Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsunspor Kafilesi Yeni Stadı İnceledi

Samsunspor yönetimi ve futbolcular, yapımında sona gelinen Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.Samsunspor kafilesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun’da yaptırılan ve yüzde 77’si tamamlanan Yeni...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2016 17:18
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2016 17:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Samsunspor yönetimi ve futbolcular, yapımında sona gelinen Yeni 19 Mayıs Stadyumu’nun inşaatını gezerek incelemelerde bulundu.
Samsunspor kafilesi, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Samsun’da yaptırılan ve yüzde 77’si tamamlanan Yeni 19 Mayıs Stadyumu inşaatını inceledi. Futbolcular ilk kez geldikleri yeni stadyumda tribünleri gezdi ve saha içerisindeki çalışmaları izledi. Futbolcular ve yöneticiler daha sonra locaları gezdi. Tekkeköy Belediye Başkanı Hasan Togar’ın da bulunduğu ziyarette yüklenici firmanın proje müdürü Halil Çalışkaner, inşaatın son durumu hakkında Kulüp Başkanı Erkurt Tutu, yöneticiler ve futbolculara bilgi verdi. Çalışkaner, stadın Ağustos ayından itibaren kullanıma açılabileceğini ifade etti.
Ziyaret sonrasından açıklamalarda bulunan Samsunspor Kulübü Başkanı Erkurt Tutu, “Sayın bakanımızın önderliğinde Samsun gerçekten çok güzel bir stada kavuşacak. Türkiye’de yapılan statların hepsi birbirinde güzel. Ama onların içerisinden en güzellerinden birisi de Samsun stadı olacak. Bu bittiği zaman dış görüntüsüyle, içindeki aktiviteleriyle, localarıyla, kullanım alanlarıyla gerçekten Türkiye’nin en güzel statlarından birisi olacak. Dışarıdan her ne kadar yavaş gittiği hissedilse de bugün hep birlikte gezdik ve yüklenici firma yetkililerinin de bahsettiği gibi bu sene inşallah maçlarımızı burada oynayacağız. Alttan ısıtmalı ve tribün ısıtmalı olacak bu stat inşallah söz verilen tarihte bitirilir” dedi.
“ÇOK GÜZEL BİR STADA SAHİP OLACAĞIZ”
Yeni stadın ticari açıdan da büyük getirisi olduğunu belirten Başkan Tutu, “Buradaki stat eski stadyumun 2 misli seyirci kapasitesine sahip olacak. Bu çok ciddi bir maç hasılatı ve kombine bilet satışı anlamında getiri sağlayacak. Ticari anlamda da çok güzel alanlar var. 11 bin metrekare kapalı alanda işletilmesi için hazırlanan bir alışveriş merkezi yapılacak. 54 tane locamız olacak. Ticari anlamda da görüntü anlamında da kullanım anlamında da çok güzel bir stada sahip olacağız” diye konuştu.
“ZEMİN ÇALIŞMALARI 5. AYDA BAŞLARSA STAT YETİŞİR”
Zemin çalışmalarının başladığı takdirde stadyumun Ağustos ayında hazır hale geleceğinin altını çizen Tutu, “İnşaat yavaş gidiyor gibi gözüküyor ama eldeki imkanlar değerlendirilerek en hızlı bir şekilde çalışmalar devam ediyor. Şu anda gece vardiyası da başladı. 5. ayın 15’inde sahanın içerisindeki zemin çalışmalarına başlanacak. Biz de 5. ayda tekrara gelerek zemin çalışmaları başladı mı onu da göreceğiz. Eğer 5. ayın 15’inden sonra zemin çalışmaları başlarsa o zaman bu stat yetişecek demektir. Çünkü tribünleri bitmiş, koltukları ihale edilmiş statta maç oynamaya başlarız diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Kafile, stat inşaatını inceledikten sonra stadyumdan ayrıldı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.