Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’un yeni stadında çim serme işlemi başladı

Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Stadyumu’nda çim serme işlemine başlandı.Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun’a da yapılan 33 bin 919 kişilik stadyumun inşaatında 8 bin 400 metrekarelik alana çim serme...

Haber Giriş Tarihi: 15.11.2016 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 15.11.2016 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsun’un Tekkeköy ilçesinde yapımı devam eden 19 Mayıs Stadyumu’nda çim serme işlemine başlandı.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun’a da yapılan 33 bin 919 kişilik stadyumun inşaatında 8 bin 400 metrekarelik alana çim serme işlemi yapılıyor. İtalya’dan özel olarak getirtilen çimlerin serme işlemi 10 gün içerisinde bitecek.
19 Mayıs Stadyumu’nda sona doğru yaklaşıldığını belirten Samsun Valisi İbrahim Şahin, “Samsun bu görkemli stada kavuşuyor. Bugün de ilk çim serimini yapıyoruz. Çimlerimizin bir kısmı TIR’da ve yolda, diğer bir kısmı da gümrükten geçiyor. Bazıları da ulaştı. 2 ay sonra muhtemelen bu çimler bitmiş ve oynanır hale gelecek. Bir taraftan da eksik olan koltuklarımız tamamlanıyor. Stadımızda radyan ısıtma sistemi var. Buradaki bütün izleyicilerimiz ısınacak. Çimlerde de alttan ısıtma ve soğutma sistemi var. Bu çimler İtalya’dan geliyor. Stadımızın dış cephe kaplamaları bitmek üzere. Hepimizin temennisi Samsunspor’un Süper Lig’e çıkması ve maçlarını burada oynamasıdır. Ayrıca 2017 yılında İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın açılışı var. Muhtemelen tören bu stadyumda olacak. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımız, Gençlik ve Spor Bakanımızın, hükümet üyelerimizin, milletvekillerin, siyasetçilerin, sporseverlerin keyifle izleyeceği bir ortam olacak” dedi.
19 Mayıs Stadyumu UEFA’nın A Plus kapsamında
Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Türkiye genelinde 30 tane stadyum yaptırdığını ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, “Bunların 20’ye yakını TOKİ ile, diğerleri de belediyeler ve bakanlığımızın kendi bütçeleri ile yapılıyor. Bunların bütçeye tahmini maliyeti 1.5 milyar doların üzerindedir. Bunların içerisinde Gençlik ve Spor Bakanımızın memleketi olması nedeniyle de ayrı bir özen gösterdiğimiz bu projede bir gecikme algısı var. Aynı dönemde başlayan stadyumlarda henüz açtığımız stadyum yok. Sadece Antalya var. Antalya’da metrekare olarak buranın yarısı kadar bir kapalı alana sahip ve Antalya’da da mevsim şartları çok uygundu. Bir de Samsun’daki proje çok üzerine durulmuş bir projedir. Çatısında bir algı var ve zor bir çatı sistemi var. Zemin ve diğer alanlar tamamen UEFA’nın A plus kapsamındaki stadyumlarla aynı değerdedir. Burada 4 farklı cephe malzemesi var ve hepsi de yurtdışından geliyor. Amacımız Samsunspor’un ikinci yarısındaki maçlarına yetiştirmektir. Sporseverlerden tek isteğimiz, stadyum bitene kadar bize sabır göstersinler. Çimleri de sadece Samsun ve Trabzon’daki stadyumlar için yurt dışından getirdik. Türkiye’de bu kalitede çim kalmadı. Biz buradaki çim serim işini 10 günde bitireceğiz. 10 gün sonra burada çok güzel bir yeşil alan olacak. Hedefimiz ikinci yarıya yetiştirmek” diye konuştu.
Konuşmaları ardından yeni stadyuma çim ekimi yapıldı. 8 bin 400 metrekarelik alana yapılacak olan çim serme işini, Samsun Valisi İbrahim Şahin ve Gençlik Hizmetleri ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk’ün yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Kemal Alver, Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, Samsunspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Güven Özyurt da izledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.