Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rukhledev: "Samsun organizasyona yüzde 99 hazır"

ICSD Başkanı Valery Rukhledev, Samsun’da gerçekleştirilen 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları delegasyon toplantısında, Samsun’un organizasyona yüzde 99 oranında hazır olduğunu söyledi.18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Samsun’un ev...

Haber Giriş Tarihi: 20.07.2016 14:52
Haber Güncellenme Tarihi: 20.07.2016 14:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
ICSD Başkanı Valery Rukhledev, Samsun’da gerçekleştirilen 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları delegasyon toplantısında, Samsun’un organizasyona yüzde 99 oranında hazır olduğunu söyledi.
18-30 Temmuz 2017 tarihleri arasında Samsun’un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. İşitme Engelliler Olimpiyatları’nın (2017 Deaflympics) delegasyon başkanları toplantısı bugün Samsun 19 Mayıs Üniversitesi Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.
Toplantıya ICSD (Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi) Başkanı Valery Rukhledev, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESF) Başkanı Yakup Ümit Kihtir ile Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Komisyonu Üyesi Kaan Ark’ın yanı sıra İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları için Samsun’da bulunan ülkelerin delegasyonları katıldı.
"Çok başarılı bir turnuva olacak"
Toplantıda yaptığı konuşmada Türkiye’nin organizasyon için yoğun bir çalışma içerisinde olduğunu belirten ICSD Başkanı Valery Rukhledev, “2017 Deaflympic öncesinde Türkiye’nin kalbinin ne kadar sıcak olduğunu ve kültürünü görme imkanı bulduk. Türkiye adaylığını koyduğunda bazı şüphelerimiz olsa da organizasyon şu anda yüzde 99 hazır durumda. Önümüzdeki sene çok geniş bir katılımla çok başarılı bir turnuva olacak. En yüksek katılımcı sayısını burada göreceğimize inanıyorum. Deaflympics gelişimini sürdürüyor. 2017’de çıtayı daha da yukarı koyacağız” diye konuştu.
Valisi İbrahim Şahin: “Paralimpik Oyunları’nı geçmek istiyoruz”
Samsun’da işitme engellilere yönelik çalışmalar geçekleştirdiklerini vurgulayan Samsun Valisi İbrahim Şahin ise “Türkiye test gibi bir dönemden geçiyor. Ama herkesin gördüğü gibi herhangi bir güvenlik problemimiz olmadı. 2017’de şehrimiz ve ülkemiz çok keyifli, huzurlu, çekişmeli müsabakalara sahne olacak. Burada bulunan tüm misafirlerimize Türkiye’ye gelmeye mani bir şey olmadığını gösterdikleri için teşekkür ediyoruz. 2012 Paralimpik Oyunları’nda 4 bin 300 sporcu vardı. Biz 4 bin 300’ü geçmek istiyoruz. Bu konuda tüm katılımcı ülkelerden destek istiyoruz. Bir buçuk yıldır işaret dili için özel eğitimli arkadaşlar yetiştiriyoruz. Samsun işitme engellilerin rahat edeceği bir şehir olacak. Deaflympics de bunun için bir vesile olacak” ifadelerini kullandı.
Yılmaz: "Tatlı bir telaş içerisindeyiz"
Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz ise “Misafirlerimize huzurlu bir ortam hazırlamak ve burada oldukları sürece mutlu olmaları için tatlı bir telaş içerisindeyiz. Hizmet için kollarımızı sıvadık. Samsun hayat şartlarını her geçen gün artıran bir şehir. Geçtiğimiz dönemde bazı olumsuzluklar yaşadık ama artık bunların geride kaldığını düşünüyoruz. Sizi misafir ettiğimiz için çok mutluyuz. Sizin de mutlu olmanızı istiyoruz” dedi.
Kihtir: “Devletimiz bize tam destek veriyor”
Samsun’da paralimpik oyunlarından daha başarılı bir organizasyona imza atmak istediklerini belirten TİESF Başkanı Yakup Ümit Kihtir, “Bu ve benzeri toplantılar ve devletimizin destekleriyle 2017 için eksiklerimizi gidermeye çalışıyoruz. Hep beraber güzel bir organizasyon gerçekleştireceğiz. Olumlu bir şekilde ilerleyeceğimize inanıyorum. Devletimiz bize tam destek veriyor ve bu kültürü öğrenmeye çalışıyor. Samsun yönetimine ve halkına teşekkür ediyoruz. Herkes heyecanla bu organizasyonu bekliyor. Paralimpik oyunlarının daha ötesinde bir organizasyon gerçekleştirmek için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.
Ark: "Dünya standartlarının üstüne çıkmaya çalışıyoruz"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Sportif Değerlendirme ve Geliştirme Komisyon Üyesi Kaan Ark ise “İşitme Engelliler Dünya Şampiyonaları, 2017 Deaflympics öncesinde bizim için önemli bir test organizasyonu. Hep birlikte dünya standartlarının üstüne çıkmaya çalışıyoruz. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen bugün burada 28 ülke var. Samsun’da düzenlenecek İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ICSD’nin de bir seviye yukarı çıkacağına inanıyoruz. Bize destek veren herkese çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Yapılan konuşmaların ardından TİESF Başkanı Yakup Ümit Kihtir ve Kaan Ark tarafından delegasyon başkanlarına hitaben 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları ile ilgili bir sunum gerçekleştirildi. Ardından soru cevap bölümüne geçildi ve gelecek yıl düzenlenecek organizasyon hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.