Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsunspor’dan borç açıklaması

Samsunspor Yönetim Kurulu, kulübün borçlu olduğu eski başkanlardan Kazım Yılmaz ve eski futbolcusu Bahia’nın alacaklarıyla alakalı açıklamalarda bulundu.Kırmızı-beyazlıların kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu...

Haber Giriş Tarihi: 04.08.2016 19:46
Haber Güncellenme Tarihi: 04.08.2016 19:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsunspor Yönetim Kurulu, kulübün borçlu olduğu eski başkanlardan Kazım Yılmaz ve eski futbolcusu Bahia’nın alacaklarıyla alakalı açıklamalarda bulundu.
Kırmızı-beyazlıların kulübün resmi internet sitesinden yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:
“Samsunsporumuzu içinde bulunduğu ve hiç hak etmediği açmazdan kurtarmak üzere tüm gücümüzle hareket ettiğimiz bir zamanda; kulübümüzü bu duruma getirenlerin başında ve ismini en yukarıda sayabileceğimiz Sayın Kazım Yılmaz 02 Ağustos 2016 tarihinde web sitemiz üzerinden yayımladığımız duyuruyu tehdit, zorlama ve hedef gösterme olarak algılamış ve paralı gazete ilanları ile buna cevap vermiştir. Eğer böyle bir algı oluştu ise öncelikle bundan duyduğumuz üzüntüyü ifade etmek isteriz. Yönetim Kurulumuz görev aldığı 27 Aralık 2014 tarihinden bu yana bizden önce yöneticilik yapmış hiçbir kurul ya da kişi hakkında ne bir beyanatta bulunmuş, ne hedef göstermiş, ne de zorlama yapmıştır. Ancak zaman zaman kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacıyla web sitemizden muhtelif konularda görüşlerimiz açıklanmıştır. Bu kez de söz konusu sürecin kamuoyuna doğru bir şekilde anlatılması amacıyla aşağıdaki açıklamayı yapma ihtiyacı doğmuştur."
Açıklamanın devamında, "1-Sayın Kazım Yılmaz küme düştüğümüz 2011-12 sezonunda Kulübü devrederken 14 milyon TL alacağı olduğunu ifade etmiş, bu alacak Kulüp kayıtlarına da bu şekliyle ancak bir kısmını EURO üzerinden borçlandırılarak işlenmiştir. Son dört yılda Sayın Kazım Yılmaz’a TFF üzerinden koydurmuş olduğu temlikler vasıtası ile kulüp tarafından 5 milyon 750 bin Türk Lirası ödenmiştir. Buna rağmen bugün hala Sayın Kazım Yılmaz’a Samsunspor’un 16 milyon TL civarında borcu bulunmaktadır. Samsunspor’un en büyük borcu Sayın Kazım Yılmaz’adır. 2-Bu sorunu köklü bir şekilde çözüme kavuşturmak amacıyla yönetim kurulumuz bir proje geliştirmiştir. Buna göre; nakit olarak tek seferde 7 milyon TL ödeme yapmamız halinde Sayın Kazım Yılmaz’a alacaklarının tümünden vazgeçmesi teklifi yapılmıştır. Sayın Kazım Yılmaz, kendisine konuyu ileten ‘ortak dostlar’ın da katkısıyla bu öneriyi kabul etmiş ve devamında kendisiyle bir ön anlaşma imzalanmıştır. 3-Sayın Yılmaz’ın bahsettiği ‘Ortak Dostlar’ gerçekten Samsunspor ve Samsun için çaba sarf eden insanlardır. Kendilerine teşekkür ederiz. 4-Ön anlaşma imzalandıktan sonra ‘kulübümüz için bir milat’ olarak değerlendirdiğimiz bu konu Temmuz 2016 ayında yaptığımız basın toplantısında kamuoyu ile paylaşılmıştır. 5-Bu süreç devam ederken Sayın Yılmaz’ın Kulübümüze ait temlikleri bir bankaya devrettiği ortaya çıkmıştır. Bu durumda yapılan ön anlaşma geçersiz hale gelmiş, işlemin gerçekleşebilmesi için bankanın onay vermesi ya da temlikleri bankadan geri alması gerektiği kendisine avukatı vasıtası ile 11 Temmuz 2016 tarihinde iletilmiştir. Bu bilginin kendisine ulaştığı avukatı vasıtası ile tarafımıza teyit edilmiştir. Sayın Yılmaz bu teklife de yanaşmamış ve iletişimi kopartmıştır. Israrlı takiplerimize rağmen kendisine hiçbir kanaldan ulaşmak mümkün olmamış ve nihayet 31 Temmuz 2016 Pazar günü bir SMS mesajı ile bu anlaşmadan caydığını bildirmiştir. Sayın Yılmaz, görev yaptığımız süre içerisinde yönetim kurulumuza TFF’de bulunan bazı temliklerini erteleyerek destek vermiş ancak ertelediği her temlik karşılığında kendisine euro üzerinden yeni temlikler verilmiştir” denildi.
Bahia konusu
Açıklamada Bahia hakkındaki konularla ilgili de şu bilgiler verildi:
“Bahia Dos Santos 2011-2012 sezonunda (Sayın Kazım Yılmaz’ın döneminde) Samsunspor’a iki yıl için transfer edilmiş, ancak birinci yılın sonunda ayrılmıştır. Kendisine olan borç toplamı bugün itibarı ile 1 milyon 440 bin Euro (4 milyon 838 bin TL)’dur. Yabancı futbolcu alacaklıları içerisinde en yüksek rakama sahip futbolcudur.2015 sezonu sonunda ‘Kulübümüzün yabancı futbolcu dosyalarının kapatılması’ projesi kapsamında bu oyuncu ile anlaşma zemini bulunmuş ve peşinat için gereken 150 bin USD Sayın Yılmaz’dan aynı miktarda temlik karşılığı temin edilmiştir. Ancak oyuncunun avukatları tarafından sözleşmeye kabul edilmesi güç şartlar konulmak istendiği için o günün koşullarında anlaşma yapılmamış, Sayın Yılmaz’ın temlik karşılığı verdiği 150 bin Dolar diğer futbolcu borçlarında kullanılmıştır. Tüm bu işlemler yönetim kurulu karar defterinde ve kulüp muhasebe kayıtlarında mevcuttur. Yönetim kurulumuz görev aldığı tarihten itibaren şeffaflık ilkesi ile ve tüm faaliyetlerini karar defterine işleyerek hareket etmektedir. Yönetim kurulu faaliyetlerimiz de, kulüp muhasebe hesaplarımız da şeffaftır. Bu konuda arzu eden ilgililer ile bu belgeleri her zaman paylaşmaya hazırız. Bir takım değerlerden bahsetmek için, o değerlere sahip olunması gerektiğini düşünmekteyiz.”
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.