Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şenol Güneş: “Beşiktaş’la uzun vadeli planlarım var”

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımla ilgili olarak uzun vadeli planlarının olduğunu söyleyerek, “Altyapıdan oyuncu çıkarmak 10 sene, Şampiyonlar Ligi’nde başarı 5 sene. Ömrüm yeter ve kovmazlarsa o zamana kadar kalırım” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 15:00
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 15:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, siyah-beyazlı takımla ilgili olarak uzun vadeli planlarının olduğunu söyleyerek, “Altyapıdan oyuncu çıkarmak 10 sene, Şampiyonlar Ligi’nde başarı 5 sene. Ömrüm yeter ve kovmazlarsa o zamana kadar kalırım” dedi.

Düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş’ın başında uzun vadeli planlarının olduğunu söyleyen Şenol Güneş, “Altyapıdan oyuncu çıkarmak 10 sene ister, Şampiyonlar Ligi’nde başarı 5 yıl sürer. O zamana kadar kovmazlarsa, ömrüm de yeterse kalırım. Ama 65 yaşındayım bunu da düşünmek lazım. 2. olmanız ve 1. olmanız fark eder. Biz futbolda böyle durumlar olduğunu biliyorduk. Gaziantepspor maçına da ciddiyetle çıktık. Çekiniyorduk bütün maçlarda. Bu haftaki maç da çok önemli. Birçok arkadaşımız olmayabilir ama oynayacak olan oyuncular da kendilerini göstermek zorunda. Bu anlamda önemli bir maça çıkacağız” diye konuştu.

“Bu eser benim eserim değil”

Yaşanan şampiyonlukların kendi eseri olmadığını ifade eden Güneş, “Bu eser benim eserim değil. Bunu samimiyetle söylüyorum. Yönetimler karar verenlerdir, çalışanlar da karar alanlardır. Ben de kendimi aşağılamıyorum, önemsiyorum ama yerimi biliyorum. Yönetim kurulu 5 yılda sıkıntılardan çıkarak buralara geldi. Sıkıntıyı bilenin çalışarak nereye gideceğini gördük. İyi niyetle çalışana Allah yardım eder. Fikirlerin tartışmasından bir zarar çıkmaz. İnsanların kavgasından zarar çıkar. Onun için bu eser başkan ve yönetimindir” dedi.

“Eski düşüncelerim geçerli”

Milli Takım’ı çalıştırdığı dönemde bir yorumcunun kendisi için ‘Gerizekalı’ ifadesini kullandığını söyleyen Güneş, “Zekamdan şüphe edenler varmış. Ama o dönemde ihtar alıp ceza alanlar adına üzüldüm. Benimle ilgili olarak daha önce yazarak ödül alanlar oldu. Yine bir ödül aldılar! Sadece eski hakem ve oyuncuların yorumcu olması onların hatası değil, medyadaki insanların da hatası. Fanatik Gazetesi’nde 6 tane yazı yazdım. 1 hafta hakemleri, oyuncuları, yöneticileri düşündüm. Ben para için yazmadım bunu. 1996 yılındaydı. Bugün al o yazıyı aynen kullan. O günkü düşüncelerim yine geçerli. Benimle ilgili bir sorun yok. Ben daha işe yeni başlıyorum. Bu işleri birlikte çözeceğiz. Ben de yanlış yaptığımda beni eleştireceksiniz. Yeni antrenörler gelişiyor Türkiye’de. Ben Ersun’un son maçtaki durumuna çok üzüldüm. Taraftar hocayı kulübeye hapsedemez. Benim taraftarım da yapmamalı, başka taraftarlar da yapmamalı. Saha kenarına bir oyuncu koyduğumda taraftar bağırdı zaman oyuna alırsam o zaman ben bitmişim. O zaman bekleyeceğim taraftar bağırsın da oyuncu değiştireyim diye. Ben size bir yemek verirken, yemek yemek için değil, beraber olmak için veririm o yemeği. Bir düzen bir kültür olacaksa bunu biz yapacağız. Bir antrenör geliyor Türkiye’ye, övgüyle geliyor, sonra bizimkinden farkı yok diyoruz. Beni yargılayıp yok etme. Sorgula. Ben de seni sorgulayayım” dedi.

“82 puanla hedefe ulaşamayan antrenördüm”

Trabzonspor’un başında 82 puan topladığını ve kağıt üzerinde 2. göründüğünü söyleyen Şenol Güneş, “82 puanla hedefe ulaşamayan bir antrenördüm. Burada daha az puanla ulaştım. Yerli antrenörün de katkısı var, yabancı antrenörün de. Bir takımda iyi gitmeyen bir antrenör, başka takımda iyi gider. Rıza Hoca, Kemal Hoca, Okan Buruk bunlara örnek. Karabük çok iyi giderken hocası gitti küme düşecekti neredeyse. Osmanlı neler yapıyordu, nerelere gitti. Konya çok eleştirilirken kupa finaline çıktı. Yerli antrenörler çok iyi giderken kötü gidebiliyorlar. İyi antrenörlerimiz var. Çalışmayan da çok arkadaşımız var. Ama dediğim gibi uyumlu olmak önemli. Yönetimle de uyumlu olmak önemli. Başarı varsa, ben övülüyorsam bu benim değil, yönetimin başarısıdır. Cenk gol kralı olmadığı için ben üzülüyorum. Belki bana kızıyordur, niye 1 maç daha oynatmadın diye. Ama o gol kralı olmasa bile başarılıdır. Talisca, Aboubakar, Oğuzhan, hepsi başarılıdır. Mütevazı takımız, efendi takımız, bu başarıyı Ramazan’ın verdiği incelikle kutlarlarsa sevinirim” diye konuştu.

Güneş, bu sezon en çok mutlu olduğu maçın Benfica mücadelesi olduğunu ifade ederken, hayal kırıklığı olarak da Başakşehir maçını gösterdi.

Teknik Direktör Şenol Güneş, toplantının ardından basın toplantısı yaptığı odada bulunan 2 yıldızlı Beşiktaş Arması’nın üzerine 3. yıldızı taktı. Güneş, 3. yıldızı takarken de, “5 şampiyonluğa 1 yıldız veriliyor. Ben 2 kez şampiyonluk yaşadım. Diğer 3 şampiyonluğu yaşatan arkadaşlara da buradan teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.