Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şekip Mosturoğlu: “Cuma Günü 19.07’de Çağlayan’da Açıklama Yapacağız”

22 Nisan Cuma günü sat 19.07’de Çağlayan Adliyesi’nde açıklama yapacaklarını söyleyen Fenerbahçe Hukuk İşleri ve Dış İlişkiler Sorumlusu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Ben inanıyorum ki, Çağlayan’da, Silivri’de 12 Mayıs’ta...

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 15:33
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 15:33
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
22 Nisan Cuma günü sat 19.07’de Çağlayan Adliyesi’nde açıklama yapacaklarını söyleyen Fenerbahçe Hukuk İşleri ve Dış İlişkiler Sorumlusu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, “Ben inanıyorum ki, Çağlayan’da, Silivri’de 12 Mayıs’ta inanılmaz bir saldırıya uğrayan taraftarımız oraya gelecektir” dedi.
Fenerbahçe Hukuk İşleri ve Dış İlişkiler Sorumlusu Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, FB TV’ye açıklamalarda bulundu.
“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN EN BÜYÜK KUMPAS OPERASYONU"
3 Temmuz’un Türkiye Cumhuriyeti’nin en büyük kumpas operasyonu olduğunu söyleyen Mosturoğlu, “Bunun medya ayağı da çok önemlidir. Bizi tamamen itibarsızlaştırma çabasıydı. Eşimizle, çocuğumuzla bunları yaşadık. Umarım kimse bunu yaşamaz. Herkes mahkemede suçsuzsa bunu kanıtlar” şeklinde konuştu.
"FENERBAHÇE’NİN MANEVİ KAYIPLARI KARŞILANAMAZ"
Geçtiğimiz sabah başlatılan ’şikede kumpas’ operasyonunun başlamasını sağlayan suç duyurusunu Fenerbahçe Kulüp Başkanı Aziz Yıldırım’ın yaptığını belirten Şekip Mosturoğlu, “Bu soruşturma sonucunda bir dava açılması gerekirse, bu davayı sadece biz değil, Fenerbahçe Kulübü de takip edecektir, tüm Fenerbahçeliler takip edecektir. Orada binlerle ifade edilen müşteki olacak. Tazminat talebi günün sonunda tabii ki olacaktır. Kulübün, kişilerin maddi kayıpları tabii ki var ama manevi kayıplar da var. Ama sağolsunlar dostlarımız, arkadaşlarımız bu manevi kayıpları geçirdiler ama Fenerbahçe’nin manevi kayıpları karşılanamaz” diye konuştu.
“SORUŞTURMANIN YARGI, POLİS VE MEDYA AYAĞI VAR”
Soruşturmanın gizli yürütüldüğünü dile getiren Mosturoğlu, “Boyutunu ve kapsamını açıkçası iyi bilmiyorum. İddianame açıklandığı zaman görürüz. Bu soruşturmanın yargı, polis ve medya ayağı var. Dolayısıyla çok kapsamlı bir soruşturma olacak diye düşünüyorum. İlerleyen günlerde göreceğiz. Şu anda kaç gözaltı var, isimler kim belli değil" ifadelerini kullandı.
“BİZLER DÜŞERKEN TARAFTARIMIZ SAHİPLENDİ”
Davanın şahsi bir dava olmadığını dile getiren Mosturoğlu, “Tekrar söylüyorum. Ne başkanın ne İlhan Bey ne Tamer Yelkovan’ın şahsi davasıdır. Bu davayı bizler düşerken taraftarımız sahiplendi. Çağlayan’da, Silivri’de gaz yedi, 12 Mayıs’ta statta vahşice saldırıya uğradı” dedi.
“CUMA GÜNÜ 19.07’DE ÇAĞLAYAN’DA AÇIKLAMA YAPACAĞIZ”
22 Nisan Cuma günü sat 19.07’de Çağlayan Adliyesi’nde açıklama yapacaklarını ifade eden Şekip Mosturoğlu, “Ben inanıyorum ki, Çağlayan’da, Silivri’de 12 Mayıs’ta inanılmaz bir saldırıya uğrayan taraftarımız oraya gelecektir” diye konuştu.
Ayrıca Şekip Mosturoğlu, avukatlarının Trabzonspor’un temyiz başvurusuna cevap verdiğini ve sonucu beklediklerini söyledi.
"ŞİPŞAK BİR YARGILAMAYLA BİR HÜKÜM KESİLDİ"
Şekip Mosturoğlu, kumpas davasının çok kısa süreceğini düşünmediği ifade ederek, “Ama bizim davamız böyle değildi tabii. Savunma yapma imkanımız çok kısıtlıydı. Şipşak bir yargılamayla bir hüküm kesildi. Umarım tabii şimdi bu şekilde olmaz. 1-2 sene daha sürecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
"12 MAYIS, KURŞUNLANMA OLAYINDAN DAHA ÖNEMLİ"
12 Mayıs 2012’de Fenerbahçe’nin sahasında Galatasaray’a mağlup olduktan sonra sarı-lacivertli taraftarların polislerle yaşandığı olaylar için de açıklamalarda bulunun Şekip Mosturoğlu, “Başlı başına soruşturulması gereken bir hadisedir. Kurşunlanma olayından daha da önemlidir. Dopdolu bir statta üzüntülü bir sonucun ardından o günkü emniyet müdürünün talimatıyla yapılanları biliyoruz. Bir düşman hukuku vardı. O gün Fenerbahçeliler düşmandı. Çok rahat silah kullanabilirlerdi taraftarlarımıza karşı ki bunun provasını da biz gözaltındayken ’Gerekirse silah kullanabilirsiniz’ diyerek yapmışlardı. İleriki yıllarda ne yapıldığı çok daha iyi ortaya çıkacaktır” ifadelerini kullandı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.