Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rio Olimpiyatları’nda güreşçilerin hedefi madalya

İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü güreşçileri, Rio Olimpiyatları’nda hedeflerini madalya olarak belirledi.İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü güreşçileri Cenk İldem, Selçuk Cebi ve Soner Demirtaş İHA’ya özel açıklamalarda bulunarak...

Haber Giriş Tarihi: 26.07.2016 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 26.07.2016 09:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü güreşçileri, Rio Olimpiyatları’nda hedeflerini madalya olarak belirledi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Kulübü güreşçileri Cenk İldem, Selçuk Cebi ve Soner Demirtaş İHA’ya özel açıklamalarda bulunarak hedeflerinin Rio’da madalya olduğunu söylediler.
İldem: “Her zaman hayalim olimpiyatları idi”
Daha öncede Olimpiyatlara katıldığını ve tecrübesi olduğunu belirten Milli Güreşçi Cenk İldem, “Olimpiyatlar çok farklı organizasyonlar ortamı ve stresi çok farklı. Londra’nın ardından her zaman hayalim Rio olimpiyatları idi. Rio olimpiyatları benim için çok önemli. Çalışmalarımız çok iyi tamamladık. Şu anda da kampımız devam ediyor. Rio’da çok güzel haberler ileteceğiz inşallah” dedi.
“Zika Virüsü hakkında Sağlık Bakanlığımızca bilgilendirildik”
Zika Virüsü hakkında ise milli güreşçi, “Sağlık bakanlığında gerekli arandık ve gerekli bilgilendirilme yapıldı. Bizim olduğumuz bölge virüsün olduğu bir bölge değil. Ekstra bir aşısı olmadığı için aşı vurulmadık” diye konuştu.
“Dünya’ya örnek olacak ve yıkılmayacak bir devlet olduğumuzu gösterdik”
15 Temmuz akşamında yapılan darbe girişimi hakkında ise İldem, “Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı yapılacak olan her türlü hain saldırıyı halkın gerekli tepkiyi verdiğini inanıyorum. Bir Türk milleti olarak birlik ve bütünlüğümüzü sağladığımız zaman dünyaya örnek olacak ve yıkılmayacak bir devlet olduğumuzu gösterdik. Bu zor günleri geçirip hep beraber güzel günleri de göreceğiz. Biz sporcular olarak zor günlerde ülkemizi sevindirebilirsek ne mutlu bize. Bu amaçla Rio’ya gidiyoruz. Orada İstiklal Marşımızı Türk bayrağımızı ve Türk halkının nasıl büyük olduğunu göstermek için gidiyoruz” şeklinde konuştu.
Demirtaş: “Madalya ile şampiyonlukla ülkeme geri dönerim”
Olimpiyatların bir sporcu için en yüksek yarışma olduğunu vurgulayan Soner Demirtaş, “Olimpiyatlara katılmaya hak kazandık. İnşallah güzel bir sonuçla da geri döneriz. Güzel bir kamp dönemi geçiriyoruz. Ayın 19’unda serbest güreş olarak ilk benim müsabakam olacak. Güzel bir şekilde hazırlandık. İnşallah madalya ile şampiyonlukla ülkeme geri dönerim. Favori olarak gösterildiğiniz olimpiyatlarda hiç madalya alamadan ya da sıfır çekerek dönebiliyorsunuz. Olimpiyatların çok farklı atmosferi var” diye konuştu.
15 Temmuz günü yaşanan darbe girişimin motivasyon olarak kendilerini etkilediğini belirten Demirtaş, “Şükürler olsun ki bu durumu atlattık halkımızın desteği ile. İnşallah Rio’dan şampiyonluklarla dönerek sevinç yaşatırız” dedi.
Çebi: “Her zaman hedefimiz altın madalya alabilmek”
Her zaman hedeflerinin altın madalya alabilmek olduğunu vurgulayan tecrübeli güreşçi Selçuk Çebi, “Bunun için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz. Hazırlıklarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Bolu’da hem grekoromen hem de serbest güreşçiler olarak hazırlanıyoruz. Çalışmalarımızın sonuna geldik. Rio’ya ufak eksiklerimizde tamamladıktan sonra hazırız. Güreşte kilo alıp vermek problemimiz oluyor. Ben daha önceden 74 kiloda güreşiyordum. Bir dönem 85 kiloya çıktım. Şimdi de tekrar 75 kilo’ya indim. Uzun yıllar bu için olduğum için kilo almasını ve vermesini bunları daha profesyonelce yapıyorum ve sıkıntı yaşamıyorum” dedi.
Güreşçilerin başarıları
Rio Olimpiyatlarında mücadele edecek olan milli güreşçilerin başarıları şöyle:
Cenk İldem; 2005 Gençler Avrupa Şampiyonu, 2006 Gençler Avrupa Şampiyonu, 2006 Gençler Dünya Şampiyonu, 2010 Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü, 2011 Dünya Şampiyonası üçüncülüğü, 2013 Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü, 2014 Dünya Şampiyonası üçüncülüğü, 2015 Avrupa oyunları üçüncülüğü, 2016 Avrupa Şampiyonası üçüncülüğü.
Soner Demirtaş; 2010 Gençler Dünya Şampiyonasında ikincilik, 2013 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu,2014 Avrupa Şampiyonasında üçüncülük, 2015 Avrupa Oyunlarında ikincilik, 2016 Avrupa Şampiyonluğu.
Selçuk Çebi; 2005 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 2009 Avrupa Şampiyonası üçüncülük, 2009 Dünya Şampiyonu, 2010 Dünya Şampiyonu, 2011 Dünya Şampiyonası ikinciliği, 2013 Akdeniz Oyunları Şampiyonluğu, 2014 Dünya Şampiyonası üçüncülüğü, 2014 Avrupa Şampiyonası ikinciliği, 2015 Dünya Şampiyonu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.