Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenol Güneş: Mersin maçından sonra tünelin ucunu görebileceğiz

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçını kazanıp üst sıralara çıkmak istediklerini söyledi. Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 5. haftasında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Bursaspor'un...

Haber Giriş Tarihi: 01.10.2014 13:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.10.2014 13:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şenol Güneş: Mersin maçından sonra tünelin ucunu görebileceğiz
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Mersin İdmanyurdu maçını kazanıp üst sıralara çıkmak istediklerini söyledi.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu 5. haftasında Mersin İdmanyurdu ile deplasmanda karşı karşıya gelecek olan Bursaspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, "Her maç önemli ama bu maç daha önemli bizim için. Bayram öncesi moral için, güzel bir bayram geçirmemiz için, sıralamadaki yerimizi değiştirip, daha ileriye çıkmak için çok önemli bir maç. Bu maçtan sonra dönüşte tünelin ucunu daha iyi görebileceğimizi söyleyebilirim." dedi.

Tecrübeli teknik adam, Mersin İdmanyurdu maçı öncesi Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi ve basın mensuplarının sorularını cevapladı. Ligde şuana kadar 4 maçın geride kaldığını ve 6 puanları bulunduğunu hatırlatan Güneş, şöyle konuştu:

"Bu bizim için doyurucu değil. Daha yukarılara çıkmak istiyoruz. Her geçen gün takım oyununu geliştirdi hem de iyi sonuçlar aldı. Uyumlu ve tecrübeli bir takım, yabancıları iyi olan bir takım. 7 puanla bizim üzerimizdeler. Beşiktaş maçında da iyi oynadı ama kaybetti. Tek mağlubiyeti o. Daha iyi pas yapan, koşan bir takım. Yabancıları da uyum sağladı katkı yapıyor. Çalışkan ve dürüst hocaları var. Sezona iyi başlayan takımlar arasında, iyiler arasında. Onlar için de bizim için de eşik atlamak için iyi olacak."

"ÜST SIRALARI ZORLAYACAK TAKIM ÇOK OLUR"

"Biz de artık Mersin maçını kazandığımızda neler kazanacağımızı biliyoruz" diyen Güneş, "İki takımın da kazanmaya ihtiyacı var. Kazanmak isteyen iki takımın ortaya güzel futbol koyacağını düşünüyorum. Biz de bu anlayışla oynuyoruz. Sadece Mersin ve Bursa için değil tüm takımlar için tahmin edilmeyen sonuçlar alınıyor. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın beklenenin altında olması, ligde sonuçların nasıl olacağını kestiremeyeceğimiz bir görüntü ortaya çıkardı. Alt sıralardakilerin puan alması, şampiyonluk adaylarının kaybetmesi bunu gösteriyor. Üst sıraları zorlayacak takım çok olacaktır." şeklinde konuştu.

Dış sahada alınan iki maçın puan olarak katkı yaptığını belirten başarılı teknik adam, "Mersin maçı ile bunu sürdürebilirsek önümüzün açık olduğunu düşünüyorum. Bütün oyuncularımızın bu oyuna katıldığını, bir ekip olduğumuzu görüyorum. Hem oyunumuzun hem sonucun iyi olması bizi ileri ki maçlarda daha güvenli kılacaktır. Ligde futbol kalitesi yok. Ancak heyecan var. Akhisar şuan lider. Birincinin sonuncu olabileceği, sonuncunun birinci olabileceği bir görüntüyü görüyoruz. Biz de bulunduğumuz yerden yukarı çıkmak istiyoruz." dedi.

BAKAMBU'DAN SEVİNDİRİCİ HABER, CİVELLİ BELLİ DEĞİL

Sakatlıklar hakkında da bilgi veren Güneş, "Çaykur Rizespor maçı sonrası cezalı oyuncumuz yok, sakat oyuncular vardı. Volkan, Serdar, Ozan İpek, Harun antrenmana katıldı. Civelli'nin durumuna bugün bakacağız, antrenmana katılmadı daha. Bakambu bugün antrenmana katılacak." diyerek, şöyle devam etti:

"Motivasyonumuz Mersin maçını kazanmak üzere olacak. Mersin'de daha önceki sahalarda oynanan sahada oynayacağımızı öğrenmiş olduk. Sonuçta bir karar vermeleri güzel. Cuma günü bayramı yaşarız diye düşünüyorum, Bursa'nın ve bütün İslam aleminin de Kurban Bayramını kutluyorum."

Şenol Güneş, Civelli ve Aziz Behiç'in performansının sorulması üzerine, Civelli'nin iyi gittiğini, olumsuz bir düşüncesinin bulunmadığını söyledi. Güneş, Aziz Behiç'in de daha önce hiç tanımadığını ancak iyi oynadığını kaydetti. Güneş, genç oyuncu Enes için ise daha çok çalışması gerektiği ifadelerini kullandı.

"MİLLİ TAKIMA DAHA FAZLA OYUNCU GİTMESİNİ BEKLERİM"

Bir gazetecinin, 'Milli takıma kaç oyuncunuzun gitmesini bekliyorsunuz?' şeklindeki sorusuna Güneş, "Milli takımımızın teknik direktörü var. Bizim söyleyecek bir şeyimiz olmaz, biz oyuncularımızı hem eğitiriz hem yarıştırırız, birey olarak da güçlü karakteri olmasını isteriz. Bizim en iyi oyuncumuzu almasa bile rahatsız olmayız. Çünkü tercih meselesidir, ihtiyaca göre oyuncu alır. Milli takıma bizden daha fazla oyuncu gitmesini isterim, beklerim, daha doğrusu üst seviyede futbol oynamalarını isterim." diye cevap verdi.

Güneş, yabancı sınırlaması konusundaki bir soru üzerine ise yaptığı açıklamada, "Kadroyu ben yapmıyorum ki federasyon yapıyor, ben sahada taktik değişiklik mi yapıyorum, problem mi çözüyorum belli değil." eleştirisini yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.