Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ruslar futbola kayıtsız kaldı

Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) tarafından yapılan çalışmaya göre Rusların futbola olan ilgisi azaldı. Geçen yıl maçları ve turnuvaları takip edenlerin oranı yüzde 48 iken bu yıl yüzde 27’ye geriledi.Rusya’nın 46 ayrı bölgesinde...

Haber Giriş Tarihi: 07.07.2015 13:07
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2015 13:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rusya Kamuoyu Araştırma Merkezi (VTSIOM) tarafından yapılan çalışmaya göre Rusların futbola olan ilgisi azaldı. Geçen yıl maçları ve turnuvaları takip edenlerin oranı yüzde 48 iken bu yıl yüzde 27’ye geriledi.

Rusya’nın 46 ayrı bölgesinde yapılan araştırmaya katılan 1600 Rus vatandaşının yüzde 73’ü futbola karşı ilgisiz olduğunu belirtti. Rusya Premier Ligi’ni takip edenlerin oranı ise yüzde 73 olarak belirledi. Buna göre Rusların yüzde 25’i lig maçlarının tamamını ya da çoğunluğunu canlı olarak takip ederken yüzde 48’i ise maç sonuçlarını haberlerden ya da arkadaşlarından öğrenmeyi tercih etti.

Ankete katılanların yüzde 62’si Rus futbolunun seyir zevkinin son 3 yılda azaldığını, yüzde 30’u ise tam aksine arttığını düşünüyor. Ankette ayrıca son zamanlarda sıkça tartışılan İtalyan teknik direktör Fabio Capello’nun Rusya milli takımındaki geleceği de soruldu. Buna göre Rusların yarısı Capello’nun ayrılmasını isterken, sadece yüzde 19’u takımda kalması yönünde görüş belirtti.

Zenit St. Petersburg ve Spartak Moskova, Rusya’da en çok tutulan takımlar olurken (yüzde 15), üçüncü sırada CSKA Moskova (yüzde 12) yer aldı. Yüzde 28'i ise hiç takım tutmuyor.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.