Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sayılı günler kaldı, hala ceset parçaları çıkıyor...

41'inci Yaz Olimpiyatları'nın gerçekleşeceği Brezilya'nın Rio şehri, kirlilik sorunuyla boğuşuyor. Yetkililer, sporcuları bilmedikleri sulara kafalarını sokmamaları konusunda uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2016 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2016 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Sayılı günler kaldı, hala ceset parçaları çıkıyor...
Rio kentindeki kirliliğin seviyesini gözler önüne seren yeni fotoğraflar, Yaz Olimpiyatları için şehre gelen sporcuları ürkütüyor. Yetkililerce bilmedikleri sulara kafalarını sokmamaları konusunda uyarılan sporcular, ortaya çıkan yeni fotoğraflarla birlikte daha da fazla endişeleniyor.

Olimpiyatlarda yelken, yüzme gibi müsabakalara ev sahipliği yapacak Ganabara Körfezi'nde önceki hafta ceset ve birkaç kol parçası bulundu. Bazı bölgelerde suyun yüzeyini tamamen kaplayan çöpler, fareler için yaşam alanı haline gelmiş durumda.

Yapılan araştırmalar, bölgedeki suda bulunan zararlı organizma seviyesinin ABD ve Avrupa'ya göre 1,7 milyon kat daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Doktorlar, sadece üç çay kaşığı kirli su yutacak sporcularda solunum ve mide problemleri oluşabileceğini belirtirken bağışıklık sistemlerinde de ciddi hasarlar oluşabileceğini açıkladı. Doktorlar düşük bir ihtimal olsa da kirli suyun beyin iltihabına yol açabileceğini ifade etti.

Kirlilik seviyesinin sadece sporcuları değil turistleri de tehdit ettiği söylenirken, ünlü Ipanema ve Copacabana plajlarının da kirlilik tehdidiyle karşı karşıya olduğu belirtildi.

Rio Belediye Başkanı Eduardo Paes, şehir sularını temizlemekte başarısız kaldıklarını kabul ederken, Olimpiyat Komitesi Rio sularının sporcular ve ziyaretçiler için güvenli olacağı konusunda ısrarlarını sürdürüyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.