Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Süper Motor Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Düzce’de

Süper Motor hız rekortmeni ve Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce’nin Cumayeri ilçesinde yapımına başlanan motor ve otomobil yarışları pistinde incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi.Süpermotor Hız rekortmeni ve Dünya şampiyonu...

Haber Giriş Tarihi: 10.06.2016 18:56
Haber Güncellenme Tarihi: 10.06.2016 18:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Süper Motor Dünya Şampiyonu Kenan Sofuoğlu Düzce’de
Süper Motor hız rekortmeni ve Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce’nin Cumayeri ilçesinde yapımına başlanan motor ve otomobil yarışları pistinde incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye geldi.
Süpermotor Hız rekortmeni ve Dünya şampiyonu Kenan Sofuoğlu, Düzce’nin Cumayeri ilçesinde yapımına başlanan ve Türkiye’nin alanında ilk olması planlanan motosiklet ve otomobil sporları pist alanında incelemelerde bulundu. Cumayeri Kaymakamı Abdurrahman İçyer, Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, Cumayeri Belediye Başkanı Recep Tuna, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Fatih Yazıcı, Türkiye motosiklet Federasyonu Yönetim kurulu üyesi Mahmut Nedim Akülke ile birlikte pistin yapılacağı araziyi inceledi. Kenan Sofuoğlu daha sonra da pist hakkında Fatih Yazıcı ve Bekir Yunus Uçar’a bilgiler verdi.
Belediye başkanlarından yapılması gerekenler hakkında bilgi alan Kenan Sofuoğlu çalışmalar hakkında bilgi vererek, "Ben yıllardır yurt dışında yarışıyorum. Türkiye’de böyle parkur var mı? Evet İstanbul park var ama İstanbul Park’ı kullanmak hiç kolay değil. Bizde ona alternatif parkur yapmayı çok istiyorduk. Sonunda Cumayeri Belediye Başkanı’nın girişimleri ile bu parkura başladık. İlk başlarda eksiklikler olacaktır. Daha sonra Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Başkanı Fatih Yazıcı’nın benimle irtibata geçip, drag yarışlarının ve drift yarışlarının yapılabileceği bir piste bizim de ihtiyacımız var demesiyle birlikte proje farklı bir boyut kazandı. İnşallah bu birliktelikle burası Türkiye’de eşi benzeri olmayan bir parkuru olacak” dedi.
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ise, Kenan Sofuoğlu Türkiye Otomobil Sporları Federasyonunun kullanımına sunulacak parkur için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti. Mehmet Keleş, "Ben Kenan Sofuoğlu’na teşekkür etmek istiyorum. Pistlerde göstermiş olduğu başarının tesadüfi olmadığını bu çalışma ile göstermiş oldu. Çünkü bir pist yapmak için mücadele ediyor olması, sporcu yetiştiriyor olması takdire şayan bir durum. İnanıyorum ki bu pist en kısa sürede yapılacak bitecek ve birçok ulusal ve uluslar arası şampiyonaya da ev sahipliği yapacak. Bu pist için bizler de elimizden geleni yapacağız” diye konuştu.
Öte yandan 4 bin 100 metrede daha uzun olması düşünülen pist, 2016 yılı Ekim ayında bitirilerek yarışlara ev sahipliği yapması planlanıyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.