Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sokak basketbolunun en iyileri İstanbul’da buluşuyor

Sokak basketbolunun en iyilerini bir araya getiren Red Bull King of The Rock Türkiye elemeleri 20 Ağustos’ta Bursa’da başladı. Elemelerin 28 Ağustos’taki durağı ise İstanbul Kadıköy Özgürlük Parkı olacak.Dört ildeki elemelerin ardından...

Haber Giriş Tarihi: 25.08.2016 14:47
Haber Güncellenme Tarihi: 25.08.2016 14:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sokak basketbolunun en iyilerini bir araya getiren Red Bull King of The Rock Türkiye elemeleri 20 Ağustos’ta Bursa’da başladı. Elemelerin 28 Ağustos’taki durağı ise İstanbul Kadıköy Özgürlük Parkı olacak.
Dört ildeki elemelerin ardından turnuvanın Türkiye elemeleri, 4 Eylül’de İzmir’deki Türkiye Finali ile sona erecek. Türkiye Şampiyonunun 17 Eylül’de Belgrad’da düzenlenecek Dünya finaline gitmeye hak kazanacağı turnuva teke tek basketbolunun zirvesindekileri bir araya getirecek. Türkiye şampiyonu olmak isteyenler oyuncular, Red Bull’un internet sitesinden turnuva kayıtlarını gerçekleştirebilir. Turnuvanın Adana elemeleri 28 Ağustos Pazar günü Kadıköy Özgürlük Parkı’nda düzenlenecek.
İlk kez 2010 yılında sokak basketbolunun kralını belirlemek için düzenlenen Red Bull King of the Rock sokak basketbolu turnuvasının Türkiye elemeleri için kayıtlar başladı. Sokak basketbolunun en iyilerini belirleyecek elemeler, 20 Ağustos’ta Bursa elemelerinin ardından 27 Ağustos’ta Adana M1 AVM’de, 28 Ağustos’ta İstanbul Özgürlük Parkı’nda ve 3 Eylül’de İzmir Container Hall’da gerçekleşecek. Turnuvanın Türkiye Finali ise 4 Eylül’de yine İzmir Container Hall’un ev sahipliğinde oynanacak. Ülke finalini şampiyon olarak tamamlayan oyuncu, 17 Eylül’de Sırbistan’ın Belgrad kentinde yapılacak dünya finalinde ülkemizi temsil edecek.
Son iki yılın dünya şampiyonu Türkiye’den
Red Bull King of the Rock Türkiye elemelerini tamamlayarak son iki yılın şampiyonu Kıvanç Dinler, aynı zamanda dünya şampiyonu unvanını da taşıyor. Sokak basketbolunun başarılı ismi Dinler, 2014 yılındaki finalin ardından 2015’te Türkiye’de yapılan dünya finalinde unvanını korumayı başardı. Kıvanç Dinler, 2016’da da sadece Türkiye’de değil, dünyada favoriler arasında gösteriliyor.
Şampiyonu sokağın kuralları belirleyecek
Turnuvada maçlar beş dakika üzerinden oynanırken, sahaya çıkan her oyuncunun 15 saniyelik hücum süresi bulunacak. Turnuvada maçlar eleme usulüyle oynanıp, şampiyonu sokak basketbolunun kuralları belirleyecek. Sporcular 5 dakika boyunca 15 saniyelik hücum süreleriyle potayı zorlarken, her sayıdan sonra top rakibe geçecek. Beraberlik durumunda, iki dakikalık birinci uzatma ve bir dakikalık ikinci uzatma oynanacak. Skorun 11-0 olması durumunda ise süre tamamlanmasa bile önde olan taraf maçı kazanmış sayılacak. Katılımcılar 5 faul yaptıkları an otomatik olarak elenecek. Turnuvaya 15 ile 35 yaş arası kadın ve erkek oyuncular http://www.redbull.com/tr/tr adresinden kayıt yaptırabilir.
Red Bull King of The Rock Türkiye Elemeleri
20 Ağustos Bursa - Kent Meydanı AVM.
27 Ağustos Adana - M1 AVM
28 Ağustos İstanbul (Özgürlük Parkı, Kadıköy)
3 Eylül İzmir - Container Hall
4 Eylül Türkiye Finali - İzmir Container Hall
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.