Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Savaş mağduru çocukların futbol heyecanı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Suriyeli çocuklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gönüllerince eğlendi.Göztepe Bodrum Futbol Okulu ev sahipliğinde düzenlenen “Bodrum Çocuk Zafer Kupası”nda Suriyeli çocuklarla Türkiye karması dostluk...

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2016 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2016 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Suriyeli çocuklar, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda gönüllerince eğlendi.
Göztepe Bodrum Futbol Okulu ev sahipliğinde düzenlenen “Bodrum Çocuk Zafer Kupası”nda Suriyeli çocuklarla Türkiye karması dostluk maçı yaptı. Büyük bir coşku ile karşılanan çocuklar neye uğradığını şaşırdı. 330 çocuk tarafından Yalıkavak Stadı’nda karşılanan çocuklara oyuncak ve kıyafet hediye edildi.
30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla Yalıkavakspor Stadı’nda gerçekleşen futbol turnuvasında 330 minik krampon dostluk için ter döktü. Sporun birleştirici ve iyileştirici gücünü kullanarak savaş mağduru Suriyeli çocuklar ile dostluk ve yardımlaşma amacı ile bir araya gelindi. Muğla ve İzmir’den toplam 8 futbol okulunun bir araya geldiği etkinlikte Bodrum’a bağlı İslamhaneleri Mahallesinde yaşayan Suriyeli ailelerin çocukları ise adeta çocukluklarını yaşadı.
Stat girişinde karşılandılar
Stat girişinde diğer çocuklar tarafından karşılanan Suriyeli 20 çocuğa Göztepe Spor Kulübü tarafından içinde spor malzemeleri olan çantalar hediye edildi. Daha sonra aileler tarafından hazırlanan yiyecekler hep birlikte afiyetle yenildi. Sporcularının yanlarında getirdikleri ihtiyaç fazlası oyuncak ve eşyalardan bazıları yaşıtları tarafından Suriyeli çocuklara hediye edildi.
Papatya: "Son derece mutluyuz"
Göztepe Futbol Kulübü Başkan Vekili Talat Papatya, yaptığı açıklamada, “Savaş mağduru olan Suriyeli küçük kardeşlerimizi burada ağırlamaktan son derece mutluyuz. 8 tane spor kulübü ile beraber dostluk, barış içerisinde bir gün geçirmek, sıcak havaya rağmen coşku içerisinde bir gün geçirmek gerçekten çok güzel. Hayırlı uğurlu olsun diyorum” dedi.
Bodrum-Göztepe Futbol Okulu Sorumlusu Emrah Çatak ise, “330 çocuğun oluşturduğu enerjiyi gelen 20 tane Suriyeli minik dostumuzla paylaşacağımız keyifli bir organizasyon oluşturduk. Çocuklar, kendilerinin içinden gelen oyuncaklarını, kıyafetlerini, ihtiyaç fazlası eşyalarını Suriyeli kardeşleri ile paylaşmak için buraya getirdiler. Annelerimiz evde börekler, çörekler yaptılar” şeklinde konuştu.
Bodrum’da yaşayan Suriyeli çocuklardan oluşan takım ile Türkiye karması arasında oynanan dostluk maçında renkli görüntüler ortaya çıktı. Ülkelerinde top oynama şansı bulamayan minikler sahada bir o tarafa bir bu tarafa topun peşinde koşarak gol atmak için birbiriyle yarıştı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.