Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Şahinkaya: "Kadın futbolunu istenen seviyeye çıkarmak için önemli tavsiye kararları aldık"

Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Şahinkaya, Türkiye’de kadın futbolunun istenen seviyeye çıkarılması için kulüpler birliği olarak önemli tavsiye kararları aldıklarını söyledi.Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan...

Haber Giriş Tarihi: 26.09.2016 16:54
Haber Güncellenme Tarihi: 26.09.2016 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Şahinkaya: "Kadın futbolunu istenen seviyeye çıkarmak için önemli tavsiye kararları aldık"
Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Şahinkaya, Türkiye’de kadın futbolunun istenen seviyeye çıkarılması için kulüpler birliği olarak önemli tavsiye kararları aldıklarını söyledi.
Kadın Futbol Kulüpler Birliği Başkanı Hasan Şahinkaya, 25 Eylül’de Trabzon’da gerçekleştirilen toplantıda alınan kararlarla ilgili olarak Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde, İdmanocağı Bayan Futbol Takımı ve milli oyuncular Arzu Karabulut ve Aylin Yaren ile birlikte basın açıklaması yaptı.
Şahinkaya, Türkiye’de kadın futbolunun istenen seviyeye çıkarılması için kulüpler birliği olarak önemli tavsiye kararları aldıklarını belirterek, "Federasyonun kadın futboluna bakış açısını değiştirmemiz gerekiyor. Bu yapıyla birlikte biz kadın futbolunu geliştiremeyiz. Bizi değersizleştirip eskisi gibi 3-5 tane yanıma adam çekerim de bunu eskisi gibi yaparız derlerse bu işin olmayacağını kendilerine göstereceğiz. Çantamda katılan 6 kulübün statü belirlenirken bizi kaale almayıp isteklerimiz dışında statü belirlenirse lige katılmayacağımıza dahi imzalanmış ve beyan edilmiş taahhüt duruyor. Bu konuda kesin kararlıyız. Kendilerine yakın iki kulüp kaldı. İki kulüple bunu yapabileceklerini düşünüyorlarsa kendileri bilirler. Ben sporcularıma idmanını yaptırırım, parasını da öderim ama o ligi oynatmam. Türkiye’de ve yurt dışında bu kadar sporcusu olan Milli Takım halen daha B kategorisinde. O yüzden burada çok irdelenecek konular var ve biz çok altyapı çalışmaları yaptık" dedi.
Kadınlar Ligi’nin zorlukları olduğunu belirten Şahinkaya, “Kulüpler olarak güçlerimizi bir çatı altında toplama kararı aldık ve böyle bir oluşumun içerisine girdik. Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) karşısında münferit kalan kulüpleri bir çatı altına topladık. Herkes gücünü kendi menfaati için kullanıyor. Türkiye Futbol Federasyonu tarafından finansal yönü kısıtlanmış bir ligden bahsediyoruz. Türkiye’de kadın ve genç kız potansiyeli bayan futbolunu çok üst seviyeye taşıyabilecek konumda. Kadın Ligi’nin en büyük sorunu izlenebilirlik ve bilinirliğinin çok az olması. Lig maçlarının naklen yayınlanması, isim hakkının satılması, maçların İddaa’ya alınması gibi konularda girişimlerimiz oldu. Naklen yayın konusunda önemli yol aldık. Büyük ihtimalle yeni sezonda maçlarımız canlı yayınlanacak. Bu da bizim elimizi güçlendirecek” diye konuştu.
’’Türkiye geriden geliyor"
Toplantıya katılan İdmanocağı Kadın Futbol Takımı ve milli oyuncularından Arzu Karabulut ve Aylin Yaren ise Almanya’da doğduklarını, futbola burada başladıklarını vurgulayarak, "İki sezondur Trabzon İdmanocağı’nda futbol oynuyoruz. Geçen sezon başarılı günler yaşadık. Trabzon’da olmaktan mutluyuz. Bu sezon hedefimiz Türkiye Şampiyonluğu’nu Trabzon’a getirmektir" dedi.
Arzu Karabulut, "2005’ten 2016’ya kadar Türkiye’de yaklaşık 300 takım oldu. Almanya’da sadece bir şehirde neredeyse 30 takım var. Türkiye hep geriden geliyor. Bu erkeklerde de bayanlarda da aynı. Bayan Milli Takımı hiç gelişmiyor diyorlar. Erkeklerde durum çok farklı değil" ifadelerini kullandı
Aylin Yaren ise, “Kadın futboluna biraz daha destek olunması gerektiğini düşünüyorum. Sponsor olsun, federasyon olsun hepsi azar azar destek verse belki de her şey daha güzel olacak. İdmanocağı olarak da kazasız belasız başarılı bir sezon geçirmeyi hedefliyoruz” açıklamasını yaptı.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.