Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tankut: "Yarından İtibaren Süper Lig Hazırlıklarına Başlayacağız"

Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, PTT 1. Lig kupalarını sezon başında alacaklarını ve yeni sezon planlamasına yarından itibaren başlayacaklarını söyledi.PTT 1. Lig’i ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e çıkan Kardemir Karabükspor...

Haber Giriş Tarihi: 18.05.2016 09:33
Haber Güncellenme Tarihi: 18.05.2016 09:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Kardemir Karabükspor Başkanı Ferudun Tankut, PTT 1. Lig kupalarını sezon başında alacaklarını ve yeni sezon planlamasına yarından itibaren başlayacaklarını söyledi.
PTT 1. Lig’i ikinci sırada tamamlayarak Süper Lig’e çıkan Kardemir Karabükspor yönetimi, teknik heyeti, futbolcular ve aileleri İstanbul’da boğaz turu atarak başarıyı kutladı. Kutlamalardan önce basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Tankut, bu sezon zor bir lig geçirdiklerini belirterek, "Geçen sene Süper Lig’den düştükten sonra takım ekonomik olarak bazı zorluklar çekti. Sporcuları ekonomik olarak karşılayamayacağımızdan dolayı ilk önce takımın içini boşaltmayı düşündük. Radikal bir karar aldık ve 22 futbolcuyu gönderdik, yerine 22 futbolcu aldık. Uyum sürecinin sıkıntılarını biliyoruz. Nitekim zaman zaman onlarla da karşı karşıya kaldık. Sezonun zorlu geçeceğini biliyorduk. PTT 1. Lig geçmiş senelere göre yapılan değişikliklerle biraz farklılaşmıştı. Eskiden 3 yabancı vardı. 23 yaş sınırı vardı. Yaş sınırı kaldırıldı ve 5 yabancıya çıkartıldı. Süper Lig’de de 14 yabancı var. Süper Lig’den inecek olan Türk sporcuların sayısının çokluğunu takip ediyorduk. O yüzden de PTT Lig bu sene kora kor bir mücadele oldu. Zorlu bir sezon oldu. Adanaspor 2-3 hafta önce garantiledi ama diğer takımların puanları birbirine yakındı. Giresunspor - Alanyaspor, Kardemir Karabükspor - Göztepe maçları son saniyeye kadar çok hırslı geçti. Maçların bitmesi ile beraber Süper Lig’e çıkmamız garantilenmişti ve böylelikle Süper Lig’e merhaba dedik. Artık önümüze bakacağız. Süper Lig’de kalıcı bir takım olmayı hedefleyeceğiz. Daha önce 3 defa çıkmıştık. Sezon içerisinde bizim iyi maçlarımız oldu, kötü maçlarımız oldu. Sevindiğimiz maçlar oldu, üzüldüğümüz maçlar oldu. Son dakikaya kadar çok sıkıntılı maçlarımız oldu. Adanaspor ve Play-off’tan gelecek takıma başarılar diliyorum" dedi.
“YARINDAN İTİBAREN SÜPER LİG HAZIRLIKLARIMIZ BAŞLAYACAK”
Yeni sezon planlaması hakkında ise Tankut, “Şu ana kadar biz hazırız desek yanlış olur. Maçların son dakikasına kadar ne olacağını bilemediğimiz için bugünden itibaren hazırlanacağız. Karabük’te karşılamalar oldu, kutlamalar oldu. Yarından itibaren Süper Lig hazırlıklarımız başlayacak” diye konuştu.
"KUPAYI SEZON BAŞINDA ALACAĞIZ"
"Kupayı ne zaman teslim alacaksınız" sorusuna ise Tankut, “Türkiye Futbol Federasyonu’ndan arkadaşlarla konuştuk. Sezon başında teslim edeceklerini söylediler. Ama bizim 3 maç cezamız olduğu için sezon öncesinde bir açılış yaparak o zaman almayı düşünüyoruz" şeklinde cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.