Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sporcu Performansını Arttırmanın Bilimsel Yolu: Amino Asitler

Sporcular Arasında Yeterli Bilgi Sahibi Olunmadığı Halde Supplement Kullanımının Yaygın Olduğunu Belirten Uzman Doktor Aydın Duygu'nun, “dr. Amino Asit” İsimli Kitabı Bu Alanda Türkiye’deki İlk Kaynak Olup İstanbul Tıp Kitabevleri Tarafından Yayınlandı.

Haber Giriş Tarihi: 05.04.2016 11:56
Haber Güncellenme Tarihi: 05.04.2016 11:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sporcu Performansını Arttırmanın Bilimsel Yolu: Amino Asitler
Sporcular arasında yeterli bilgi sahibi olunmadığı halde supplement kullanımının yaygın olduğunu belirten Uzman Doktor Aydın Duygu’nun, “Dr. Amino Asit” isimli kitabı bu alanda Türkiye’deki ilk kaynak olup İstanbul Tıp Kitabevleri tarafından yayınlandı.
“Herkesin biyokimyası, beslenme ve yaşam tarzı birbirinden farklıyken kullanacağı destekler neden aynı olsun?” diye soran Dr. Aydın Duygu, sadece kişiye özel hazırlanan akılcı supplementlerin faydalı olabileceğini belirtiyor.
Öte yandan Dünya Anti-Doping Kurumunun supplementlerin içeriğinin her zaman masum olmadığını belirdiğine ve artan doping vakalarının sadece sporcuların kariyerini değil sağlığını da tehlikeye attığına dikkat çeken Dr. Aydın Duygu, besin desteklerine ilişkin toplum bilincinin arttırılması gerektiğini savunuyor ve bu konuda bilinçlendirme çalışmaları yürütüyor.
Yalnızca sporcu desteği olarak bilinen amino asitlerin aslında vücudun tüm yapı ve fonksiyonlarını oluşturduğu, amino asit analizlerinin kronik hastalıkları yıllar öncesinden bildirdiği ve amino asit desteklerinin bir çok sağlık sorunu için tedavi edici olduğu ilk defa bu kitap ile birlikte bilimsel kanıtlarıyla ve herkesin anlayacağı bir dille okuyucuya aktarılıyor. Spor, obezite, kas kaybı, stres, mutluluk, öfke, bağımlılık, kronik yorgunluk gibi günlük kelimelerimizin aslında tamamen amino asitlerle ilişkili olduğunu ve bizim bunu nasıl yöneteceğimizin yolunu gösteriyor.
Amino asit analizi ve amino asit tedavileriyle, gerekli olup olmadığını bilmeden kutu kutu hap yutmak yerine, sağlığı korumanın, fiziksel ve mental performansı arttırmanın nasıl mümkün olduğunu anlatan kitap, konuyla ilgilenen profesyonellere ışık tutuyor ve dünya çapındaki referanslar hakkında bilgi veriyor. Kitabın asıl hedefiyse amino asitler konusunda halkın bilinç düzeyini artırmak.
UZM. DR. AYDIN DUYGU KİMDİR
1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. 2002 yılında Şişli Etfal Eğitim Araştırma Hastanesinde ihtisasını tamamlayarak Aile Hekimliği uzmanı oldu. 2010 yılında Boğaziçi Üniversitesi Biyomedikal Mühendisliği Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimini tamamladı. Sporcu sağlığı ve besin destekleri önde gelen çalışma alanları arasındadır. İsveç’te faaliyet gösteren Biotailor Labs firmasının Medikal Direktörlüğünü yürütmektedir.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.