Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sporculara merdiven altı sağlık birimleri uyarısı

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bedrettin Akova, Sporcu Ve Antrenörleri Yetkisiz Ve Bilgisiz Spor Sağlığı Birimlerine Karşı Uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 11.07.2016 13:37
Haber Güncellenme Tarihi: 11.07.2016 13:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sporculara merdiven altı sağlık birimleri uyarısı
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Bedrettin Akova, sporcu ve antrenörleri yetkisiz ve bilgisiz spor sağlığı birimlerine karşı uyardı.
Bursa ve civarındaki bütün amatör sporculara mesai saatlerinde ücretsiz muayene hizmeti verdiklerini hatırlatan Prof. Dr. Bedrettin Akova, sporcu sağlığı açısından birçok önemli hizmete imza attıklarını açıkladı. Sosyal güvenceleri kapsamında sporcuların bütün muayene, tetkik ve değerlendirmelerini mesai saatleri içerisinde ücretsiz olarak yapabildiklerinin altını çizen Prof. Akova, “Bu hizmeti bütün spor branşlarındaki sporcular için yapabiliyoruz. Bunu özellikle altını çizerek belirtmek istiyorum. Zaman zaman üzücü şeyler duyuyoruz. Birçok sporcu genellikle konunun uzmanı olmayan yerlerde sıkıntılarına çözüm arıyor ve maalesef bize de iş işten geçtikten sonra geliyor. Biz tedavinin en zorlu bölümünde devreye girmek zorunda kalıyoruz. Benim sporculara tavsiyem. Herhangi bir sakatlık, yaralanma, zedelenme veya sporcu sağlığıyla ilgili olumsuz bir gelişme olduklarında hiç çekinmeden bizleri arasınlar ve bize gelsinler. Spor Hekimliği Anabilim Dalı’ndan randevu almak da çok kolay. Başvuruların ardından en geç ertesi güne randevu veriyoruz. Mesai saatleri içinde de her türlü sorunları için hizmetlerimizi devam ettiriyoruz. Buradan sporculara tavsiyem; lütfen çözümü doğru yerlerde arayın” diye konuştu.
SPORCULARA BİLİMSEL TEST VE RAPORLAMA HİZMETİ
Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Spor Hekimliği Anabilim Dalı olarak yaklaşık 25 yıldır bilimsel alanda ciddi araştırmalar yaptıklarını söyleyen Prof. Dr. Bedrettin Akova, Bursa ve civarındaki illere hitap ettiklerini belirtti. Bu bölgede faaliyet gösteren sporcular için bugüne kadar önemli katkılar sağladıklarını kaydeden Akova, “Bundan sonra da sağlamaya devam edeceğiz. Bilhassa sporculara yaptığımız performans testlerinde ciddi ilerlemeler kaydettik. Bunun yanı sıra sporcuların dayanıklılık, güç ve kuvvet testlerini yapabiliyoruz. İsteyen sporcu ve spor kulüpleri için yaralanma risk analizleri yapıyoruz. Bunu özellikle belirtmek istiyorum. Ücretlendirmesi ise üniversitemizin Döner Sermaye İşletme Müdürlüğü üzerinden gayet makul fiyatlar belirliyoruz. Sporcuların çok sayıda farklı testlerini yaparak kendilerine ve antrenörlerine çıkan sonuçları raporlayarak veriyoruz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.