Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Suat Çelen: "Merdiven Altı Birçok Yapı İle Mücadele Ediyoruz"

Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, federasyon olarak merdiven altı hizmet veren birçok yapı ile mücadele ettikleri belirterek, özellikle pilates yapan sporculara uyarılarda bulundu.14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre...

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2016 11:19
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2016 11:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, federasyon olarak merdiven altı hizmet veren birçok yapı ile mücadele ettikleri belirterek, özellikle pilates yapan sporculara uyarılarda bulundu.
14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın tanıtım toplantısında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, pilates ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Vatandaşların merdiven altı tabir edilen spor salonlarına karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayan Çelen, bu konuda tek yetkili kurumun Türkiye Cimnastik Federasyonu olduğuna dikkat çekti. Pilates ile ilgili çok ciddi çalışmalar yaptıklarını belirten çelen, "Ülkemizde pilates yaygınlaştı. Dernek çatısı altında, merdiven altı tabir ettiğimiz birçok yapıyla da mücadele ediyoruz. Türkiye’de pilates noktasında tek yetkili kurum Türkiye Cimnastik Federasyonu’dur. Bir federasyonun spor federasyonu olabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı olması ve her illerdeki Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüklerinde de bir tane temsilcisi olması gerekir. Özel spor salonlarına giden vatandaşlara veya çocuklarını bu branşlara yönlendiren ailelere de buradan seslenmek istiyorum; yanılgıya düşmesinler ve hangi federasyonun federasyon olduğunu bilmeleri için Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın, Gençlik ve Spor Müdürlüğü’nün ’Federasyonlar’ butonuna tıkladığınız zaman hangi federasyonun hangi faaliyetleri yaptığını görebilirler" dedi.
"DERS ALDIKLARI HOCANIN BELGELERİNE BAKSINLAR"
Hamile kadınların pilates yapması ile ilgili de önemli açıklamalarda bulunan Başkan Suat Çelen, "Biz federasyon olarak öncelikle pilatesi ’daha iyi nasıl yaptırabiliriz’in derdindeyiz. Daha nitelikli ve toparlayıcı bir yapıyla eğitmenler yetiştirmeye çalışıyoruz. Eğitmenlerimizi bu işin en iyi yapıldığı ABD’ye gönderdik, orada eğitimlere girdiler. Eğitmen kadromuzu geliştirmeye başladık ve pilateste belirli bir noktaya geldik. Hamile pilatesi bir arz talep meselesi. Böyle bir talep var ve biz de bunu karşılamak zorundayız. Bu noktada çalışmalarımız devam ediyor. Yine TÜYAP’ta bununla ilgili bilgiler vereceğiz. Belki hamile bir eğitmenimiz orada bir egzersiz yaptıracak. Doğru bilinçlendirmek zorundayız vatandaşımızı. Biz bunları yaparken sağlıkla ilgili bütün kurumlarla işbirliği içindeyiz. Bu işi yapmak isteyenler, en azından ders aldığınız hocanın belgesini nereden aldığını sorun. Kendinizi doğru eğitim almış, geçerli belgesi olan insanlara emanet edin" diye konuştu.
"HEDEFİMİZ ARTIK OLİMPİYATLARA KATILMAK DEĞİL KATILIP MADALYALAR KAZANMAK"
Federasyonun sportif başarılarına da değinen Çelen, "Biz federasyon olarak işin performans kısmını çok ciddi şekilde ele aldık. Bu noktada da dünya kupalarında çok ciddi şekilde kupalar almaya başladık. Bütün dünya kupası serilerinden kupalarla, madalyalarla dönüyoruz. Daha geçen hafta Katar’daydık. Katar’da 6 tane final oldu, madalya çıkaramadık ama ondan önceki şampiyonada 4 tane madalya çıktı. Her dünya kupasından madalyalarla dönüyoruz. Tüm branşlarımızda madalyalar alıyoruz. Ama bunların en üstü olimpiyatlar. 19 Nisan’da artık son düzlük, son yarışımız. 2 sporcumuzla Rio’da ülkemizi temsil edeceğiz. Umut ediyorum Olimpiyat Oyunları’nda bir erkek ve bir bayan sporcuyla katılacağız ama hedefimiz artık sadece katılmak değil, katılıp madalyalar almak. Bir taraftan da 2020 ve 2024 sporcularını da hazırlıyoruz. Uzun vadeli planlarımız var. Bu saydığımız isimler 18-19 yaşlarında sporcular, gençlerden çok iyi sporcular geliyor. 2020 ve 2024’de artık Türkiye takım olarak gidebilmenin mücadelesini verecek. Gerçekten gönülden söylüyorum Spor Bakanlığımız cimnastiğe ciddi şekilde destek oluyor. Her ilde bir tane antrenör olması zaten bunun göstergesi. Birçok yere de cimnastik salonu inşaa ediliyor. Bir ilde nasıl 8-10 tane basketbol, voleybol sahası varsa, 8-10 tane de cimnastik salonu olsun istiyoruz. Bize verilen destekleri kulüplere ve sporculara doğru aktarıyoruzdur diye düşünüyorum" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.