Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rıekerınk: "Bir Takım İnşa Etmek, Sahada Takım Olmakla Başlar"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, bir takım inşa etmenin sahada takım olmakla başlayacağını söyledi.Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Süper Lig’in 29. haftasındaki Antalyaspor karşılaşması öncesinde sarı-kırmızılı...

Haber Giriş Tarihi: 15.04.2016 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 15.04.2016 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, bir takım inşa etmenin sahada takım olmakla başlayacağını söyledi.
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Süper Lig’in 29. haftasındaki Antalyaspor karşılaşması öncesinde sarı-kırmızılı takımın resmi internet sitesine açıklamalarda bulundu. Fenerbahçe ile oynanan erteleme maçının ardından vurgu yaptığı takım olma duygusundan bahsederek sözlerine başlayan Hollandalı teknik adam, “Bir takım inşa etmek, sahada bir takım olmakla başlar. Yaklaşık bir buçuk haftadır tam kadroya yakın bir oyuncu grubuyla çalışıyoruz. Milli takım kampları ve sakatlıklar sonrasında böyle bir şansımız olmamıştı. Oyuncularım, gayet iyi ve sıkı bir şekilde çalıştı; onlardan iyi bir reaksiyon aldım. Fenerbahçe maçına da kazanmak için çıktık, karşılaşma öncesinde aklımızda kazanmaktan başka bir düşünce yoktu. Ama bazı problemlerimiz olduğunu da biliyorduk. Wesley Sneijder ve Selçuk İnan henüz sağlıklı duruma gelebilmişti. Hakan Balta sakatlıktan yeni dönmüştü. Semih Kaya, normalden farklı bir pozisyonda oynamak durumundaydı. Evet, bu durumlar hakkında bazı şüphelerimiz vardı. Sonuç olarak; 0-0, istediğimiz bir netice değilse de oyuncularımın gösterdikleri mücadeleden memnunum. Geçtiğimiz maçlarla kıyaslanıldığında; topa sahip olma ve pas istatistiklerinde daha iyiye gittiğimizi de görebiliriz” ifadelerini kullanırken tartışmalı bir penaltı pozisyonu ve ofsayt nedeniyle geçerli olmayan golün de varlığına dikkat çekti.
"OYUNCULARIM BÜYÜK ÖZVERİ GÖSTERDİ"
Fenerbahçe maçı öncesindeki yoğun çalışmaları nedeniyle sağlık ekibine teşekkür ederek sözlerini sürdüren Jan Olde Riekerink, “Eğer bir takım oyunundan bahsediyorsak, bireysel olarak oyuncular özelinde konuşmak pek kolay değildir. Ama Semih Kaya örneğin, en son iki sezon önce o pozisyonda oynamıştı. Selçuk, artık devam edemeyeceği ana kadar sahada kaldı. Wesley, son 15 dakikayı biraz da kendisini korumak adına sol kanatta tamamladı. Hakan, büyük bir özveri gösterdi. Dediğim gibi, tek tek oyuncular hakkında konuşmak, futbol gibi bir takım sporu özelinde zor; ama bu dört oyuncunun, sahadaki takımın aynası olduğunu söyleyebilirim. Bunlar, bir takımı daha iyi hale getirecek davranışlar” diye konuştu.
"HÜCUMDA BİR ÜST SEVİYEYE GEÇMELİYİZ"
Antalyaspor karşılaşması öncesinde bazı konularda gelişme sağladıklarına inandıklarını ifade eden Hollandalı teknik adam, “Takımın en uç noktası ve orta saha birbirine daha yakın oynadı, savunma anlamında ne yapmamız gerektiği konusunda ileri adımlar attık. Şu anda üzerinde çalışmamız gereken en önemli konu, hücumda daha net fırsatları nasıl oluşturabileceğimiz olmalı. Fenerbahçe maçında mental olarak güçlü kaldık, Rizespor’a karşı bazı bölümlerde iyi performanslar gösterdik. Uzun süre sonra bir maçı kalemizde gol görmeden tamamladık, bu bir başlangıç olarak alınabilir. Savunmada beraber hareket etmek önemli; ama hücumda da bir üst seviyeye geçmeliyiz” ifadelerini kullandı.
"ANTALYASPOR İLE ÇOK ZOR BİR MAÇ YAPACAĞIZ"
Oyuncularının duygusal anlamda yoğun bir maçtan çıktıklarını belirten Riekerink, bu durumun Antalyaspor maçını daha zor hale getireceğini söyleyerek, “Herkesin bildiği gibi, Antalyaspor’un hemen ardından Rizespor ile bir Türkiye Kupası maçımız olacak. Bazı oyuncular olabilir, bazıları olmayabilir. Sakatlık sonrası birtakım oyuncularımız konusunda altı günde üç maç riskine giremeyebiliriz. Ayrıca oyuncuların fiziksel durumunu da görmemiz gerekiyor. Oyuncuların her anlamda hazır hissetmeleri anlamında emin olmalıyız. Antalyaspor ile çok zor bir maç yapacağız; ama arkasından gelen Rizespor maçını da birlikte değerlendirmeliyiz. Biz her maçı kazanmak istiyoruz. Ve oyuncuların hazır olmaları hâlinde, o gün için mümkün olan en iyi takımla sahaya çıkmak da en büyük arzumuz. Ama onları her iki maçta da oynatmak, başka bir sakatlığa yol açacaksa, ona göre bir planlama yapabiliriz” şeklinde konuştu.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.