Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Riekerink: "Hedefimiz 3 kupayı da almak"

Süper Kupa maçı öncesi konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, "Hedeflerimizin başlangıcı yarınki maçla başlıyor. Hedefimiz kesinlikle yarın kupayı kazanabilmek" dedi.Konya’da yarın oynanacak Türkcell Süper Kupa maçı...

Haber Giriş Tarihi: 12.08.2016 21:04
Haber Güncellenme Tarihi: 12.08.2016 21:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Riekerink: "Hedefimiz 3 kupayı da almak"
Süper Kupa maçı öncesi konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, "Hedeflerimizin başlangıcı yarınki maçla başlıyor. Hedefimiz kesinlikle yarın kupayı kazanabilmek" dedi.
Konya’da yarın oynanacak Türkcell Süper Kupa maçı öncesinde Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink ve takım kaptanı Selçuk İnan basın toplantısı düzenledi.
Büyükşehir Belediye Arena Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, bu sezonki hedeflerinin 3 kupayı da almak olduğunu söyleyerek, “İlk hedefimizi ligde şampiyon olmak. Ama onun dışında Türkiye Kupası ve yarın oynayacağımız Süper Kupa var. Hedeflerimizin başlangıcı yarınki maçla başlıyor. Hedefimiz kesinlikle yarın kupayı kazanabilmek. Bir futbolcu olarak kariyer bittikten sonra hatırlanacak şey kazanılan kupalar olur. O yüzden bu kupa oyuncuların müzesinde olacak bir kupa olacaktır. Bu olay için en güzel örnek yanımda oturan Selçuk’tur. Bu zamana kadar birçok kupa kazanmış çok kaliteli bir oyuncu” dedi.
Yeni transferlerin ve takımın son durumuyla ilgili olarak Riekerink, “Aramıza yeni katılan arkadaşlar için çok mutluyum. Diğer taraftan takımda kalan oyuncular içinde mutluyum. Mesela Bruma kaldı takımda ve bizle beraber devam edecek. Aramıza geç katıldığı için yüzde yüz hazır olmayan arkadaşlarımız var. Eren bizimle birlikte antrenmanlara başladı. Cavanda hazırlık dönemi geçirme ama bizimle antrenmanlara başladı. Tolga daha hazır gibi. Serdar bizimle başladı fakat sonrasında bir sakatlığı oldu. Yarın bunların hangisi kadroda olacak veya olmayacak göreceğiz. Linens iyileşti ama yüzde yüz diyemeyiz. Yarınki maç saatine kadar bir karar verilmesi için beklenilecek” diye konuştu.
Geçen sene kısa süreliğine göreve geldiğini hatırlatan Riekerink, "Zor bir dönemdi. Benim oyuncuları tanımam oyuncuları beni tanıması için bir dönemdi. Kısa dönemde kendi felsefemi kurallarımı her şeyi anlatmaya çalıştım. Takımda buna en iyi şekilde reaksiyon gösterdi. Kötü geçmiş bir sezondan sonra ezeli rakibimize karşı Türkiye Kupası’nı kazandık. Bu seneye sıfırdan başlamadım. Oyuncular benim beklentimi ben de oyuncuların beklentisini biliyorum. Saha içinde ve saha dışında uymaları gereken kuralları biliyorlar. Bu zamana kadar gösterdikleri performanstan dolayı onları tebrik ediyorum. Çünkü ilk günden beri iyi çalışan bir takımız var. İki tane çok olumlu bir kamp geçirdik. Yarınki maç bizim için önemli bir ölçüt. Bizim için almamız gereken bir kupa. Atletico Madrid maçı iptal olduğu için üzüldük. Çünkü bizim için önemli bir test olacaktı. Şimdi yarın Beşiktaş ile oynanacak bir maç var. Çok ciddi bir maç. Nasıl bir seviyede olduğumuzu bize gösterecek bir test. Yarınki maçtan sonra takımla ilgili daha sağlıklı sonuçlar alacağız” şeklinde konuştu.
Selçuk İnan: “İyi futbol oynamaya çalışan iki takımın mücadelesi olacak”
Sarı-kırmızılı takım kaptanı Selçuk İnan ise, yarın oynanacak maçla ilgili olarak, “Ülkemizin içinde bulunduğu durumda çok güzel bir duruş sergiledik. Bundan sonra her yerde, her branşta bunu devam ettirmeliyiz. Yarınki maç buna önemli bir örnek olacak. Çünkü artık rakip takım taraftarları statlara girebiliyor. Bu kararın alınması çok önemli. Ülkemizde sürekli barış, birlik ve beraberliğin devam etmesi adına önemli bir karar oldu. Umarım yarınki maç örnek olur. Kaybedenin kazananı alkışladığı maç olur. İnşallah kazanan taraf biz oluruz. Zaten bununla ilgili çalışmalarımızı yaptık. İyi futbol oynamaya çalışan iki takımın mücadelesi olacak” dedi.
Geçen sezon iyi bir sezon geçirmediklerini anlatan Selçuk İnan, “Ondan önceki sene 3 kupa kazandık. Geçen sezon kötü olmamıza rağmen bir kupa kazandık. İşler bazen istenmediği gibi gidebilir. İyi gitmeyen durumlarda dik durarak kazanılacak bir kupa varsa ve bu kupa kazanılıyorsa bu büyük bir takımın göstermiş olduğu önemli bir duruştur. Zaten geçen seneden daha kötü bir sezon geçiremeyiz. Önemli dersler aldık. Bu sene çok iyi bir takımımız var. Geçen seneye nazaran daha güçlüyüz. Artık hocamız bizi iyi tanıyor ve bizde birbirimize daha iyi alıştık. Bu seneki tek hedefimiz şampiyon olmak. Çünkü Avrupa’da da mücadele etmeyeceğiz. Bütün gücümüzle şampiyon olmak için çalışacağız” diye konuştu.
Takıma yeni transfer olan Tolga Ciğerci ile orta sahada nasıl bir ikili olacakları yönündeki soruya Selçuk İnan, “Galatasaray’da 6. senem ve birçok oyuncuya oynadım. Melo ile birlikte iyi bir uyum sağladığı için birçok başarılar elde ettik. Düzgün bir takım kurulduğunda orada kim oynarsa oynasın başarılar yakalanabilir. Bence Tolga o oyunculardan biri. Almanya liginden de takip ediyordum, çok kaliteli bir oyuncu. Önemli bir potansiyeli var. Bizlerinde ondan beklentilerimiz yüksek” açıklamalarında bulundu.
Galatasaray Süper Kupa Finaline Hazır
Galatasaray, yarın Türkcell Süper Kupa finalinde Beşiktaş ile oynayacağı maçın hazırlıklarını tamamladı. Düzenlenen basın toplantısının ardından sarı-kırmızılı takım Büyükşehir Belediye Arena Stadı’nda teknik direktör Jan Olde Riekerink gözetiminde yapılan antrenman düz koşu ve ısınma hareketleriyle başladı. İlk 15 dakikası basına açık olarak gerçekleştirilen antrenman pas çalışmalarıyla devam etti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.