Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözlü: "Gerekirse ayaklanma da yaparız"

TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un Başkanı Sedat Sözlü, mavi-lacivertli taraftarın Ümraniye deplasmanında yaptığı İzmir Marşı tezahüratı nedeniyle, ’çirkin ve kötü tezahürat’ gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na...

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2016 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2016 14:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor’un Başkanı Sedat Sözlü, mavi-lacivertli taraftarın Ümraniye deplasmanında yaptığı İzmir Marşı tezahüratı nedeniyle, ’çirkin ve kötü tezahürat’ gerekçesiyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na (PFDK) sevk edileceğine ilişkin, “Ben de onlarla beraber İzmir Marşı’nı söyledim. Beni de cezalandırsınlar” dedi. Sözlü, hakem atamalarıyla ilgili olarak da, "Taraftarlar da bir yere kadar bu aşamada koyduğu ölçüye bir son verebilir. Ortamı germeyecek, adaletli bir yönetim sağlayacak hakem ataması bekliyoruz. Gerekirse ayaklanma da yaparız” diye konuştu.
Adana Demirspor Aytaç Durak Tesisleri’nde gündeme ilişkin basın toplantısı düzenleyen Başkan Sözlü, hakem hataları nedeniyle geçen dönem ve bu dönem haklarının yendiğini iddia etti. Ümraniye müsabakasında Eskişehirli hakem olacağı şeklinde kendisinin uyarıldığını ve bu müsabakada haklarının yendiğini öne süren Sözlü, hakem hatalarına karşı ateş püskürdü.
"Herkes ayağını denk alsın"
Hakem hatalarına son vermek için gerekiyorsa ayaklanacaklarını vurgulayan Başkan Sözlü, karşılaşacakları Eskişehir müsabakası için sert uyarılarda bulundu. “Herkes ayağını denk alsın” diyen Başkan Sözlü, şöyle devam etti:
“O maçtaki hakem atamasını çok dikkatli takip deceğiz. 17 bin seyircimizin gözleri üzerinde olacak. Kimseden altın tepside ’Bize bir şey sunun’ demiyoruz. Alın teriyle şampiyon olmak istiyoruz. Önümüzü kesmesinler. Bu camia bir ayaklanırsa kusura bakmasın hiç iyi olmaz. Taraftarlarımız, Allah razı olsun bu konuda çok duyarlı. Bizi, camiamızı, yönetim kurulu başkanı olarak beni de dinliyorlar. Çok hassas bir dönemden geçiyoruz. Onlar da çok dikkat ediyorlar ama onların da sabırları bir yere kadar. Taraftarlar da bir yere kadar bu aşamada koyduğu ölçüye bir son verebilir. Ortamı germeyecek, adaletli bir yönetim sağlayacak hakem ataması bekliyoruz. Tecrübeli, dirayetli bir hakem ataması bekliyoruz. Baştan uyarımı yapayım, hakkaniyet bekliyorum. Davamızda haklıyız. Mazerete sığınmıyoruz ama emeğimizin çalınmasına da göz yumamayız. Gerekirse, ayaklanmaysa ayaklanma da yaparız.”
"Beni de cezalandırsınlar"
Mavi-lacivertli taraftarın, Ümraniye müsabakasında İzmir Marşı’nı söylemesi nedeniyle, kulübün ’çirkin ve kötü tezahürat’ gerekçesiyle PFDK’ya sevk edileceği iddialarını da değerlendiren Başkan Sedat Sözlü, “Ne kadar doğru bilmiyorum. Raporlar daha gelmedi. Eğer öyle bir şey varsa, İzmir Marşı’ndan dolayı taraftarımız cezalandırılacaksa beni de cezalandırsınlar. Ben de onlarla beraber İzmir Marşı’nı söyledim o gün. Beni de cezalandırsınlar. Ama zannetmiyorum onlarla alakalı olduğunu” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.