Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rıekerınk: "Antalya’nın Bir Golü El, Bir Golü Ofsayt"

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, gollerin maçın kaderini belirlediğini belirterek, 4-2’lik skorun üzücü olduğunu kaydetti.Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink,...

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2016 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2016 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, gollerin maçın kaderini belirlediğini belirterek, 4-2’lik skorun üzücü olduğunu kaydetti.
Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Antalya’ya kazanmak için geldiklerini belirterek, 4-2’lik maç skorunun üzücü olduğunu söyledi.
Maçın genelinde iyi oynadıkları dönemlerinde olduğunu aktaran Riekerink, “İlk yarıda orta sahanın kontrolünü kaybettik. İlk yarı sonunda devre arasında oyun şeklimizi düzeltmeye çalıştık. İkinci yarıya iyi başladık. Ardından rakibin gelen ikinci golü oldu. İyi oynadığımızı düşünüyorum ve onun sonucunda 2-2 oldu. İkinci golden sonra geriye çekildik. Aslında maçı kontrol ediyorduk. Ama takımda öne gitme ile ilgili korku oldu. Goller bu maçın kaderini belirledi” dedi.
Hakemlerin kararlarını da eleştiren Riekerink, “Normalde hakemlerle konuşmam şikayeti sevmiyorum. Ama kalenin yanında duran çizgi hakeminin görevi nedir, orta hakeme yardım etmektir. Eğer elle dokunulmuşsa o anda söylenilmesi gerekir. Çizgi hakeminin görevi bu olması gerekir. Bu tip şikayetlerde bulunan ve bahaneleri sevmiyorum. Hakemlerle ilgili şikayeti sevmiyorum. Takımımıza odaklanmalıyız. Fenerbahçe karşısında attığımız gol ofsayt gerekçesi ile verilmedi. Hale tartışılabilir. Antalya’nın ilk golünün de o şekilde olduğunu duydum. Fenerbahçe’ye attığımız gol iptal edildi. Ama diğer taraftan Antalya’nın bize attığı gol verildi. Antalya’nın ikinci golü kesinlikle el. İkinci yarının başında Yasin’in pozisyonu penaltı olabilirdi. Bu tür kararlar bizim lehimize olan kararlar değil. Hakem kararları dengeli olur diye söylenir, önümüzde maçlar var, bazı hakem kararları bizim lehimize de verilir” diye konuştu.
"DONK’UN POZİSYONUNU YENİDEN İZLEYECEĞİM"
’Donk için ceza düşünüyor musunuz?’ sorusuna Riekerink, “İlk yarıda iyi oynadı. Ama tam aslında doğru orta saha oyuncusu değil. Uzun topları kaybetti. Fiziksel olarak defansif anlamda güç kattı. Kırmızı kart gördü. Onun yerine çözüm bulmamız gerekiyordu. Orada 4-4-1 formasyonuna gittik. Olcan, eskiden 10 numara pozisyonunda oynamış bir futbolcu. Donk çıkınca orta sahada güç kaybı oldu. Olcan ve Emre’yi ortaya aldım. Biz değişikliği yapamadan 3’ü yedik. Risk almamız gerekirdi. Donk’un pozisyonuna tekrardan seyretmem gerekir" şeklinde yanıt verdi.
"DEFANS, OFANSTAN BAŞLAR"
’Galatasaray’ın çok gol yemesi ile ilgili ne düşünüyorsunuz?’ sorusuna Riekerink, “Çok fazla söylenecek bir şey yok. Yediğimiz goller var. Sadece defans ve orta sahayı suçlamak doğru değil. Biz aynı karşılığı rakibe veremedik. Defans ofanstan başlar. Daha agresif olabilirdik. Kadro yapımızda tam orta saha anlamında bir arkadaşımız yok. Donk yüzde yüz libero değil, Bilal de yaratıcı ön libero değil, elimizden gelenin en iyisini sahada yapmaya çalıştık. Eleştiri yaparken bunları göz önünde bulundurmak gerekir” diye cevap verdi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.