Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli ve Türk çocuklara kardeşlik turnuvası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü şehirde yaşayan Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrencileri kaynaştırmak için “Kardeşlik Futbol Turnuvası” düzenledi.Gaziantep Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda...

Haber Giriş Tarihi: 19.01.2018 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2018 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli ve Türk çocuklara kardeşlik turnuvası

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Göçmen İşleri Şube Müdürlüğü şehirde yaşayan Suriyeli öğrenciler ile Türk öğrencileri kaynaştırmak için “Kardeşlik Futbol Turnuvası” düzenledi.

Gaziantep Üniversitesi Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen ve 4 takımdan oluşan futbol maçı heyecana sahne oldu. Suriyeli ve Türk öğrencilerin karışık oluşturduğu takımlar kıyasıya dostluk maçı yaptı. Turnuvada şampiyon olan takımın yanı sıra turnuvaya katılan tüm takım oyuncularına birer madalya ile birer kol saati hediye edildi.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Göçmen İşleri Şube Müdürü Önder Yalçın, belediye bünyesinde kurulan birim ile Suriyeli çocuklar ile Türk çocuklarını birbirinden farklı eğitim ve aktivitelerle kaynaştırmak istediklerini söyledi. Aynı zamanda sokak hayatının getirdiği risklerden uzak tutmaya çalıştıklarını vurgulayan Yalçın, Türkçe, Arapça, İngilizce, resim, bilgisayar, mozaik, spor gibi çeşitli eğitimler ve resim sergisi, futbol turnuvası, hentbol turnuvası, bahçecilik, müze gezileri, fotografçılık gibi etkinlikliklerde Suriyeli ve Türk çocukların bir araya gelerek kaynaşma imkanı bulduğunu belirtti.

Turnuvada maçları izleyen ve çocuklarla bir araya gelen Birleşmiş Milletler Göç Kuruluşu Gaziantep Müdürü Rex Arnold Alamban ise, üstünde durulması gereken en önemli noktanın en iyi oyuncu olmak değil, en iyi takımın bir parçası olmak olduğunu vurguladı. Alamban, ”Messi ve Ronaldo’nun dünyanın en iyi oyuncuları olduğu söyleniyor ancak her ikisi de henüz dünya kupası kazanamadı. Çünkü kupayı iyi oyuncular değil, iyi takımlar kazanır’’ diyerek işbirliği ve takım çalışmasının önemine vurgu yaptı.

Turnuva sonrası Alamban ile Yalçın, tüm öğrencilere hediyelerini takdim etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.