Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor Dünyasının İlk Ve TEK Fuarı Nisan Ayında Başlıyor

Spor sektörünün önemli markalarını ve sporseverleri 14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturacak olan ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.14-17 Nisan tarihleri arasında...

Haber Giriş Tarihi: 28.03.2016 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 28.03.2016 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor sektörünün önemli markalarını ve sporseverleri 14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde buluşturacak olan ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
14-17 Nisan tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek olan ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’nın tanıtım toplantısı Türkiye Spor Yazarları Derneği’nin (TSYD) genel merkezinde gerçekleşti. Gerçekleşen basın toplantısına Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü ve Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt katıldı. Toplantıda açıklamalarda bulunan TÜYAP Genel Müdür Yardımcısı İlhan Ersözlü, fuarın ilk kez düzenleneceğine dikkat çekerek, “Buna benzer fuarlar yapıldı ama 3 farklı konuyu tek çatı altında toplama özelliği ile ön plana çıkıyor fuar. Bu fuar halkımızın bilgilendirilmesi, gençlerimizin spora daha fazla eğilmesi, spor kamuoyunun dikkatini çekmesi adına düzenliyoruz. Önemli ve büyüyecek bir konu. Bu fuarda sporun farkındalığını oluşturacağımıza inanıyorum. Bu fuarın geleneksel hale gelmesi içinde elimizden gelen her şeyi yapacağız. Sporun içindeki her şey bu fuarda var. Bu fuarda 100 bin kişiyi ağırlayacağımızı düşünüyoruz. Burada çok güzel bir işbirliği örneği veriyoruz. Değerli başkanlara çok teşekkür ediyorum. Spor Bakanımıza teşekkür ediyorum; çok büyük bir stant ile katılacaklar fuara. 5 yıl içinde uluslararası bir fuar olması için çalışacağız” dedi.
ÇELEN: “İLERİDE ULUSLARARASI BİR BOYUT KAZANACAĞINA İNANIYORUM”
Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen ise yaptığı açıklamada, cimnastiği iyi tanıtabilmeleri gerektiğini vurgulayarak, “Bu da bizlere düşüyor. Spor yapma bilincini verebilmek adına en önemli federasyonlardan biriyiz. Bin 200’lerde olan sporcu sayıları 10 binlere çıktı. TÜYAP’a 500’e yakın eğitmenimizi beliyoruz. Kendi eğitmenlerimizin dünyanın en nitelikli organizasyonlarına katılmalarını sağlıyoruz. Bizim bir sürü imkanımız var, biz neden böyle organizasyonlar yapmıyoruz dedik. TÜYAP’ın da katkısıyla daha profesyonel bir yapıya kavuştu ve ileride uluslararası bir boyut kazanacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.
KURT: “SPORUMUZU YAYGINLAŞTIRMAYI HEDEFLİYORUZ”
Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu Başkanı Niyazi Kurt da, bu organizasyonda bulunmalarından dolayı gurur duyduklarını belirterek, “Amaç spor için sporun geleceği için, gençler için olduğundan biz de çok mutluyuz. Böyle bir teklif gelince bu fuarda bulunmakta büyük onur duyduk. Biz sporumuzu tanıtmak adına bu fuarda bulunmaktan büyük bir onur ve mutluluk duyduk. Bu fuara büyük bir katılım beklemekteyiz. Ülke genelinde doping skandalları ile bir çok branşta sorunlar yaşadık. Bizim sporumuzun dopingsiz de yapılabildiğini bu fuar sayesinde, fuara gelenlere tanıtmayı ve sporumuzu yaygınlaştırmayı hedefliyoruz. Bu etkinlikten dolayı TÜYAP’a ve Jimnastik Federasyonu’na teşekkür ediyorum” açıklamalarında bulundu.
SPOR DÜNYASININ İLK VE TEK FUARI
Gerçekleşecek fuar ile TÜYAP, spor sektörünü tek çatı altında bir araya getirecek. Spor dünyasının ilk ve tek fuarı olan ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’ izin hazırlıklarını sürdüren TÜYAP, 200’ün üzerinde firma ve spor kulüplerinin katılımı ile özel spor etkinliklerine ev sahipliği yapacak. Spor sektöründeki tüm teknolojik yeniliklerin ve gelişmelerin aynı çatı altında sergileneceği fuarda; aktif yaşam, fitness ekipmanları, kondisyon aletleri, takım sporları, indoor sporlar, su sporları, outdoor ve doğa sporları, spor ekipmanları, spor tesisleri ihtiyaçları, spor giyimi, beslenme, sporcu sağlığı gibi bir çok ürünün önemli markaları buluşacak. Ayrıca Türkiye Vücut Geliştirme Fitness ve Bilek Güreşi Federasyonu tarafından Türkiye Vücut Geliştirme Müsabakası’nın gerçekleşeceği fuara önemli sporcular da katılım sağlayacak. ‘Spor ve Aktif Yaşam Fuarı’ ile birlikle, Boat İstanbul ve Avrasya Bisiklet ve Aksesuarları Fuarı da eş zamanlı olarak start alacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.