Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenol Güneş: "Kazandığımız Şampiyonlukta Rakiplerimizin De Büyük Payı Var"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bugün bizim kazandığımız şampiyonlukta rakiplerimizin de büyük payı var. Bizi ne kadar zorladılarsa biz hep daha iyi olmaya çalıştık. Fenerbahçe de mesela bizi bu haftaya kadar zorladı" dedi.Osmanlıspor...

Haber Giriş Tarihi: 17.05.2016 15:37
Haber Güncellenme Tarihi: 17.05.2016 15:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Bugün bizim kazandığımız şampiyonlukta rakiplerimizin de büyük payı var. Bizi ne kadar zorladılarsa biz hep daha iyi olmaya çalıştık. Fenerbahçe de mesela bizi bu haftaya kadar zorladı" dedi.
Osmanlıspor maçıyla birlikte şampiyonluğunu pazar günü ilan eden Beşiktaş’ta, Teknik Direktör Şenol Güneş, bugün Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’nde sezon değerlendirmesinde bulundu.
"YANLIŞ HABERLER ÇIKTI"
Son günlerde şahsıyla alakalı yapılan övgülerden olumsuz etkilediğini itiraf ederek sözlerine başlayan deneyimli çalıştırıcı, "Benim de bir hikayem oldu burada, takımın da bir hikayesi oldu ama sizin de bir hikayeniz var. Önemli olan bu hikayeye iyi başlayıp iyi bitirmekti. Sezon içerisinde takımımla alakalı, bizimle alakalı yanlış haberler çıktı, bunlar şık şeyler değil. Hepimiz çok değerli insanlarız. Üretken olabilmek için diyalogların sağlam olması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"FUTBOLUMUZUN GÜZEL OLMASI İÇİN RAKİPLERİMİZ BİZİ ZORLADI"
Şenol Güneş, Başkan Fikret Orman ve yönetim kuruluna teşekkür ederek sözlerine şöyle devam etti:
"Beşiktaş camiasını onlar yönetiyor. Teknik ekiple birlikte, aşçımız, malzemecimiz, futbolcular burada çalışan herkes pırlanta gibi iyi bir niyetle oldukça büyük bir iş yaptılar. Bu şampiyonlukta herkesin payı çok önemli. Bugün bizim kazandığımız şampiyonlukta rakiplerimizin de büyük payı var. Bizi ne kadar zorladılarsa biz hep daha iyi olmaya çalıştık. Fenerbahçe de mesela bizi bu haftaya kadar zorladı. O baskıyı kaldırmak kolay değil. Rhodolfo hariç herkes burada. Bunlar rakibin bizi zorlamasından geliyor. Sakatlıklar vs. rakiplerin güçlü olması önemli. Rakip takımlardaki Aykut Hoca, Abdullah Hoca, Cihat Hoca hepsinin önemi var. Onlarla yarıştık biz. Futbolun güzel olması için bizi zorladılar."
"İLK GÜNDEN BİZ BURADA ÇALIŞMAYA BAŞLADIK"
Sezon içerisinde oyuncularıyla maç öncesi ya da idmanlarda yaptığı konuşmalar hakkında da bilgiler aktaran deneyimli çalıştırıcı, "Gerçeği konuşmakta yarar var. Zaman zaman oyuncularla yaptığımız toplantılarda orada konuştuğunuz cümle bile size çok önemli öz güven kazandırır. Sezon başında geldiğimde tesislerde yapılanmaya gittik. Kaldığımız yerin güzel olması gerek. Benim oyuncum en iyi yerde yatacak, en iyi şekilde davranacak ve en iyisini yapacak. İlk günden biz burada çalışmaya başladık. Her maçı kazanmak için sahaya çıktık. Samet Hoca ve Bilic’in katkılarıyla da biz üzerine koyarak devam ettik" dedi.
"ASLA PES ETMEDİK"
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, her oyuncusunun kaliteli olduğunu ifade ederek, "Tesadüfen hiçbir iş yapmadık. Herkes iyi niyetle ve samimiyetle çalıştı. Paylaşımcı olduk. Hayallerimiz gerçekleşecek diye el ele verdik. Dürüst ve cesaretli olduk. Fark oluşturan beğenilen ve keyif veren bir takım olduk. Irk, din, dil ayrımın olmadan fair-play içerisinde oynadık. En az faul yapan, en çok faul yapılan takımız. Oynadığımız oyunda futbola odaklıydık. Hatta bizi bu yüzden daha çok eleştirdiler, rakibimize göre. Biz rakiplerimizi yıldırmıyoruz diye. Taraftarın beğeneceği oyun oynamalıydık ve biz bunu yaptık. Bütün bunları yaparken de geleceğe odaklı olarak oyunumuzu geliştirmeye çalıştık. Ses getirdiğimizi düşünüyorum. Orkestra gibi olacağız dedik ve bütün bunların hepsini yaptık. Boş bir kahraman hikayesi yoktu. Hızlı dinamik pozisyonlar yapan rakibi oynatmadan kendi oyununu oynayan bir takım olduk. Kaybettiğimiz anda da asla pes etmedik" açıklamasını yaptı.
"MOTİVASYON ÖNEMLİYDİ"
Beşiktaş’ın bütün oyuncusunun değerli olduğunu dile getiren Güneş, "Herkesi mutlu etmek mümkün değil. İnsan olarak benim için bütün oyuncularım değerli. Müthiş bir taraftar kitlemiz de vardı. Bunu da buraya geldiğimde daha da pekiştirdim. Sevmekle dövmek arasında bir sıkıntı var. Sevmeye giden taraftar kazanınca seviyor, kaybedince dövüyor. Bu olmaz. Seviyorsanız sevecekseniz. O sizin çocuğunuz. Dünya kulübü olmak için çalışacağız. Biz bu sezon futbol oynamaktan, zevk almaktan vazgeçtiğimiz maçlarda tökezledik. Bazen acı çektik, gözyaşı döktük bunları da kullanmak isteyenler oldu. Oyuncuların ödemelerinde ilk geldiğimde aksamalar olduğunu söyledim ve yönetim kurulu bu konuda da ellerinden geleni yaptı. İkinci yarı her maça prim verildi. Para önemli değildir ama motivasyon önemliydi" dedi.
"ÇÖZÜM BULMAYA ÇALIŞTIK"
Şenol Güneş, zoru başarınca her şeyin kolay olarak gösterildiğini sözlerine ekleyerek, "Bugün her şey kolay görünüyor. Biz ikinci olsaydık bugün başarısız olacaktık. Bence ikinci de başarılıdır. Ben yerine biz dedik. Açık olduk. Kendimizi eksik etmedik. Bahanelere sığınmadık. Olimpiyat Stadı’nda oynuyoruz vs. demedik. Sorun yapmadan çözüm bulmaya çalıştık" diye konuştu.
"TARAFTARIMIZ ÖLMEYE DEĞİL..."
"Ekonomisi ilerde, kültürü gerideyse o insan mutsuz olur" diyen deneyimli çalıştırıcı, "Herkesin takdir ettiği bizim de gurur duyduğumuz Beşiktaş istedik bu da oldu. Mersin maçını yendiğimizde aşırı övgü vardı. Akhisar’a yenildik ben herkese aynı gözle bakıyordum. O maçta da en iyi oyunlarımızdan birini oynadık ve ikinci Akhisar maçında da en iyi oyunumuzu oynadık ama 5 puan kaybettik. Halbuki 6 puan almalıydık. Taraftarımız ölmeye değil, eğlenmeye gelsin stada. Daha medeni, daha düzenli ve daha dikkatli olmalıyız. Futbolun ekonomisi büyüdüğü dönemde bunları da geliştirmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.
"DEĞERLİ OYUNCUMUZU VERMEYELİM"
"Rakibimiz ikinci oldu antrenörlerinin 3 yıl mukavelesi var ama gitme durumu oluyor" diyerek Türkiye’de başarıya odaklı antrenör sistemine sitem eden Şenol Güneş, "Bu kadar basit mi bu iş. Ben sonuç gelince kalacağım gelmezse gideceğim oluyor bu. O zaman mukavelem neden 3 yıllık mesela? Asıl olan ilke ve prensiplerimizdir. Gidene gelene bakmamak, elimizdekilere sahip çıkmamız gerek. Hiçbir değerli oyuncumuzu vermeyelim. Önceden Demba Ba mükemmeldi. Bu sene Gomez. İdmana çıkmayan hiçbir oyuncu benim oyuncum değildir. Ama bu konuda zorluklarımız olduğunu söyleyebilirim. Medya da bu zorluğu çıkarıyor" açıklamalarında bulundu.
"ORTADA GÜZEL BİR MAÇ VARSA..."
Osmanlıspor maçında birçok oyuncunun temposunu maç içerisinde artırmasıyla alakalı memnuniyetini dile getiren Şenol Güneş, "Hayranlıkla izledim. İlk başta bu düşüncem vardı ama sonunda bunu görmek beni gururlandırdı. Futbolda rakibi düşman olarak görmek doğru değil. Ortada güzel bir maç varsa o rakipten kaynaklanıyordur. Kin ve nefreti ortadan kaldırmak durumundayız. Arkamızda kimse olmadı bizim geçmişte içinizde ne olduğu önemli. Doğrular varsa samimiyet varsa emin ol arkanızda ordu da olsa ondan daha güçlüsünüzdür. Ben hiçbir şeyi tek başıma yapmadım. Aşçı da oyuncu da malzemeci de hep birlikte yaptık bunu ama hala eksiklerimiz var bence. O konuda da mesafe almak durumundayız" dedi.
"GALATASARAY VE TRABZONSPOR SIKINTI ÇEKTİ"
Beşiktaş’ı kendi takımı olarak ve Fenerbahçe’yi bu sezon başarılı gördüğünü aktaran Güneş, "Ayrıca olağanüstü çıkış yaptı Konya, Osmanlıspor, Akhisar ve Başakşehir iyi bir ivme kazandılar. Galatasaray ve Trabzonpor sıkıntı çekti. Avrupa’ya katılacak takımlarımıza başarılar diliyorum. Lig şu anda bizim için bitmiştir" ifadelerini kullandı.
MAÇ PLANLAMA VE DOPİNG BASKINI HAKKINDA
Salı gününden çarşamba gününe alınan Torku Konyaspor maçı hakkında da eleştiride bulunan deneyimli çalıştırıcı, "Pazar günü maç yapan bir takıma salı günü maç koymak nereden çıktı anlamadım. İlk defa gördüm. Pazartesi izin verdim ben mesela. Nasıl oynayacaktım? Milli takımlarda da oyuncularımız var. Onlara yazık değil mi? Sakatlık yaşasalar ne olacak. Düşünün ki bu maç iddialı bir maç olsaydı ne olacaktı? Bu son hafta Osmanlıspor maçı pazar günü değildi mesela. Çok karışık, anlayamıyoruz. Orada yapılan yanlış planlar kurumları da zor durumda bırakıyor. Doping olayında da yapılanların işgüzarlığı herkesi sıkıntıya sokuyor. Herkesin daha dikkatli olması gerekiyor. Sene içinde hiç iddiası olmayan Karabük maçına gittik. Kışın en yoğun olduğu günlerdi, öğlen oynayalım dedik akşama aldılar. Sonra bütün maçları öğlen oynadık" yorumunu yaptı.
Beşiktaş olarak şampiyon olmalarının başarı olduğunu dile getiren Güneş, kendi öz eleştirisini ise şöyle yaptı:
"UEFA’dan elendik. Kupadan elendik. Kupada üzülmedim ama UEFA’da üzüldüm. UEFA’da hak etmediğimiz bir maçta kaybettik. Çünkü bu takımın orada daha üst turlarda olması gerekiyordu."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.