Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rıekerınk: "Şampiyon Olunca Taraftarın Desteklemesi Kolaydır"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı taraftarlar için, "Şampiyon olunca taraftarın desteklemesi kolaydır. Önemli olan zor günde desteklemektir. Bu sezon zor maçlarda bizleri çok güzel desteklediler, onlara teşekkür...

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2016 15:24
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2016 15:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, sarı-kırmızılı taraftarlar için, "Şampiyon olunca taraftarın desteklemesi kolaydır. Önemli olan zor günde desteklemektir. Bu sezon zor maçlarda bizleri çok güzel desteklediler, onlara teşekkür ediyorum" dedi.
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, GSTV’de yayınlanan Gün Ortası programında Deniz Gülen’in sorularını yanıtladı. Kendinden önceki dönemli ilgili yorum yapmasının doğru olmayacağını belirten Riekerink, "Ben sadece A Takım’ın başına geçtiğimden sonrası için yorum yapabilirim. Kulüp için bir şeyler yapabilmek, elimden geleni yapmak benim sorumluluğumdur diye düşündüm. Bana sadece 3 aylık dönem için teklif edildi. “Hayırlısı olsun” dedim. kulübü çok seviyorum. Taraftarlar ve tesisler harika" dedi.
"BENİM İÇİN 3 MAÇ HAYAL KIRIKLIĞIYDI"
En üzüldüğü maçın sorulması üzerine tecrübeli teknik adam, "Öncelikle başlangıç dönemi kötü oldu. İlk maç Eskişehirspor 10 eksiğimiz vardı. Daha sonra Rizespor maçı son dakika gol yedik. Daha sonra Antalyaspor maçını kazanamadık. Benim için bu 3 maç hayal kırıklığıydı. Kırılma anı Fenerbahçe maçı, orada iyi bir futbol sergiledik. Takımın kendine olan inancı gelişmiş oldu" şeklinde konuştu.
"A TAKIMA DAHA FAZLA OYUNCU GELMESİ İÇİN ÇALIŞACAĞIZ"
Galatasaray Kulübü’nün sağlam bir akademi sistemi olduğuna dikkat çeken başarılı teknik adam, "Ben geldiğimde bazı eksiklikleri tespit ettim. Her gün elinden gelenin fazlasını vererek çözülecek eksikler tespit ettim, bunun üzerine yoğunlaşacağım. Genç oyuncular üstüne koyarak devam etti. A Takıma daha fazla oyuncu gelmesi için çalışacağız. Benim gençlik eğitimi ile ilgili söylediğim şudur: Bir takım kendi kategorisinde şampiyon oluyorsa, biz en iyi oyuncuları seçmişiz. Ama en önemlisi şampiyonluklardan önce alt yapıdan A Takıma çıkardığımız oyunculardır" açıklamalarında bulundu.
SÜPER KUPA YORUMU
Süper Kupa finalinde karşı karşıya gelecekleri Beşiktaş maçını da değerlendiren Riekerink, "Yeni sezon, yeni başlangıçlar… Derbi maçlar çok önemli ve iyi bir test olur. Dediğim gibi yeni bir başlangıç" dedi.
"TÜRKİYE’NİN FANATİĞİYİM"
EURO 2016’da Türkiye A Milli Futbol Takımı’nı da değerlendiren sarı-kırmızılı teknik adam, "Türkiye’nin fanatiğiyim. Zor bir grup. İspanya’nın nasıl oynadığını biliyoruz ama diğer takımlarda bireysel yetenekler ön plana çıkacak. Bence Fransa ev sahibi olarak öne çıkıyor. İspanya ve Almanya da her zaman favori takımlar. İngiltere’ye çok inanmıyorum açıkçası. Hollanda’nın durumuna tabii ki çok üzüldüm. Bu bizim için bir rutindi. Tüm turnuvalara katılıyorduk. Bu olmayınca bir boşluğa düştüm. Turnuvada Türkiye’yi tutuyorum ama bence Fransa kazanacak" diye konuştu.
"ÖNEMLİ OLAN TESİSLERDEKİ RUHTUR"
Florya Metin Oktay Tesisleri hakkında da değerlendirmede bulunan Riekerink, "Öncelikle bence tesisler ne kadar büyük olduğu ile değerlendirilmemeli. Böyle tesisler atmosfer ve ruhla hissedilir. Ben bu ruhu burada hissettim. Bir arkadaşımı davet etmiştim o da aynısını söylemişti. Adımınızı attığınız anda o ruhu hissediyorsunuz. Ajax’ta 95 yılında akademide görev aldığımda bir tane sahamız vardı ancak atmosferden çok iyi oyuncular çıktı. Wesley Sneijder gibi. Önemli olan tesislerdeki ruhtur. Florya Metin Oktay Tesisleri’nde de o ruh var, burayı çok seviyorum" açıklamasında bulundu.
"BEN BÖYLE BİR TARAFTAR GÖRMEDİM"
TT Arena ve taraftarları da değerlendiren Riekerink, "Tribünde olunca daha çok etrafa bakabiliyorsunuz. Büyük maçlarda özellikle müthiş bir atmosfer var. Bu oyuncular için önemli. Daha önce söylediğim gibi ben böyle bir şey görmedim. Eurocup finalindeki atmosfer de inanılmazdı. Bunu de belirtmeden geçemeyeceğim. Sporcular ile seyirciler arasındaki uyumun çok önemli olduğuna inanıyorum" ifadelerini kullandı.
"ÖNEMLİ OLAN TAKIMI ZOR GÜNDE DESTEKLEMEKTİR"
Son olarak taraftarlara seslenen tecrübeli teknik adam şunları söyledi:
"Tabii ki Galatasaray her sezonu kazanmak için başlar. Şampiyon olunca taraftarın desteklemesi kolaydır. Önemli olan zor günde desteklemektir. Bu sezon zor maçlarda bizleri çok güzel desteklediler, onlara teşekkür ediyorum. Taraftarlarımız arkamızda oldu, çok iyi sonuçlar aldık. Taraftara mesajım, onların ne kadar önemli etki yaptıklarını bilmeleri ve buna göre davranmaları, takımlarını her şart altında desteklemeleri gerekiyor."
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.