Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sadettin Saran: Aday değilim, Aydınları destekliyorum

Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticilerinden Sadettin Saran, 2-3 Kasım’da yapılacak Fenerbahçe Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa adaylığını koyan Mehmet Ali Aydınlar’ı desteklediğini açıkladı. Habertürk TV’de yayınlanan...

Haber Giriş Tarihi: 24.10.2013 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 24.10.2013 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Fenerbahçe Kulübü’nün eski yöneticilerinden Sadettin Saran, 2-3 Kasım’da yapılacak Fenerbahçe Seçimli Genel Kurulu’nda başkanlığa adaylığını koyan Mehmet Ali Aydınlar’ı desteklediğini açıkladı.
Habertürk TV’de yayınlanan programa katılan Saran, "Aziz Yıldırım iyi bir insan değil. Benden de korkuyor. Bu seçimde aday değilim ama Mehmet Ali Aydınlar'ı destekliyorum.” diye konuştu.
Fenerbahçe Kulübü’nden 6-7 milyon dolar alacağı olduğunu kaydeden eski yönetici, Aziz Yıldırım yönetimine eleştirilerini sürdürürek, şunları kaydetti:
"Fenerbahçe taraftarıyla beni ters düşürmeye çalıştılar. 'Kulübü mahkemeye veriyor' bahanesiyle. Şampiyon olduktan sonra barışma, teşekkür beklerken; locamıza bile el koydular. Ben locayla ilgili mahkemeye gitsem kazanırım. Ama gitmek istemedim. Fenerbahçe'nin kendi atadığı hakem bile bizi haklı buldu. 6-7 milyon dolar alacağım var kulüpten. Bir gün bile ağzımı açmadım. 3 Temmuz sürecinde 'amatör branşlardan birini bize verin' bile dedik. Bunları Fenerbahçe için istedik. Benim paramı kim verecek? Kulüp mü, Aziz Yıldırım mı ödeyecek? Aziz Yıldırım benden korkuyor. Başkanlığı ondan iyi yaparım diye."
Aziz Yıldırım’ın samimiyetsiz olduğunu iddia eden Saran, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Aziz Yıldırım kişisel nefretini Fenerbahçe'nin çıkarlarından önde tuttu. 'Af çıkaracağım' dedi ama çıkarmadı. Fenerbahçe Başkanı'nın, verdiği sözü tutacağına inandık ama olmadı. Aziz Yıldırım samimiyetsiz. Kendini kulübün sahibi gibi görüyor. Şimdi 'Keşke Mehmet Ali Aydınlar'ı da ihraç etseydik' diyordur. 'UEFA çatırdıyacak' dedi. Peki ne oldu? UEFA şimdi eskisinden daha güçlü. Aziz Yıldırım'ın Avrupa için söylediklerinin hep tersi çıktı. Bize bir dost eli uzatılsaydı her şeyi yapardım. Aziz Yıldırım'ı cezaevinde ziyaret etmedim. Ziyaret etseydim riyakarlık olurdu. Çünkü benim haysiyetimle oynamaya çalıştı. Fenerbahçe'de şeffaflık yok. Avrupa'daki itibarımız da en önemli sorun. Avrupa'daki itibarımız kayboldu."
2-3 Kasım’da yapılacak olağanüstü genel kurulda kendisinin aday olmayacağını fakat Mehmet Ali Aydınlar’ı destekleyeceğini ifade eden Sadettin Saran, "Aziz Yıldırım bence aday olacak. Anketlerde bana teveccüh var. Aday olamayacağım bilinmesine rağmen var bu. Herkese teşekkür ederim. Ne kadar çok katılan olursa, Mehmet Ali Aydınlar'ın lehine olur. Aydınlar ile çok samimiyetim yok ama iyi bir iş adamıdır. Kişisel çıkarlar yüzünden Aydınlar'ın sponsorluğu iptal edildi. Oyum da yok benim. Ama Mehmet Ali Aydınlar'ı destekliyorum. Arkadaşlarım ona oy atacak."

AİLEM BAŞKAN OLMAMI İSTEMİYOR

Ailesinin Fenerbahçe Kulübü’ne başkan olmasını istemediğini kaydeden Saran, sözlerini şöyle tamamladı:
“Fenerbahçe dünyanın en büyük kulüplerinden biri. Böyle bir sadık taraftar grubu hiçbir yerde yok. İlk hedefin Avrupa'daki itibarın düzeltilmesi olması gerekiyor. Başkan olsaydım, Alman modelini uygulardım. Babam, Fenerbahçe Başkanı olmamı istemiyor. Kızım da istemiyor. Mantıklı bir şey değil. Ama bu sevginin de önüne geçilemiyor. 5 yaşından bu yana benim hayalim bu. Aziz Yıldırım şu anda bile benden kulüple ilgili bir şey isterse yapardım. Öyle bir nefretim yok. Fenerbahçe Başkanlığı hala hayalim. 2015'e konsantre olacağım artık. Kısmet."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.