Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenol Güneş: "Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sıkıntılı bir dönemimizde kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 27.02.2017 23:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.02.2017 23:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Sıkıntılı bir dönemimizde kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık" dedi.

Spor Toto Süper Lig’in 22. haftasında oynanan derbi maçta Beşiktaş, Galatasaray’ı deplasmanda 1-0 skorla mağlup etti.

"Yarış devam edecektir"

Maçın ardından açıklamalarda bulunan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "22. haftasında lig maçı oynadık ve bu maç sadece bir lig maçıydı. Aynı zamanda derbi maçıydı, ligin son maçı da değildi. Önemli bir büyük maçı Galatasaray camiasının destek olduğu, taraftarının destek olduğu sıkıntılı bir dönemimizde kazanmanın mutluluğunu yaşıyorum. Hak ettiğimiz bir galibiyet aldık. Futbol pozisyonları az oldu ama taraftar baskısıyla oynayan Galatasaray’a karşı akılcı olmak bizim artılarımızdı. Burada bitmiyor. Yarış devam edecektir. Arkada olan takımlar olacaktır ve önde olan takım olarak yakalanmamak için devam edeceğiz. Tekrar bütün oyuncularımı tebrik ediyorum" diye konuştu.

"Soğukkanlı oynadık"

Oyun disiplini olarak futbolcularının performanslarının kendisini tatmin ettiğini ifade eden Şenol Güneş, "Hücum oyuncularına yaptığımı savunma anlayışı açısından önemli bir maçtı. Sabırlı ve soğukkanlı oynadık. Seyir açısından zengin bir maç olmadı. Eleştiri o yönde yapabiliriz. Biz hücuma çıkma anlayışımızı kontrollü yaptık. Oyunu iyi taşıdık, iyi niyetliydik ve Allah’ta yardım etti" açıklamalarında bulundu.

"Beşiktaş’ın ismi zaten şampiyonluğa oynuyor"

Bir gazetecinin, "Artık Beşiktaş için şampiyon diyebilir miyiz?" şeklindeki sorusuna Şenol Güneş, şu yanıtı verdi:

"Şampiyon diyemeyiz. Derbiyi kazanmak, şampiyon kazanmak gurur verir ama çok maçımız var. Arkamızda Başakşehir var. Galatasaray ve Fenerbahçe’den daha öndeyiz ama onlar kazanıp, bizde kaybedebiliriz. Dikkatli olmak zorundayız. Bu maç bitti bir adım öne geçtik. Önümüzde milli takım maçlarına kadar 3 maç var ve kazanırsak bir adım öne geçeriz. Şampiyonluk hedefiyle oynamak, sadece takımın vizyonunu daraltır ve yanlışa iter. Biz futbol oynamaya çalışıyoruz. Her gün yeni şeyler üretmemiz gerekiyor. Şampiyon demeniz dışında işinizi doğru yaptığınız da o hedefe zaten sizi götürür. Beşiktaş’ın ismi zaten şampiyonluğa oynuyor" ifadelerini kullandı.

"Kendimi gösterirsem yanlış olur"

Beşiktaşlı futbolcuların maç sonunda taraftarı selamladığı ve kendisinin oraya gitmediğiyle alakalı sorulan soruya deneyimli çalıştırıcı, "Ev sahibi takımın sahasında oynuyorsunuz. Onların önünde bir şey yapmamak lazım. Herkesin o eserde rolü var. Herkesin katkısı var. İçerisine oyuncularımın arasında girmek doğru değil. Benim oyuncum sahada işini doğru yapıyorsa o yeter zaten. Ben futbolcuların orada arasına girip kendimi gösterirsem yanlış olur. Galatasaray ile Beşiktaş arasında hiçbir olumsuzluk olmadı. Agresiflik taşkınlık bize karşı olmadı" dedi.

Penaltı pozisyonu yorumu

Yasin’in bir pozisyonda penaltı diye isyan ettiği pozisyonu görüp görmediğinin sorulması üzerine Güneş, "Ben tam tersini gördüm, öyle bir pozisyon yoktu. Ricardo’nunki penaltı olabilir mi? Selçuk kırmızı kart görebilir mi? Orta hakem aut verdi. Biz penaltı zannettik ve seyirci de öyle düşündü. Baskıyla bir şey yakalamak istiyorsunuz, bazen bunu herkes istiyor" diye konuştu.

"Zaman var"

Şampiyonluğun iyi futboldan maç kazanmadan geçtiğini dile getiren Şenol Güneş, "Derbi bitse maçı kaybetsek de yine yarış devam edecekti. Üç dört günde bir maç yapacağız artık. Çok önemli UEFA ligi ancak ona daha zaman var" dedi.

"Başakşehir bu senenin en iyi takımı"

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güne, Galatasaray ve Fenerbahçe’nin büyük camialar olduğunu dile getirerek, "Bugün şampiyonluk yarışında olan takım yarın ikincilik, üçüncülük yarışında da olmayabilir. Geride kalmak kadroyla alakalı değil, suni işlerde hata yapmakla oluyor. Baş başa kalmadık zirve yarışında. Ancak Başakşehir’i bu senenin en iyi takımı olarak görüyorum. En rahat takım onlar. Çünkü bizim için ikincilik başarısızlık. Onlar için ikincilik üçüncülük başarıdır. 12 maç az maç değil" diyerek sözlerini sonlandırdı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.