Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsunspor’da sıkıntılar masaya yatırıldı

Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, ocak ayında transfer yasağının kaldırılması durumunda önemli ve doğru işler yapacaklarını söyledi.Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyeleri, kulübün son durumu hakkında...

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2016 20:09
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2016 20:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsunspor’da sıkıntılar masaya yatırıldı
Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, ocak ayında transfer yasağının kaldırılması durumunda önemli ve doğru işler yapacaklarını söyledi.
Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu ve yönetim kurulu üyeleri, kulübün son durumu hakkında bilgiler vermek için basın toplantısı düzenledi. Futbolcu borçlarından yeni teknik direktör arayışlarına kadar her türlü konunun masaya yatırıldığı toplantıda gelecek için yapılması planlanan yatırımlar da konuşuldu.
İlk olarak söz alan Başkan Yardımcısı Rüştü Araboğlu, geçmişten alacağı olan birçok yabancı oyuncunun parasının ödendiğini, geri kalan borçlar için de çalışmalar yapacaklarını belirtti. Araboğlu, bu sene 6 milyondan fazla eski alacaklara yönelik borç ödediklerini sözlerine ekledi.
Daha sonra söz alan Muhasip Üye İbrahim Çevik, mali kriterlerle alakalı olarak yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini söyleyerek, mali kriterler yüzünden bu sezon ilk kez puan silme cezası almadıklarının altını çizdi.
Takımın gelecek planları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Yardımcısı Ömer Çoruh ise geçen sene 500 bin lira gelir sağladıkları piyango çekilişinden bu sene 1 milyon TL gelir sağlamayı hedeflediklerini ifade etti.
Kulübün aldığı reklamlar hakkında bilgiler veren Serhat Kurt, geçen sezon reklam gelirinden 2 milyon para kazandıklarını, bu sezon daha fazla bir reklam geliri elde etmeyi düşünmelerine rağmen şu ana kadar 500 bin TL civarında gelir elde ettiklerini vurguladı.
Kulübün sportif başarısını değerlendiren Futbol Şube Sorumlusu Metin Ateş de, bu sezon başında transfer yasağından dolayı genç futbolcuları yöneldiklerini belirterek, gençlerin lige alışmasının zaman alacağını dile getirdi.
Taraftardan sorumlu yönetici Fazlı Abdik, taraftarla arasında yaşanan gerginlik sonra tesislere polisi çağıran kişinin kendisi olmadığını açıkladı.
Yöneticilerden son olarak söz alan Genel Sekreter Hasan Bozal, alt yapıda farklı yaş gruplarında oynayan oyunculardan çok sayıda milli takıma çağrılan oyuncu olmasının kendilerini sevindirdiğinden bahsetti.
“Transfer yasağı kalkınca doğru işler yapacağız”
Transfer yasağı kalktığında ocak ayında önemli takviyeler yapacaklarını vurgulayan Başkan Tutu, “Kulübün önünde puan silme sıkıntısı olan borçları şimdilik ortadan kaldırdık. Göreve geldiğimiz günden bu zamana kadar 26 milyon borç ödedik ama halen 55 milyon lira borcumuz var. Mali kriterleri yerine getirmediği için Samsunspor 3 yıl ceza aldı ama bu yıl bu kriterleri yerine getirdik ve ceza almadık. Tek bir sevdamız var, Samsunpor’da görev yapmak ama hep sıkıntılı dönemlerde görev yapmak zorunda kaldık. Samsunpor’un içinde bulunduğu durumun sorumlusu biz değiliz. Transfer yasağı geçmişten gelen bir sıkıntıdır. Bunu para ile bile çözemiyoruz şimdi biz bu sıkıntıları yaşıyoruz. Samsunspor’un önünü açmak için bu sıkıntıları çözmeye çalışıyoruz. Burada bize en büyük desteği Gençlik ve Spor Bakanımız verdi. Ona şükranlarımızı sunuyoruz. Kulübün yapısını bozmadan ocak ayında transfer yasağını açmak için çalışacağız. Transfer tahtasını açarak doğru işler yapacağız. Yani ocak ayında takımın hangi bölgesine ihtiyaç varsa ona göre doğru transfer yapacağız. Kulübün önünü açmak için alt yapıya da büyük önem vereceğiz. Bu yıl 8 oyuncuyu alt yapıdan profesyonel yaptık. Alt yapıdan birçok oyuncumuz da milli takımın çeşitli kategorilerinde görev alıyor bunlar övünç kaynağımız” dedi
Yöneticiler de yabancı ve yerli oyunculara bu yıl 6 milyon lira ödendiğini, kalan borçların ise 4 milyon 295 bin lira olduğunu belirtti.
Yönetim, yeni hoca konusunun pazar günü netlik kazanacağını bildirdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.