Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Riekerink'ten Fatih Terim cevabı!

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Kayserispor maçı öncesinde açıklamalarda bulundu ve Fatih Terim iddialarını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2016 18:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2016 18:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Riekerink'ten Fatih Terim cevabı!
 Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Kayserispor maçı öncesi basın toplantısı düzenledi. Galatasaray'ın iyi durumda olduğunu ifade eden Riekerink, "Çok zor bir deplasman bizi bekliyor. İlk Akhisar deplasmanı atlattık, şimdi sırada Kayseri deplasmanı var, galibiyet hedefliyoruz, şampiyonluk istiyoruz. İlk iki haftada oyunsal olarak farklılıklar var. Takım içerisinde ambiyans güzel, birliktelik güzel" dedi.

Serdar Aziz'in milli takım performansını da değerlendiren Riekerink, "Serdar Aziz için çok mutluyum. İki milli maç oynadı, bu tip maçlar oynayarak daha iyi duruma gelecektir. Şu anda 28 oyuncum var, iki haftadır kazanan takım var, tabii ki bazı oyuncular değişecektir. Serdar için mutluyum, milli takım performansı oldukça iyi durumdayım, iki farklı sistemde oynadı. Sneijder bu sezona çok iyi başladı, ilk andan itibaren bu sezon ne kadar istekli olduğunu tüm hırsıyla bizlere gösterdi. Hollanda Milli Takımı'nda da bu yaptı, gol attı. Umarım bizde de ilerleyen haftalarda gol atacaktır. Sneijder'in performansı ortada, onunla gurur duyuyorum" şeklinde konuştu.

"ZAMANLA DOĞRU DİZİLİME KAVUŞACAĞIZ"
Selçuk İnan'ın takımdaki durumunu değerlendiren Hollandalı teknik adam, "Geçen sezonun sonuna baktığımız zaman kötü bir performans sergileyen orta sahamız yoktu, bu sezona farklı bir formasyon ve oyuncular ile başlıyoruz. Mutlaka kendimizi geliştirmemiz gerekiyor, bazı kararları almak için da antrenmanları görmemiz gerekiyor. Zamanla doğru dizilime kavuşacağız" dedi.

Hollandalı teknik adam, kendisine yöneltilen; "Fatih Terim'in adı sürekli gündeme geliyor. Bu durum sizi nasıl etkiliyor" sorusuna; "Etkilemiyor" şeklinde cevap verdi.

"18'E BİLE GİRMEK ŞU ANDA ZOR BİR DURUM"
Geçtiğimiz sezondan daha güçlü bir kadroya sahip olduklarını ifade eden Riekerink "Geçen sezonki kadro ile bu sezonki kadro arasında büyük bir fark var. Bu sezonki kadromuz çok güçlü. Eksiklerimizi iyi tespit ettik ve rekabet sağlayabilecek oyuncuları transfer etmek istedik. Birbilerine uyumlu oyuncularımız var ve bırakın 11'e girmeyi 18'e girmek bile şu anda zor bir durum. Şu anda rekabet düzeyi inanılmaz yüksek. Sol bek için elimizde Linnes ve Cavanda da var. De Jong şu anda hazır durumda, Kayseri kamp kadrosunda yer alacak" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'ın hücum hattındaki opsiyonları değerlendiren Riekerink,"Sigthorsson ve Podolski'nin sakatlıkları var. Sinan forvet oynayamaz mı? Oynayabilir ancak benim kafamdaki Sinan profilinde tek forvette oynayamaz. Josue bizim için bir opsiyon oldu ancak bu bizim için iyi verim vermedi. Bruma'yı forvete çektik ve daha iyi bir performans aldık. Bu tarz opsiyonları denemeye devam edeceğiz" dedi.

2. TERİM SORUSU: "BİR KEZ KONUŞACAĞIM"
Riekerink, Terim hakkında kendisine yöneltilen ikinci soruya; "Bunu bir kez açıklayacağım ve bir daha konuşmayacağım. Fatih Terim federasyon ile 5+2 yıllık bir sözleşme yaptı. Uzun vadeli bir proje içinde. Fatih Terim'in Milli Takım'ı Dünya Kupası'na taşıyacak tecrübesi ve karizması var. Galatasaray taraftarı tarihine sahip çıkıyor ki, Fatih Terim'e de saygı duyuyor. Galatasaray'da 13 kupa kazanan bir teknik adamdan bahsediyoruz, Galatasaray için ve Türk futbolu için de yaptıkları ortada. Çok önemli bir teknik ve o yüzden de Türk halkının da çok şanslı olduğunu düşünüyorum. 7 yıllık bir kontrat demek, uzun vadeli bir proje anlamına geliyor. Kendisine büyük bir saygım var" ifadelerini kullandı.

Umut Bulut kararı hakkında konuşan Riekerink,Hem sezon sonunda hem de sezon başında bazı kararlar vermek zorundayız ancak bu benim işimin bir parçası. Umut'un karakterini çok beğeniyorum, sürekli %100'unu vermeye çalışan bir isim. Benim için herhangi bir sıkıntı yok ve onu yeniden göreceğim için mutluyum ancak onun ne düşündüğünü bilemiyorum" dedi.

OCAK AYINDA YENİ TRANSFER YAPILACAK MI?
Transfer dönemi hakkında da konuşan Riekerink, "Transfer döneminde çok iyi bir çalışma içerisindeydik, yönetimimize teşekkür ederim. Şu anda mental olarak iyi bir oyuncu grubuna sahibiz. Ocak ayına kadar umarım bir sakatlık olmaz. Şayet olursa böyle bir transfer ihtiyacımız, duruma göre değerlendiririz" ifadelerini kullandı.

Terim'in Hakan Balta ve Selçuk İnan kararını da değerlendiren Hollandalı, "Hakan ve Selçuk, Milli Takım'a seçilmedi ama bundan sonra da seçilmeyeceği anlamına gelmez. En iyi verilecek olan cevap sahadadır. Bu zamana kadar gösterdikleri performanstan ikisinden de memnunum ancak karar milli takımın hocasının" dedi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.