Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rio’nun Yolu Samsun’dan Geçiyor

Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Rio’nun yolunun Samsun’dan geçtiğini söyledi.Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Samsun’da yapılacak turnuva öncesindeki bir restoranda basın toplantısı yaptı. Gazetecilere turnuva...

Haber Giriş Tarihi: 08.04.2016 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2016 12:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Türkiye Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Rio’nun yolunun Samsun’dan geçtiğini söyledi.
Boks Federasyonu Başkanı Eyüp Gözgeç, Samsun’da yapılacak turnuva öncesindeki bir restoranda basın toplantısı yaptı. Gazetecilere turnuva hakkında bilgiler veren Gözgeç, turnuvanın ilk olarak İstanbul’da yapılmasının kararlaştırıldığını, Rusya’nın ise başka bir ülkede yapılması yönünde müracaatta bulunduğunu belirtti. Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın girişimleri ile terör açışından güvenli bir yer olan Samsun’a turnuvayı aldıklarının altını çizen Gözgeç, Bakan Kılıç’ın Rusya’ya Samsun’un terör olayları yönünden güvenli bir yer olduğunu yazılı bir teminatla ilettiğini vurguladı.
“RUSYA TURNUVAYI BAŞKA BİR ÜLKEDE OYNAMAK İSTEDİ”
Uğraşlar sonucunda turnuvayı İstanbul’dan Samsun’a aldıklarını dile getiren Eyüp Gözgeç, “2016 yılı Olimpiyatları bu sene Rio’da yapılacak. Her spor branşının olimpiyatlara katılması için kendi içerisinde bir elemesi var. Boks Federasyonu olarak Avrupa Kıtası Elemleri’nin ülkemizde yapılması için talip olduk. Yapılan oylamada çok güçlü Avrupa ülkelerini geride bırakarak bu şampiyonayı Türkiye’ye aldık. Bu turnuvayı ilk önce İstanbul’da düzenlemeyi düşünüyorduk. İstanbul gerek nüfus, gerekse trafik ve seyirci avantajının çok kıt olduğu bir yer. Dolayısıyla bakanımızın Samsunlu olması, Samsun’da boksun çok iyi bir alt yapısının olması ve buradaki insanların spora olan yatkınlığından dolayı yönetim kurulu olarak turnuvayı Samsun’da yapmaya karar verdik. Tabi bu iş sadece bizim kararımızla olmuyor. Dünya Boks Birliği’nin de bu kararı kabul etmesi lazım. Sayın Bakanımız Akif Çağatay Kılıç’ın çabaları neticesinde bu isteğimiz, Katar’da yapılan oylama ile Samsun olarak tescillendi. Şu anda buradaki bütün hazırlıklarımız son aşamaya doğru geldi. Yarın açılışımız var. Samsun’un güvenle ve terörle alakalı bir sıkıntısı yok. Türkiye’nin en güvenilir şehirlerinden bir tanesi. Turizm açısından ilerlemesinin yanında sanayi ve liman kenti. Rusların bu şampiyonayı terör nedeniyle başka bir ülkede yapılması yönünde bir müracaatları vardı. Yapılan araştırmalar ve Bakanımızın yazılı teminatı ile Samsun’un çok güvenli olduğu araştırma sonucunda ortaya çıktı. O yönden de Samsunlular çok şanslı” dedi.
“39 ÜLKEDEN 400 SPORCU OLİMPİYATLAR İÇİN YARIŞACAK”
Turnuvaya 39 ülkeden 400’ün üstünde sporcunun katılacağını açıklayan Eyüp Gözgeç, “Şampiyonaya Türkiye olarak 8 erkek, 3 bayan sporcu ile katılıyoruz. Daha önce 69 ve 75 kiloda 2 sporcumuz olimpiyatlar için vize aldı. Şimdi diğer sıkletler için mücadele vereceğiz. Bayan sporcularımızdan bir tanesi de Samsun’da yetişen bir sporcu. Gerekli seyirci desteği ile onunda olimpiyat vizesi alması için uğraşacağız. Şampiyona Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleşecek. Yarın saat 17.30’da açılış seremonisine bütün Samsunluları bekliyoruz. 39 ülke turnuvaya katılacak. 400 sporcu olimpiyat vizesi almaya çabalayacak. Antrenörler ve diğer elemanlarla 800 kişilik bir heyet burada olacak. Samsun’daki elemelerden 30 erkek sporcu 6 bayan sporcu olmak üzere toplan 36 sporcu olimpiyat vizesi alacak. Türkiye için olimpiyatlara gitmek adına kendi evimizde oynanan maçlarda seyirci avantajını çok iyi kullanmamız gerekiyor. Bizim için Rio’nun yolu Samsun’dan geçiyor” diye konuştu.
Rio Olimpiyatları Avrupa Kıtası Boks Elemeleri 9-17 Nisan tarihleri arasında Samsun’da Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda gerçekleşecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.