Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suriyeli Mültecilerin Oynadığı Kardeşlik Ligi Turnuvası Başladı

Suriyeli mültecilerin oluşturdukları 24 futbol takımı arasında başlatılan ’Kardeşlik Ligi’ futbol turnuvası, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başlama vuruşu ile start aldı.Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şehitkamil...

Haber Giriş Tarihi: 20.03.2016 00:07
Haber Güncellenme Tarihi: 20.03.2016 00:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Suriyeli Mültecilerin Oynadığı Kardeşlik Ligi Turnuvası Başladı
Suriyeli mültecilerin oluşturdukları 24 futbol takımı arasında başlatılan ’Kardeşlik Ligi’ futbol turnuvası, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek’in başlama vuruşu ile start aldı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gaziantep Valiliği, Şehitkamil Belediyesi ve Mimber Şam Derneği’nin organizasyonuyla Suriyeli misafirler tarafından oluşturulan 24 takımlı turnuvanın açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı.
Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, turnuvasının çok anlamlı olduğunu belirterek, "Suriyeli kardeşlerimiz bu toprakların esas bileşenidir. Suriyeli kardeşlerimizin neredeyse 750-800 bini okul çağında eğitime ihtiyaç duyan kardeşlerimizden oluşuyor. Bu kardeşlerimizin gelecek ümitlerinin her zaman güçlü olması lazım. Evet, bugün Ortadoğu’da Suriye’de, yakın coğrafyamızda maalesef büyük acılar var. Ama hiçbir durum ilanihaye devam edemez. Biz hep Suriyeli kardeşlerimizin yanında olduk, yanında olmaya devam edeceğiz. İşte bugünkü tören de bu noktada oldukça anlamlı. Çünkü gençlerimiz iki ayrı dünyada yaşamasınlar. Suriyeli kardeşlerimiz Gaziantepli kardeşlerimiz birlikte spor yapsın, birlikte eğitim yapsın, birlikte üretim yapsın, birlikte geleceğe baksın. İnşallah biz dünyaya insanlık dersi veriyoruz. İnşallah hep birlikte bu coğrafyasında çok daha huzurlu, çok daha iyi bir geleceği bu gençlerimiz inşa edecek" dedi.
Törende konuşan Vali Ali Yerlikaya ise, "Gaziantep’te 350 bin Suriyeli kardeşimiz yaşıyor. Bu kardeşliğin beşinci yılına giriyoruz. Sizler ve bizler çok zorluk çektik. Biz ensar olduğumuzu, siz de muhacir olarak kardeş olduğumuzu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmadık. Bu zor yılları bu kardeşlikle aştık. Artık Suriyeli gençler bizim gençlerimizle birlikte yeşil sahalarda futbol gibi takım oyunları ve bireysel sporları tüm insanlığa, ’spor bu şekilde yapılır’ düşüncesiyle yapacağız" dedi.
SURİYELİ FUTBOLCULARA MÜJDE
Suriyeli gençlere seslenen Vali Yerlikaya, Suriyeli futbolculara da müjde verdi. Yerlikaya, "Bugün burada size bir müjde vermek istiyorum. Artık futbol oynamak isteyen Suriyeli gençlerimiz bizim amatör liglerimizde bizim gençlerimiz gibi lisanslı futbolcu olarak futbol oynayabilecekler. Okullarımızda bulunan 57 bin öğrencimiz ve spor yapmak isteyen bütün gençlerimize lisans çıkaracağız. Gaziantep’teki ve ülkemizdeki bütün okullar arası müsabakalarda sizleri de görmek istiyoruz. Buradan Gençlik ve Spor Bakanımıza, Gençlik ve Spor Genel Müdürümüze ve tüm bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Gaziantep sizleri ilk gördüğü gündeki heyecanını spor başarılarınızda da sizler gibi yaşamak istiyor. Bu güzel turnuva bunun ilk örneği ve ilk başlangıcı olacak" ifadelerini kullandı.
Vali Yerlikaya turnuvayı düzenleyen kurum, STK ve yerel yönetimler ile turnuvadaki 24 takıma destek veren sponsorlara teşekkür etti. Yapılan konuşmaların ardından Başbakan Yardımcısı Şimşek, Vali Yerlikaya ve protokol üyelerinin başlama vuruşuyla turnuvanın ilk müsabakası start aldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.