Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spor camiasından Kaymakam Çetin’e ziyaret

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Kemal Türkan, Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin’i makamında ziyaret etti.Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan, beraberindekilerle Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’i...

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2017 11:16
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2017 11:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Spor camiasından Kaymakam Çetin’e ziyaret

Muş Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı (ASKF) Kemal Türkan, Varto Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Nuri Çetin’i makamında ziyaret etti.

Muş ASKF Başkanı Kemal Türkan, beraberindekilerle Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin’i makamında ziyaret ederek, Varto ilçesinde yok olma noktasına gelmiş sportif faaliyetlerin yeniden canlanması için görüş alışverişinde bulundu. Spor camiası olarak ilçelerdeki sporu yeniden canlandırmak istediklerini ve çeşitli raporlar hazırlayarak sportif eksiklikleri tespit etmek istediklerini belirten Kemal Türkan, spor için yerel yöneticilerle el ele verip neleri en iyi şekilde gençlere kazandırabilmenin gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

"Yetenekli çocuklarımızı göremez olduk"

İlçelerde zamanla turnuva ve sportif etkinliklerin zayıflamasına üzüldüklerini ve bu yüzden ziyaretlere başladıklarını aktaran Başkan Türkan, "Sizleri makamınızda ziyaret edip spor konusunda bilgiler verip, el ele gençlerimizin iyi noktalara gelmesi ve spora teşvik amacıyla neler yapabiliriz, bunları konuşalım dedik. Stadı ziyaret edip bazı eksiklikleri rapor etmek için geldik. Her yıl valiliğiniz, belediyemiz gibi kurumlardan malzemeler alıp takımlarımıza veriyoruz. Buralardaki faaliyetlerle ilgili sizlere de iş düşüyor. Daha önce Malazgirt, Bulanık ve Varto’da ciddi sporcular yetişti, milli takımlara geldiler. Zamanla turnuvalar olmayınca, etkinlikler olmayınca, sportif faaliyetler azalınca, bunlarda da azalma oldu. Yetenekli çocuklarımızı göremez olduk. Muş’tan geçen sene sporcularımızı Beşiktaş, Bolu, Buca gibi takımlara gönderdik. 14-15 yaşında 5 çocuğumuzu buralara gönderdik. Altyapı iyi olunca bunlar oluyor tabi" diye konuştu.

"Eksiklikler giderilecek"

Varto Kaymakamı Mehmet Nuri Çetin ise, il spor camiasının kendilerini ziyaret etmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Varto Kaymakamlığı ve belediyesi olarak spora gerekli destekleri vereceklerini söyledi. Özelikle gençlerin spora kazandırılması yönünde üzerlerine düşen görevi yerine getireceklerine dikkat çeken Kaymakam Çetin, kayyum olarak atandıktan sonra gençlere yönelik spor merkezi açtıklarını ve stat konusunda özel girişimlerde bulunup stadında eksikliklerini gidereceğini kaydetti. Muş Spor Kulübüne maçlara gidip gelinmesi için de araç desteğinde bulunacaklarını ifade eden Mehmet Nuri Çetin, "Destekler geldi bize, sportif konuda sizlere destek olacağız. Forma, ayakkabı, futbol topu, çorap, tozluk gibi ilk etapta ihtiyacınız olanları tamamlayıp diğerlerini peyderpey elimizden gelen desteği vereceğiz. Sizlere bir de araç tahsis edeceğiz. Stat konusunda da projelerimiz olacak, aydınlatma ve tribün eksikliğini inşallah gidereceğiz" şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.