Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sibel Özkan Konak, Avrupa Halter Şampiyonu

Norveç’in Forde kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde bayanlar 48 kiloda sahneye çıkan Sibel Özkan Konak, 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanırken, Nurcan Taylan ise 1 bronz madalya kazandı.Milli sporcu...

Haber Giriş Tarihi: 11.04.2016 14:50
Haber Güncellenme Tarihi: 11.04.2016 14:50
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Norveç’in Forde kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde bayanlar 48 kiloda sahneye çıkan Sibel Özkan Konak, 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanırken, Nurcan Taylan ise 1 bronz madalya kazandı.
Milli sporcu Sibel Özkan Konak, Norveç’in Forde kentinde düzenlenen Büyükler Avrupa Halter Şampiyonası’nın ilk gününde koparmada kaldırdığı 82 kiloyla gümüş madalya, silkmede ise 100 kiloyla 2 altın madalya kazanarak toplamda 182 kiloyla Avrupa Şampiyonu olarak Ay-Yıldızlı bayrağı dalgalandırdı. Aynı kiloda yarışan Nurcan Taylan ise koparmada elde ettiği 81 kilo ve tartı avantajıyla bronz madaylanın sahibi oldu. Nurcan Taylan silkmede 96 kiloyla 5. toplamda ise 177 kilo yaparak 4. sırada yerini aldı. Erkekler 56 kiloda yarışan İsmet Akgül koparmada 115 kilo ile bronz madalyaya uzandı.Silkmede 130 kilo yaparak 7. olan milli halterci toplamda ise 245 kiloya ulaşarak 4. oldu. Aynı kiloda yarışan Gökhan Kılıç ise, koparmada kaldırdığı 110 kilo ile 6. sırada olurken silkmede 134 kiloyla 5. toplamda ise 244 kiloyla 5. sırada yer aldı.
Avrupa Halter Şampiyonası’nda diğer sıralamalarda ise, koparmada altın madalyayı 83 kilo kaldıran Rumen Monica Suneta Csengeri elde etti. Silkmede ise İtalyan Genny Caterina Pagliaro 99 kiloyla ikinci sıraya yerleşirken, Ukraynalı Iana Diachenko 98 kiloyla üçüncü oldu. Toplamda ise gümüş madalyayı İtalyan Pagliaro 180 kiloyla, bronz madalyayı ise Rumen Csengeri 178 kiloyla kazanan isim oldu. Silkmede İtalya’dan Scarantino 144 kiloyla altın madalya kazanan isim olurken, İspanyol Brachi 143 kiloyla gümüş, Azerbaycanlı Elmar Aliyev de 136 kiloyla bronz madalya elde etti. Toplamda da 264 kiloya ulaşan İtalyan Scarantino tartı avantajı ile birinci olurken, İspanyol Brachi ise 264 kilo ve tartı avantajı farkıyla ikinci oldu. Rumen Ilie Ciotıoiu da 247 kiloyla üçüncülüğü kazandı.
TAŞPINAR: "BAŞARILARIN ARTACAĞINA İNANIYORUM"
Halter Federasyon Başkanı Tamer Taşpınar, sporcuların gelecekte bu başarılarını arttırarak devam ettireceğine inandığını söyleyerek, "Bu başarıda emeği geçen başta antrenörlerimiz olmak üzere sporcularımız ve sporcularımızın ailelerini tebrik ediyorum” açıklamasını yaptı.
Avrupa Halter Şampiyonası’nda bugün bayanlar 53 kiloda Sema Acartürk ve Bediha Tunadağı, erkeklerde 62 kiloda ise Erol Bilgin ve Hurşit Atak podyuma çıkacak.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.