’da olan ceza davasını açtırdılar. Bu tezgahı yapanların bir kısmı da yargılanıp ceza aldılar. Bu dosya bitmeden dönmemiz doğru olmaz diye bekledik. Benim bıraktığım dönemde tekrar söylüyorum benim alacağım hariç ki bir kuruş almadım 4 milyon civarı borç vardı. Bu kayıtlarda kulübün genel kurulun kayıtlarında var. Bu mübarek gecede insanlar hakkında konuşurken meseleyi kulaktan dolma 3-5 sahtekarın menfaat peşinde koşan kişilerin söyledikleri veya dedikoduları ile değil araştırıp konuşursak daha iyi olur. Bu yazdıklarımla ilgili aksini söyleyen varsa her ortamda yüzleşir konuşurum. Allah’a çok şükür bu güne kadar vermekten başka bir şey yapmadım. Bundan sonra da ama maddi ama manevi Malatya için her şeyi yaparım. Bu tür konuşmalar bizi ve Malatya’ ya hizmet etmek isteyen işadamlarını uzaklaştırıyor. Son 2-3 yıldır da amatördeki Malatyaspor’a kimin el uzattığını da bir zahmet başkandan soruverin” ifadeleri kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.