Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rıza Kayaalp: "Buruk Bir Sevinç Yaşıyorum"

Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olan grekoromen milli güreşçi Rıza Kayaalp, yaşanan terör olayı nedeniyle burul bir sevinç yaşladığını söyledi.Letonya’nın başkenti Riga’da...

Haber Giriş Tarihi: 14.03.2016 20:12
Haber Güncellenme Tarihi: 14.03.2016 20:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Avrupa Güreş Şampiyonası’nda altın madalya kazanarak üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olan grekoromen milli güreşçi Rıza Kayaalp, yaşanan terör olayı nedeniyle burul bir sevinç yaşladığını söyledi.
Letonya’nın başkenti Riga’da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası’nda grekoromen stil 130 kiloda Ukraynalı rakibi Oleksandr Chernetsky’ı yenerek üst üste 5. kez Avrupa şampiyonu olan Rıza Kayaalp, akşam saatlerinde Atatürk Havalimanı’na indi. Havalimanında çiçeklerle ve alkışlarla karşılanan Kayaalp, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Ankara’da yaşanan terör olayını lanetleyen şampiyon sporcu, "6. kez Avrupa şampiyonu oldum. Tam bunun sevincini yaşarken, ülkemizde bir terör olayı gerçekleşti. Bundan dolayı buruk bir sevinç yaşıyoruz. Bu terör olayını lanetle kınıyorum. Bütün vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diliyorum. İnşallah yaralı vatandaşlarımız da en kısa zamanda sağlığına kavuşur. İnşallah bundan sonra da böyle bir olay yaşanmaz" dedi.
"HEDEFİM OLİMPİYATLARDA ALTIN MADALYA KAZANMAK"
Hedefinin her zaman zirvede olmak olduğunu vurgulayan Rıza Kayaalp, "Her zaman katıldığım bütün şampiyonalarda da bunu ispatlayarak dönüyorum. Son Avrupa ve dünya şampiyonuydum, bu yıla da Avrupa şampiyonluğu ile başlamış oldum. Önümde Olimpiyatlar var. Tabii 2 dünya, 6 Avrupa şampiyonluğunun yanına en önemlisi olimpiyat altın madalyası koymak istiyorum. Ondan sonra daha rahat rekorlar kırmak istiyorum. İçim rahat olacak çünkü bir de olimpiyatın altın madalyası olacak. İnşallah onu da almak için bütün çabamla çalışıp, gayret edip, istikrarımı bozmadan, sosyal yaşantımı bozmadan, rehavete kapılmadan yoluma devam edip, 5 ay sonra yapılacak olimpiyatlarda altın madalyayı almak istiyorum" diye konuştu.
Açıklamaların ardından Kayaalp, Ankara’ya hareket etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.