Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Rio’da Türkiye’yi Bağcılarlı 4 engelli atlet temsil edecek

Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı sporcuları bu kez de 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda yarışacak. Rio Paralimpik Oyunları’nda Engelli Milli Atletizm Takımı’nda Bağcılarlı 4 atlet de yer alıyor.Bağcılarlı engelli atletler,...

Haber Giriş Tarihi: 10.07.2016 10:05
Haber Güncellenme Tarihi: 10.07.2016 10:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı sporcuları bu kez de 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda yarışacak. Rio Paralimpik Oyunları’nda Engelli Milli Atletizm Takımı’nda Bağcılarlı 4 atlet de yer alıyor.
Bağcılarlı engelli atletler, Brezilya’nın Rio şehrinde düzenlenecek 2016 Rio Paralimpik Oyunları heyecanını yaşıyor. Rio Paralimpik Oyunları’na katılacak olan Engelli Atletizm Milli Takımı’nda Bağcılarlı atletler Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci Zeynep Acet ile Nurşah Usta da yer alıyor.
Rio Olimpiyatları’nın başlamasına sadece 1 ay kadar bir süre kaldı. Olimpiyatların ardından düzenlenecek 2016 Rio Yaz Paralimpik Oyunlarında da ülkemizi temsil edecek atletler son hazırlıklarını tamamladı. Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı sporcuları Hamide Kurt, Zübeyde Süpürgeci, Zeynep Acet ve Nurşah Usta bayrak yarışında ter dökecek.
Katar’daki engelli atletizm yarışında Dünya 2’incisi olan Hamide Kurt ile Tunus’ta kota alan Zübeyde Süpürgeci Rio Olimpiyatlarına katılmayı garantilemişti. Yine, İsviçre’nin Zürih kentinde düzenlenen bayrak yarışında kota alan Zeynep Acet ile Nurşah Usta da 2016 Rio Paralimpik Oyunları’nda Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.
“Rio’dan da madalyalarla dönecekler”
Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, ilçede artık şampiyon engelli sporcuların yetiştiğini belirterek, “Engellilerimiz kendilerine sunulan imkanları en iyi şekilde değerlendiriyor. Katıldıkları şampiyonalardan madalyalarla dönüyorlar.” dedi. Başarılı atletlerin en son 2016 IPC Atletizm Avrupa Şampiyonası’nda 5 madalya kazandıklarını hatırlatan Çağırıcı, “Atletlerimiz İtalya’nın Grosseto şehrinde 10-16 Haziran 2016 tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya da damgasını vurdu. 7 madalyanın 5’ini Bağcılarlı atletlerimiz kazandı. Onlarla gurur duyuyoruz. İnşallah Rio’dan da müjdeli haberlerle dönecekler. Her zaman desteğimiz devam edecek” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.