Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Siirt’te ‘Sporla Güçlü Yarınlara’ projesi

Siirt Valiliği koordinasyonunda belediye tarafından yürütülmekte olan “Sporla Güçlü Yarınlara” projesi veli bilgilendirme toplantısı yapıldı.Siirt Belediyesi konferans salonunda düzenlenen veli bilgilendirme toplantısında projenin amacı...

Haber Giriş Tarihi: 23.01.2018 11:17
Haber Güncellenme Tarihi: 23.01.2018 11:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Siirt’te ‘Sporla Güçlü Yarınlara’ projesi

Siirt Valiliği koordinasyonunda belediye tarafından yürütülmekte olan “Sporla Güçlü Yarınlara” projesi veli bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Siirt Belediyesi konferans salonunda düzenlenen veli bilgilendirme toplantısında projenin amacı öğrenci velilerine detaylı bir şekilde sunum eşliğinde anlatıldı. Siirt Belediyesince yürütülmekte olan “Sporla Güçlü Yarınlara” projesinde 240 genç futbolla buluşuyor. Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilen projede 10 eğitmen nezaretinde futbol alanında 8 ay sürecek olan eğitimlerde 9-11 yaş 10 takım ve 12-14 yaş 10 takım toplam 20 takım oluşturulacak. Oluşturulacak gruplarla her hafta sonu müsabakalar yapılacak ve turnuva sonunda ilk üç dereceyi alan takımlar çeşitli hediyeler ile ödüllendirilecektir. Ayrıca proje süresince tiyatro, sinema, kitap okuma etkinliğinin yanında sevgi, saygı, kardeşlik gibi değerler eğitimi ve çeşitli alanlarda konferanslar verilecek.

Siirt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü ve Proje Koordinatörü İrfan Tekin, ‘Siirt Valiliği koordinasyonunda belediye tarafından yürütülmekte olan ‘Sporla Güçlü Yarınlara’ projemiz SODES kapsamında Kalkınma Bakanlığı tarafından finanse edilmektedir. Projemiz toplam 10 ay sürecek. Projemizin ana kaynağında 240 gencimizden oluşturmuş 20 takım olacak ve burada futbol eğitimi verilecektir. 8 ay sürecek olan futbol eğitiminden sonra takımlar arası bir turnuvamız olacak. Turnuva sonunda da en iyi 3 dereceyi alan takımlarımıza çeşitli hediyeler ile ödüllendireceğiz” dedi.

“Sporla Güçlü Yarınlara” projesi 10 ay, 20 takım ve 240 gencin katılımıyla Ağustos ayına kadar süreceğini söyleyen Tekin, “Projemizde toplam 10 eğitmenimiz olacak. Öğrencilerimiz bulunduğu mahallelerden tahsis etmiş olduğumuz servisler ile alınacak eğitim görecekleri halı sahalara getirileceklerdir. Projemizde futbolunun yanında da gençlerimize değerler eğitimi anlamında ve dini ilimler eğitimi anlamında da çeşitli konferanslarımız olacaktır” ifadelerinde bulundu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.