Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Semih Kaya: "Kadıköy’de kupa kaldırmış takımız"

Galatasaray’ın defans oyuncusu Semih Kaya, Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş deplasmanında oynayacakları maçtaki atmosfer için, “Vodafone Arena’nın atmosferinden bahsediyorlar. Türk Telekom Arena’nın atmosferi de göz ardı edilmemeli....

Haber Giriş Tarihi: 15.09.2016 14:03
Haber Güncellenme Tarihi: 15.09.2016 14:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray’ın defans oyuncusu Semih Kaya, Süper Lig’in 5. haftasında Beşiktaş deplasmanında oynayacakları maçtaki atmosfer için, “Vodafone Arena’nın atmosferinden bahsediyorlar. Türk Telekom Arena’nın atmosferi de göz ardı edilmemeli. Kadıköy’de kupa kaldırmış bir takımız, o tecrübeyi yaşamayanlar ilk 10 dakika sıkıntı yaşayabilir” dedi.
Galatasray, Spor Toto Süper Lig’in 4. haftasında Türk Telekom Arena’da Çaykur Rizespor ile karşılaşacak. Sarı-kırmızılıların defans oyuncusu Semih Kaya, mücadele öncesinde Florya Metin Oktay Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
“Sezon uzun bir maraton”
Geçtiğimiz hafta Kayseri’de zor bir deplasmanda oynadıklarını söyleyen Kaya, “Kayserispor lige İyi hazırlamış. Bunu bize hissettirdiler. Öne geçmemize rağmen 1 puanla ayrıldık, üzgünüz. İyi bir uyum yakaladık. Gerek oynamayan, gerek 11 oynayan oyuncular herkes elinden geleni yapıyor. Sonuçta böyle şeyler olacak. Kazanacağız, kaybedeceğiz ve berabere kalacağız. Futbolda normal böyle şey. Sezon uzun bir maraton. En iyi şekilde bitireceğimizi düşünüyorum. İnşallah istediğimiz gibi gider. Şampiyonlukla bitiririz” dedi.
“İnsanın sağlığı yerine geldiği süre başarı gelir”
Geçen sezonki formunun sakatlıklardan dolayı olduğunu belirten milli futbolcu, “Sezonun genelinde hazır olamadım. Sahaya çıktığımda hissediyordum. Bu mazeret değil. Geçen yıl düşük performans sergiledim. Eleştirilere açığım. Her futbolcunun kariyerinde inişli çıkışı olabilir. Ben bunu geçen yıl bıraktığımı düşünüyorum. Şu an sakatlığım tamamen geçti. 2.5 haftadır takımla çalışmalara başladım. Performansımı en yakın sürede eski dönemlerdeki seviyeye çıkarmak istiyorum. Antrenmanlarda kendimi vererek çalışıyorum. İnsanın sağlığı yerine geldiği süre başarı gelir” diye konuştu.
“Bana ait olan milli takım formasını almak istiyorum”
A Milli Futbol Takımı’nın şanssız bir Avrupa Şampiyonası geçirdiğini söyleyen Kaya, “Bize yakışmayan bir mücadele ortaya koyduk. Performansım iyi olduğunda bana ait olan milli takım formasını almak istiyorum” dedi.
“Zaferin geleceğini biliyorum”
Daha önceki sakatlıklarını hatırlatan milli futbolcu, şöyle konuştu:
"Beyin ameliyatı geçirdiğimde 8 buçuk ay sahalardan uzak kaldım. Çapraz bağ sonrası 6 buçuk ay, iç yan bağlarda ise 6 ay sahalardan uzak kaldım. Bu benim için kısa bir sakatlık dönemi oldu. Sakatlık kötü bir şey. Hocamızın bana yaklaşımı da ağabey-kardeş, baba-oğul, arkadaş gibi. Bu iki hafta süre alamayabilirim. Ama konsantrasyonumu düşürmeyeceğim. Antrenmanlarda kendimi iyi hazırladığım sürece ben oynayacağımı ve zaferin geleceğini biliyorum."
“Galatasaray’da 5 sezonda 12 kupa kazandım”
Galatasaray’da 5 yılda 12 kupa kazandığını ifade eden Kaya, “25 yaşında bu başarıyı elde etmek gurur verici. Bülent Korkmaz, Galatasaray’ın sembol isimlerinden biri. Zirvede bıraktı. Daha çok kupalar kazanmak, daha iyi hizmet etmek istiyorum. 10 yıl daha sağlığım elverdiğince elverirse futbol oynamayı düşünüyorum. Bülent hocayı geçebilmek tabii ki isterim ama arkasında kalırsam bu beni üzmez, çünkü o Galatasaray’ın efsane ismi" açıklamasında bulundu.
“Mevki fark etmez”
Daha önceki maçların bazılarında sağ bekte oynamasının hatırlatılması üzerine, “Bir futbolcunun mevki seçmemesi gerektiğini düşünüyorum. Sağ bek oynadığım maçlarda da iyi performans ortaya koymuştum. Hocamın sağ bekte oynatmak istemesini elimin tersiyle itmem. Sağ bek de sol bek de oynasam o an Galatasaray forması giymiş oluyorsun. Her zaman elimden gelenin en iyisini yapmak isterim” diye cevap verdi
"Kadıköy’de kupa kaldırmış takımız"
Süper Lig’in 5. Haftasında Beşiktaş ile Vodafone Arena’da oynayacakları maçtaki atmosfer hakkında soru için Kaya, “Profesyonel futbolcuyuz. Önce önümüzdeki maçı sağ salim atlatmak istiyoruz. Vodafone Arena’nın atmosferinden bahsediyorlar. Beşiktaş’ta oynayan arkadaşlarımız da bahsediyor. Türk Telekom Arena’nın atmosferi de göz ardı edilmemeli. Kadıköy’de kupa kaldırmış bir takımız, o tecrübeyi yaşamayanlar ilk 10 dakika sıkıntı yaşayabilir ama ben kendi adıma öyle bir sıkıntı yaşayacağımı sanmıyorum" dedi.
"Taraftar bizi yalnız bırakmasın"
"Taraftar bizi yalnız bıraktığında bir suç işliyoruz demek ki” diyen 25 yaşındaki futbolcu, sözlerine şöyle devam etti:
“Bu da gayet normal. Lige iyi başladık. İlk hafta kazanmamıza rağmen deplasman gibiydi. Bu hafta iyi bir atmosfer olacağını düşünüyorum. Bizi sadece desteklesinler. Kötü de oynayabiliriz ama kötü mücadele etme lüksümüz yok. Galatasaray forması giyip para kazanan kişileriz. Elimizden gelenin en iyisini vermemiz gerekiyor. Kötü oynadığım dönemler olmuştur ama Galatasaray formasının üstümde olduğu bilincinden hiç çıkmadım. Taraftarımız bizi yalnız bırakmasın. Onları çok seviyoruz. Her ne kadar bezen sıkıntı yaşasak da onların da bizi sevdiğini biliyoruz"
"Arkamızda kale var"
Uruguaylı file bekçileri Muslera hakkında da açıklamalarda bulunan Semih, “Muslera kaledeyken, arkanızda bir kale olduğunu biliyorsunuz. Muslera dünya çapında bir kaleci. Kupalar kazandırmış bir kaleci . Son örneğini Süper Kupa’da gördük. taraftarın da dediği gibi Allah Muslera’yı başımızdan eksik etmesin” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.