Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rugby hakemler: Pembe gömlek giyince oyuncular bizi dinlemiyor

Avustralya Rugby ligindeki hakemler, otoritelerini sarstığı için pembe tişört giymek istemiyorlar. Rugby ligi hakemleri, giydikleri tişörtlerin pembe renk olması nedeniyle oyun içinde sporcular üzerinde otorite kuramadıklarından şikâyet edince,...

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2015 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2015 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avustralya Rugby ligindeki hakemler, otoritelerini sarstığı için pembe tişört giymek istemiyorlar. Rugby ligi hakemleri, giydikleri tişörtlerin pembe renk olması nedeniyle oyun içinde sporcular üzerinde otorite kuramadıklarından şikâyet edince, yetkililer tişörtlerin rengini değiştirme kararı aldılar.

Sydney Morning Herald’da yer alan habere göre, hakemlerin yeni tişörtlerinin kırmızı ya da mavi renk olması düşünülüyor. Otoriteler bu renklerin oyuncuları, daha disiplinli ve hakemlerin ikazlarını daha çok dikkate almaya teşvik edeceğini ümit ediyorlar. Ancak bu kırmızı ve mavi renklerin olası sıkıntılara neden olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Nitekim daha şimdiden pembe rengi kullanan göğüs kanseri ile mücadele derneği tarafından itirazların gelmeye başladığı da belirtiliyor.

Avustralya Çalışmaları Ulusal Merkezi’den Dr. Tom Heenan, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Ben hakemlerin pembe tişört giymeye son vermelerinin, sosyal bir dışlanma anlamına geleceğini düşünüyorum. Eğer toplumun tamamını rugby dünyasının içine dahil etmek istiyorsanız, renklerin çeşitli sosyal gruplar için taşıdığı sembolik önemi de dikkate almanız gerekir." dedi.

Öte yandan hakemlerin bazıları, pembe renkli tişört giydikleri için oyun içinde aldıkları kararları uygulamakta sıkıntı çektiklerini belirtiyorlar.
Psikolog Chris Pomfret ise renklerin hakem kararlarının saygınlığını etkilediği yönünde bir delil olmadığını ve hakem kararlarını oyuncuların itaat etmesinin, hakemin kişiliği ve yeteneğiyle ilişkili olduğuna inandığını açıkladı. Pomfret, şöyle konuştu:

"Pembe rengin itaati sağlam, kalabalıkları kontrol etme, ya da antrenörlerin otorite sağlama konusunda eksi ya da artı yönde bir etkisi olduğunu zannetmiyorum. Ayrıca tişört rengini değiştirmenin, kişinin yetenek, ya da saygınlığı konusunda nasıl bir etkisi olabilir ki ?"

Avustralya Rugby Ligi'nde bugün geçen yılın şampiyonu Sydney Rabbitohs ve Dünya Kulüpler Şampiyonası temsilcisi Brisbane Broncos karşı karşıya gelecek. Maçın hakemlerinin giyecekleri tişörtlerin pembe mi yoksa mavi mi olacağı şimdiden merak konusu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.