Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekortmen yüzücü demokrasi için kulaç attı

15 Temmuz darbe girişimindeki şehitlerimizi anmak adına Didim-Bodrum arasında kulaç atan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, akşam saatlerinde Yalıkavak iskelesine ulaştı.Eski milli olan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Fetullahçı Terör...

Haber Giriş Tarihi: 26.08.2016 23:43
Haber Güncellenme Tarihi: 26.08.2016 23:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
15 Temmuz darbe girişimindeki şehitlerimizi anmak adına Didim-Bodrum arasında kulaç atan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, akşam saatlerinde Yalıkavak iskelesine ulaştı.
Eski milli olan rekortmen yüzücü Alper Sunaçoğlu, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit olan vatandaşlar için 46 kilometre boyunca kulaç attı. Didim-Bodrum arasını yüzerek geçen Sunaçoğlu Ege’nin serin sularından okyanus ötesine mesaj gönderdi.
Etkinlik için özellikle Büyük Taarruzun başladığı 26 Ağustos gününü seçen Alper Sunaçoğlu’na Bodrum’a kadar bir Sahil Güvenlik Botu ile bir yardım teknesi eşlik etti. Yaklaşık 9 saat boyunca kulaç atan Sunaçoğlu akşam saatlerinde Yalıkavak iskelesine ulaştı. Burada çiçekle karşılanan rekortmen yüzücüye Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) tarafından plaket verildi.
Eylem boyunca Sunaçoğlu’na destek olanlar arasında yer alan CKD Genel Sekreteri Doç. Dr. Şen Yazgan yaptığı açıklamada, “Bu eylemin ilk nedenlerinden biri 15 Temmuz darbe girişimini lanetlemekti ve orada hayatını kaybeden şehitlerimizi anmaktı. Bunun dışında, Türkiye’nin birlik ve beraberliği için kulaçlarını attı. Alper Sunaçoğlu’nu biz yürekten kutluyoruz. Helal olsun diyoruz, böyle gençlerimiz çoğalsın istiyoruz” dedi.
Denizde Türk bayrağı açtı
Etkinliğini tamamlayan yüzücü Alper Sunaçoğlu denizde Türk Bayrağı açtı. 51,2 kilometrelik mesafenin bir bölümünü kötü hava sağlık sorunları nedeniyle tekneyle geçmek zorunda kalan rekortmen Sunaçoğlu, şunları söyledi:
“Özellikle 26 Ağustos’u seçtik. Çünkü 26 Ağustos Türk milletinin Kurtuluş Savaşı döneminde Büyük Taarruza başlandığı gündü. Bugünün anlam ve önemi bizim için çok büyük. Bu etkinliği yaparken birde şehitlerimizi gazilerimizi anmak istedik. Özellikle 15 Temmuz’da bir girişim yaşadı ülkemiz. Fakat ben hep girerken de bunu dedim her zaman bunu söylüyorum, dünya tarihini yazmaya kalktığınızda, Türk kelimesini çıkarttığınızda dünya tarihini yazmanızın imkanı yoktur. Türk milleti büyük bir millettir, Türk milleti yüce bir millettir. Öyle iki tane tank ile bir tane jet uçurmakla esir alınacak, demokrasisini teslim edecek bir ülke değildir. Biz bugün bu eylemimizle bunu bir kez daha göstermiş ve Ege’nin açık sularından okyanus ötesine eğer anlarlarsa eğer bir mesaj daha vermiş olmak istedik.”
Sunaçoğlu etkinlikte kendisine destek olan Cumhurbaşkanı, Başbakan, Muğla ve Aydın Valilikleri ile Sahil Güvenlik Komutanlığı’na teşekkür etti.
Sporcu daha önce, Mersin ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti arasındaki 78, İzmir ile Urla arasındaki 40, Mersin ile Suriye kıyısı arasındaki 280 kilometrelik mesafeleri yüzerek geçmesinin yanında İstanbul ve Çanakkale boğazları ile İzmit Körfezi’ni de boydan boya yüzerek geçti.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.