Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya Spor Bakanı Mutko, yolsuzluk iddiası ile soruşturmaya çağırıldı

İngiliz The Guardian gazetesinin iddiasına göre Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko’yu FIFA yolsuzluk olayı ile ilgili soruşturmaya çağırdı. Rus bakan iddiaları kesin dille yalanladı.Gazetenin iddiasına göre Rusya Spor Bakanı Mutko dahil 9 kişinin...

Haber Giriş Tarihi: 27.05.2015 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.05.2015 16:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İngiliz The Guardian gazetesinin iddiasına göre Rusya Spor Bakanı Vitali Mutko’yu FIFA yolsuzluk olayı ile ilgili soruşturmaya çağırdı. Rus bakan iddiaları kesin dille yalanladı.

Gazetenin iddiasına göre Rusya Spor Bakanı Mutko dahil 9 kişinin İsviçre soruşturma görevlileri tarafından ifadesi alınacak. Bakanın bu bağlamda soruşturmaya çağrıldığı öne sürüldü. Rus Ria Novosti haber ajansına konuşan bakan Mutko, "İstediklerini yazsınlar. Beni kimse hiç bir yere çağırmadı. Eğer çağırırlarsa sadece beni değil tüm FIFA kurulu üyelerini çağırırlar. Henüz bende böyle bir bilgi yok. Fakat eğer böyle bir davet olursa memnuniyetle kabul ederim. Bizim saklanacak bir durumumuz yok. Neden saklanalım ki? Muhtemelen tüm FIFA kurulu üyelerinin ifadesini alacaklar. Mevkidaşlarla temas halindeyiz. Henüz böyle bir şey yok." diyerek iddiaları yalanladı.

Rusya Yolsuzlukla Mücadele Ulusal Komitesi Başkanı Kirill Kabanov, İsviçre polisinin Zürih’te 6 FIFA yetkilisini göz altına almasını Rusya’ya yönelik bir provokasyon olarak nitelendirdi.

İsviçre polisi Zürih’te 6 FIFA yetkilisini milyonlarca dolar rüşvet ve yolsuzluk suçlamaları ile göz altına aldı. Rusya Spor Bakanı Mutko, FIFA yetkililerine yönelik operasyonun 2018’de Rusya’da düzenlenecek Dünya Kupası ile bağlantılı olmadığını açıkladı.

Gözaltına alınan kişilerin FIFA İcra Komitesi üyesi olmadığını ifade eden Mutko, iddiaların Rusya ile herhangi bir bağlantısı olmadığını belirtti.
2018 Dünya Kupası 14 Haziran-15 Temmuz 2018’de Rusya’nın 11 ayrı kentinde gerçekleştirilecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.