Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sözeri: "Mücadele Eden Takım Oluşturacağız"

Adana Demirspor’un prensipte anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Erkan Sözeri, sahada mücadele eden bir takım oluşturacaklarını belirterek, “Bu mükemmel taraftara mükemmel bir takım yakışır” dedi. Takımın yaş ortalamasını düşüreceğini...

Haber Giriş Tarihi: 07.06.2016 17:36
Haber Güncellenme Tarihi: 07.06.2016 17:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Adana Demirspor’un prensipte anlaşmaya vardığı Teknik Direktör Erkan Sözeri, sahada mücadele eden bir takım oluşturacaklarını belirterek, “Bu mükemmel taraftara mükemmel bir takım yakışır” dedi. Takımın yaş ortalamasını düşüreceğini belirten Sözeri, Pote ve Tiago dışındaki yabancı oyuncuları takımda düşünmediğini açıkladı.
TV A’da yayınlanan Santra programına katılan Sözeri, gazeteci Doğan Gülbasar ve Oğuzhan Delen’in sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz sezon Giresunspor’u çalıştıran Sözeri, Adana Demirspor Başkanı Sedat Sözlü ile her konuda anlaştıklarını belirterek, “İmza atılmadı henüz. Başkanımızın biraz işleri var. Kongre süreci ve oyuncukların ödemeleri ile ilgili görüşmeleri var. Onları halletsin, bu hafta sonu imzalar atılacak inşallah. Sıkıntı yok” dedi.
Adana Demirspor büyük bir camia olduğunu ifade eden Sözeri, “Süper Lig dahil 5-6 takımın içinde gösterilebilir. Bu yüzden de beklentilerin farkındayım. Erken Sözeri hedefi olan bir teknik adam. Taraftara bunu çok rahatlıkla söyleyebilirim. Ben hedefe oynamak zorundayım. Allah izin verirse Süper Lig’e çıkacağız. Bunun için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacağız” diye konuştu.
Kulüp başkanı ve yönetimi ile fikir birliğine varmadan çalışmanın kendisi açısından doğru olmadığını kaydeden Sözeri, “O yüzden şampiyonluğa oynayan bir takıma geldiğim için kendi tarzıma uygun oyuncularla yolumuz devam etmek istediğimi başkanımıza söyledim. Başkanımız ‘transferde tek yetkili sizsiniz’ dedi ve bu güvenceyi verdi. Açıkçası başkanımız ile kendi ekonomimizden önce bunları konuştuk. Kafamda bazı projeler var. İmzadan sonra bunu yönetim ile değerlendireceğim. Onları şuanda açıklamak yersiz olur. Adana Demirspor’un Süper Lig’e çıkma zamanı geldi. Benim için de Süper Lig’e çıkma zamanı geldi. O yüzden burada hata yapma lüksümüz yok” şeklinde konuştu.
“MÜKEMMEL TARAFTARA MÜKEMMEL BİR TAKIM YAKIŞIR”
Erkan Sözeri, Adana Demirspor’un geçen sezon menajerlerle yaşadığı sıkıntılarla ilgili de, “Başkan geçen sezon transferlerle ilgili bir takım sıkıntılar yaşamış. Menajerler ilgi ilgili sıkıntılar olmuş. Benim asla öyle bir çalışmam yok. Transfer edeceğimiz oyuncuları belirleyince yönetime sunarım. Yönetim çalışma yapar. Oyuncuları bu menajer getirsin diye asla bir sunumumuz olmadı, olmazda” dedi.
Adana Demirspor taraftarının tek kelime ile mükemmel olduğunun altını çizen deneyimli teknik adam, şunları aktardı:
“Bu mükemmel taraftara mükemmel bir takım yakışır. Taraftar sahada mücadele eden bir takım istiyor. Benim tarzım da bu. Mukaveleyi imzaladıktan sonra kendi tarzıma yakın oyuncuları transfer edeceğim. Mukavelesi devam eden oyuncularla konuşmam olacak. Ondan sonra dış transfere yöneleceğiz. Şu anda transfer ile ilgili çalışmalarım da sürüyor. Ama Adana Demirspor camiasının içi rahat olsun. Bu kulübe yakışacak, terini çimlere damlatacak oyuncuları transfer edeceğiz. Benim olduğum yerde heyecan, mücadele, hırs vardır. Bunları yapmayan oyuncu benim yanımda olamaz. Heyecanı son saniyeye kadar yaşatan bir takım olacak. Kimsenin kuşkusu olması.”
Erkan Sözeri, takımın yaş ortalamasını düşüreceğini belirterek, “Tamamen genç oyuncularla mücadele edemeyiz. Ama mevcut yaş ortalamasını düşüreceğiz” dedi.
“POTE VE TİAGO DIŞINDAKİ YABANCILARI DÜŞÜNMÜYORUM”
Takımda sözleşmesi devam eden Pote ve Tiago’nun takımda kalmasından yana olduğunun altını çizen Sözeri, “Pote ve Tigao’nun sözleşmelerinin devam etmesi bizim için bir avantaj. Dolayısıyla ben onların kalmasından yanayım. Pote’nin performansı ortada. Tigao bekleneni veremese de önemli bir oyuncu. İkisi ile de konuşacağım ve kafalarındaki transfer konusundaki karışıklığı sonlandıracağım. Diğer yabancı oyuncularımız beklenenin altında. Aslında Pote ve Tiago dışındaki yabancıları çok da düşünmüyorum. Çünkü yabancıların yerli oyunculardan daha fazla katkı yapması gerekiyor. Burak Çalık gerçekten ilk yarı mükemmeldi. İkinci yarı aynı performansı devam ettiremedi. Anıl da sakatlıklardan dolayı çok forma bulamadı ve verimli olamadı. Biz bunun detayını başkan ve yönetim ile oturup konuşacağız. Ama oyuncuların da bizimle beraber oynamak istemesi önemli. Sözleşmesi devam eden de olsa devam etmeyen de olsa bazı oyuncularla yolumuza devam etmeyi düşünüyorum” diye konuştu.
Erkan Sözeri, Giresundan Adana Demirspor’a transfer etmek istediği tek oyuncunun Dodo olduğunu vurgulayarak, “Onunla çalışmayı çok isterdim. Orta sahanın yükünü çeken dinamik bir oyuncuydu. Ama Giresunspor hemen mukavele yaptı. Dodo’nun haricinde Giresunspor’da almayı düşündüğüm oyuncu yok” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.