Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rekortmen akademisyen madalya peşinde

Kariyeri boyunca farklı uzunluğa sahip mesafelerde altın madalyalar kazanan 39 yaşındaki dünya rekortmeni atlet Nele-Alder Baerens, Samsun 2017’de 10 bin metre ve maratonda Almanya’yı temsil edecek.Samsun’a üç hedefle geldiğini belirten Alman...

Haber Giriş Tarihi: 23.07.2017 12:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.07.2017 12:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahaber.com/
Rekortmen akademisyen madalya peşinde

Kariyeri boyunca farklı uzunluğa sahip mesafelerde altın madalyalar kazanan 39 yaşındaki dünya rekortmeni atlet Nele-Alder Baerens, Samsun 2017’de 10 bin metre ve maratonda Almanya’yı temsil edecek.

Samsun’a üç hedefle geldiğini belirten Alman atlet, Deaflympics 2017’de katılacağı dallarda başarılı sonuçlar elde etmenin yanında Türkiye’yi tanımayı da amaçladığını belirtti. "Türkiye’nin doğasını, kültürünü, insanını, yaşam tarzını bilmeyi, Türk mutfağından yemekler tatmayı arzuluyorum" dedi. Baerens ayrıca, Deaflympics’in atmosferinden keyif almak, diğer sporcuların performanslarından gurur duymalarını sağlamak ve onlarla birlikte başarılarını kutlamak istediğini söyledi.

"Umarım birilerine yardımcı olabilirim"

Baerens, sadece kariyeri başarılarla dolu bir sporcu değil. Aynı zamanda Almanya’nın köklü üniversitelerinden Humboldt’ta doktora eğitimini tamamlamış bir akademisyen. Bilimsel araştırmaya yönelten faktörlerin bilgi birikimini artırma, sorunlara çözüm oluşturma, doğal düzendeki kayıp halkaları bulma arzusu olduğunu belirten Baerens, "Ancak düzenin işleyişini ve çalışmasını kavrayabilirseniz bir ilaç üretebilirsiniz, kansere çare bulabilir veya ilerleme katkıda bulunabilirsiniz" diye konuştu. Baerens, Alman uzun mesafeci, akademisyenlik ve sporculuğu kıyasladığında, sporun bireysellik üzerine kurulduğunu, akademisyenliğin ise insanlığa hizmet eden bir yapıda olduğunu ifade etti.

Hayali maraton efsanesinin elini sıkabilmek

Münster’de düzenlenen "6 Saat" yarışında koştuğu 85 bin 492 kilometre mesafeyle dünya rekoru kıran Baerens’in hayallerini bir başka dünya rekortmeni süslüyor. Alman atletin en büyük dileği Etiyopyalı Haile Gebrselassie’yle tanışıp el sıkışabilmek. 2016 Dünya En İyi Kadın Sporcu ödülüne layık görülen Nele Alder Baerens, 24 Temmuz’da 10 bin metre; 29 Temmuz’da ise maratonda ter dökecek.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.